Aktiviteter 2017

Aktiviteter 2017

Fredagstur de kommende fredage

Når nissen (h)juler med 

December har været en travl måned for Lov-folket. Der har været op til flere juleafslutninger i klubben, og det har været hyggeligt.

 I dag var det så sidste gang inden den store julemiddag, hvor vi sammen kunne lufte de tunge cykler. Palle og Inger havde inviteret med start og slut hjemme fra Jeppe Aakjærs Vej. 14 seniorer drog afsted på tur rundt om Næstved. Og Lovs cykelnisse sneg sig med, uden at nogen dog opdagede det. Ved Fodbygård var han for første gang på spil. Han løsnede Oles snørrebånd, som lige var ved at forvilde sig ind i kæden. Efter en kort pause var vi på vej igen. Ved næste stop på Suså-broen opdagede Peter, at møtrikkerne ved baghjulet var løsnet, og hjulet var ved at gå af. Det måtte være cykelnissen, der igen var på spil.

På vej mod Fensmark var det tid til dagens gruppebillede. Læg nu mærke til det flotte solskinsvejr, der fik smilet frem hos deltagerne. Vi fortsatte rundt om Næstved af finurlige stiger, som på et tidspunkt førte os over cykelbroen ved Næstved station, som en ny turvariant.

Men så skete det. Frode punkterede på baghjulet. Verdammt, det var selvfølgelig nissen, der var på spil igen. Så er det måske godt, at vi snart kan give julen baghjul.

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/2391383208

Bagagerumscafeen på Jeppe AakjærsVej var tidligere annonceret til at skulle foregå i Palles værksted. Men der var lige blevet gjort rent, så vi kom i dagligstuen i stedet for til rugbrødsmadder og dejligt hjemmebag. :-)

Stor tak til Palle og Inger.

De kommende fredage køres der på tunge cykler fra hallen, med mindre andet bliver annonceret.

Peter😀

 

Fredagstur den 22. december

Fredagstur fra Fensmark

Grågrumset vejr, kun lidt vind, halvkoldt og måske lidt regn. Alligevel var vi 11 personer, der startede ud på Annis veltilrettelagte rute: Gennem Stenskoven, besøg ved Ore-Stenen med navnene på alle besiddere af Tybjerggård tilbage fra 1291, Herluflille Mølle var julepyntet, Hovvejen, ad et hjulspor med 8-9% stigning, kig til byggeriet af den nye bro over jernbanen ved Skullerupgård, Holmagervej, Træløse, Gelsted Nederland, Herlufmagle og hjemad gennem Stenskoven.

Undervejs observerede vi flere gange rovfugle, som vi antog for at være musvåger, - men Henrik var ikke helt sikker:  Det var lidt svært at se forskel på de forskellige rovfugle i det sparsomme vinterlys.

Strækninger uden asfalt var meget præget af nedbør og vi opdagede hidtil ukendte søer på markerne; men vi nåede da tilbage til Lundegården om end godt pladrede. Her i husets cafe trådte Rita og Per i karakter med te, kaffe og gløgg ledsaget af fruens bagværk.

Der var flere, der gik ret hårdt til brunkagerne! Imedens fortalte Tommy, ejeren af Lundegården, lidt om stedets historie og deres julemarked.

De 4 herrer så mest på juletoget, der futtede rundt gennem hele huset, ud og ind gennem dertil indrettede huller i væggene, mens de 7 kvinder overvejede, om deres hjemlige juleudsmykning skulle suppleres, for der var gode muligheder for indkøb her.

Tak for et dejligt arrangement til alle.

Absolut sidste fredagstur før jul har startsted på Jeppe Aakjærs Vej 37 og går rundt om Næstved afsluttende cafe på startadressen.

Inger🤪

Fredagstur den 15. december

Så nærmer julen sig for alvor. Seniorudvalget havde i dag sin juletur hvor 29 havde meldt sig til den efterfølgende frokost.

21 valgte at tage med MBT turen, hvor Poul Erik havde fører trøjen på og en lille håndfuld tog en tur til fods – ingen hunde deltog i år (stakkels Rumle).

Fodfolket kom godt rundt i alle kroge af Mogenstrup og ved hjemkomst glædede de os andre med en dejlig opdækning så vi bare kunne kaste os til bords.

MTB holdet lagde stærkt ud med 18 huller på golfbanen, hvorefter turen gik ad Bultevej, Egemosevej, Lille Tvedevej, Holmevej, Stenholmvej, Bøttekildevej, Næstelsø Præstmark, Fladsågård vej, Fårebakkerne, Grevensvænge vej, Skovmølle Vænge, Uglehøj vej, Myrupbanke vej, Skovmøllevej, Myrupvej, Stejlehøjen, Pederstrupvej, Stenhusvænget, Skrædderbakken og Mogenstrupparkvej til klubhuset.

En dejlig tur hvor vejret var fantastisk - ugen taget i betragtning og den grumme vind fik Poul Erik pakket godt ind i skov og hegn.

Set turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/2370719854

Tilbage i klubhuset ventede tre dejlige stykker smørrebrød øl, vand og snaps og under frokosten omdelte Peter julesange så julehumøret rigtigt kunne indfinde sig. Dog var der lige den med banjomusen – her var noget helt galt – om det var for få eller for mange snapse – vides ikke, men mere sandsynligt nok ”sætternissen” der havde været på spil.

En dejlig afslutning på året -men fortvivl ikke der kommer flere ture i år – herom senere.

Næste fredag køres fra Lundegården Stenskovvej 46 i Fensmark

Annie og Per laver en rute og Rita står for forplejningen, som indtages på den lille cafe på Lundegården

Der er så lejlighed for at se på de herligheder der er tilbage efter tre weekenders fremvisning.

Der vil også være mulighed for en gåtur.

Tak til seniorudvalget for denne dejlige tur og forplejning.
Flemming

 

Fredagstur den 8.december - juleafslutning

 

 

Ved flere af Næstveds indfaldsveje kan man se lysskilte, som udspreder sloganet - Mærk Næstved. Jeg foreslår, at seniorgruppefredagsturen i dag . 1. Dec. udspreder et nyt slogan - nemlig - Mærk Stierne. Stierne over Golfklubben - stierne med udsigten til grusgravene mellem Bultevej og Bøgesøvej - stierne under den nye omfartsvej - stierne på Fårebakkerne og stierne på Åsen. De kendte - men efter årstiden og efter vejr og vind altid nye.


Dagens gruppebillede er taget på Åsen... tæt på Sjølundstårnet og efter fotograferingen vendte alle de smilende Lov - cyklister sig naturligvis 180 grader, og kiggede ikke bare ud over Næstved by, men videre ud over Karrebæk Fjord og ud mod både Saltø og ud mod Klinteby møllerne. Som vi stod der, faldt der flere bemærkninger om, at der manglede noget i udsigten. Nemlig de to Menstrup Bjerg Møller. Som jeg husker det, blev de afmonteret tidligere på året i forb.m. Saltø møllernes etablering. Så det er rigtigt - der mangler noget. Gode øjne vil på billedet af Sjølundstårnet læse årstallet 1938. Det år etableret som vandtårn, og andet sted kan man læse, at det blev taget ud af drift igen i 1979.


Efter 29 km. og efter stier omkring Grevens Vænge fandt vi tilbage til Fladså Hallen igen - og tilbage til kaffe og kage nok så venligt både bragt og bagt af Tove. Vi siger så mange tak for begge dele og til John og Henrik tak for deres køren forrest af de gamle men altid nye stier. Godt at - mærke - dem igen .


Frode.😀

 

Næste fredag den 8. december køres en "paradetur" på tunge cykler med Poul Erik i front - alternativt kan man gå en tur -hvorefter der er julefrokost.

Husk tilmelding til Anni hvis man vil spise med.

 

Fredagstur den 2. december

Fredagsholdet på farten

Flot gråvejr og kun enkelte regnstænk, perfekt cykelvejr for Lovs seniorer. Birgit og Ole havde kaldt til fredagssamling på Enø. 17 seje kvinder og mænd mødte kampklædt op med deres terrængående cykler.  Mens Nanna og Birgit havde travlt med at forberede ’bagagerumsgryden’, førte Ole holdet rundt på en 2-timerstur gennem området nordvest for Karrebæksminde.

Der var det hele, skove, markveje og andre småveje. Store vindmøller og små vindmøller. Sommerhuse og strandarealer. Da vi nærmede os Menstrupbjerget blev der sat gang i bakkespurten, som ikke overraskende blev vundet af Carsten Cykelhandler, som må være født med et særligt bakkegen.

Der var god stemning på holdet, og det var endnu en tur uden punkteringer. Holdets cykeldoktor Fossing kunne igen holde helt fri for konsultationsopgaver. Palle formoder at holdets punkteringskvote for i år må være opbrugt. Lad os håbe, at han får ret!

31 km blev det til, som blev afsluttet ved vandet nær målet med det obligatoriske gruppebillede.

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/2348025012

Hjemme hos Birgit, Nanna og Ole blev vi budt på lækker suppe med chilli og kommen. Mums!

Stor tak til Birgit, Nanna og Ole for et fint fredagsarrangement. :-)

Næste fredag mødes vi på tunge cykler ved hallen, hvor Maleren og Mureren har tur i ærmet.

Peter😲

 

Fredagstur den 24. november

Fredagstur 14.11.17
21 friske cyklister var mødt op i Fladså Hallen, og solen skinnede fra en skyfri himmel.

Jan havde flere turforslag og det endte med en kombineret grussti og landevejstur.
Vi kørte af grusstier til vejen mellem Brandelev og Størlinge. Kørte igennem Everdrup, over hovedvejen forbi Bækkeskov, igennem Sjolte og Brøderup. 
Hvil i Brøderup, hvor vi udefra så Malermester Birthe Olsens fine nye værksted👍 Det er godt nok blevet flot👍
Turen fra Brøderup og til Fladtå Hallen (synonym for Fladså Hallen😆) var op af bakke og i strid modvind.

Tak til Jan for en fin og afvekslende tur og Wienerstangskringler ad libitum.

Næste fredag 24.11.17 kl 10.00 er der afgang på tunge cykler fra Ole og Birgit Reedtzholmvej 105 Karrebæksminde, hvor der vil være bagerumsgryde.

Tove.🤪

 

 

Fredagstur den 17.november

Nu skal der "fiskes" nye medlemmer.

Kære alle

Nu må det være nok med disse vejr guruer i radio og TV som ikke kan forudse vejret.😲

Regn eller slud LCM skal ud - sådan!😉

Vi starter derfor uanset vejret fra vores klubhus - Hallen klokken 10.00 på tunge cykler hvor vi følger vores Åndelige Leder - som har bebudet, at der ved hjemkomst er bagerumscafe.

Vi glæder os🤪

 

Fredagsturen den 10. november aflyst

Kære alle

Den skræmmende vejrudsigt og det heraf dårlige fører, har medført at dagens tur er aflyst og vil blive afviklet når bedre vejr kommer.

Flemming😥

Fredagstur den 10. november

Fantastisk tur langs Ringsted å til Haraldsted Sø.

Vi kørte gennem Merethes barndomsland. Udgangspunktet var Høm gamle vandmølle. 17 friske seniorer begav sig ud på dagens rute.

Vi fulgte Ringsted Å hele vejen vest og nord om Ringsted. Stien bød på grus, pladder, vand og mere pladder. Men vi var advaret på forhånd, og stemningen var fin. Da vi nåede søen kørte vi på stier op og ned, ad små broer og ramper. Over væltede træer, så der var udfordringer til alle.

Det smukke landskab var betagende. Enge med køer og får og rislende og rindende vand.

Undervejs kunne Merethe berette om sin barndoms spejderliv, og om historiske data. Alt i alt endnu en dejlig fredagstur. Tak til Merethe og Peter for planlægning og forplejning.

PS 8 punkteringer!!!!! Annelise: 3, Magna: 2, Flemming: 2 og Ole: 1. Lidt af en rekord.

Fredag starter vi fra Kongskilde på tunge cykler klokken 10.00 hvor Inger og Palle har depechen.

 

Fredagstur den 3. november

Denne fredag den 27. oktober, mødte medlemmerne talstærkt op hos Carsten i Lov. Jan og Peter gav den meget triste besked at Henry var død under en dykning på Malta. Henry var en rutineret dykker, så det er kommet som et chok både for familien og for cykelvennerne.
Vi mindedes i stilhed alle de gode stunder vi har haft med Henry, og vore tanker går til Gerda og familien.
Efter en kop kaffe og lækker kage, som Kirsten med kort varsel havde bagt til os, var vi 16 seniorer, der cyklede en tur i den smukke efterårsskov. Vi var heldige, at de hyppige regnbyger holdt en pause denne formiddag, og turen gik til Myrup, gennem de mudrede stier i Skovmølleskoven og ud på omfartsvejen. Denne skulle indvies næste dag, så det var sidste chance vi havde, for at være cyklist ude på vejbanen.
Vi cyklede tilbage via Rønnebæk og gjorde holdt ved Skovgrillens parkeringsplads. Carsten foreslog en sidste "sløjfe" gennem skoven inden vi vendte næsen hjemad.
Desværre opstod der en misforståelse, da en del var trætte og gerne ville slutte nu. Vi fik ikke aftalt præcist hvad vi skulle, hvorfor nogle kørte hjem, og det var en lidt amputeret gruppe, der sluttede hos Carsten. Ærgerligt, men det havde været en flot cykeltur.
Næste fredag den 3. november er det Merethe, der planlægger en tur til Haraldsted Sø. Vi mødes kl 10 ved den gamle vandmølle i Høm uden for Ringsted. I selve Høm/Ringstedmark drejer man til venstre mod Skellerød lige før OK-tanken/Dagli'brugsen. Ca 300 meter ned ad vejen kan man parkere på et græsareal på højre hånd.
Herfra cykler vi på tunge cykler ad den nyindviede oplevelsessti langs Ringsted Å og ud til Haraldsted Sø. Her kan man spise en medbragt 'klapsammenmad'. Tilbage til Høm åbner Peter og Merethe for bagagerumscafeen. Turen er på små 30 km.

Pia😥🙂

 

Fredagstur den 27. oktober

Stifinderen der mistede luften

Solen holdt sig en fridag, men det gjorde fredagsholdet dog langtfra. Endnu en gang gjaldt det de tunge cykler og det udfordrende terræn. Stifinder Poul Erik havde atter en tur i ærmet. Smattede mark- og skovveje kunne ikke stoppe Lovs seniorer. Fra kirken i Gammel Lundby fulgte vi naturstien ’Fjord til fjord' over Neble og til Udby.

Vi tog et kig på Udby præstegård, som er en flot firlænget bindingsværksgård med stråtag bygget i midten af 1600 tallet og med et stort ahorntræ midt på gårdspladsen. Her blev Grundvig født i 1783. Og selv om der var lys i stuerne, blev vi ikke ikke budt indenfor på kaffe. Derfor kunne vi ligeså godt fortsætte turen gennem Udby skov.

Og så skete det: vores stifinder havde mistet luften, men heldigvis kun på baghjulet. Cykeldoktor Fossing startede straks behandlingen, og efter ganske kort tid havde Poul Erik igen luft nok til at fortsætte turen. Utroligt hvor mange forskellige stier han kunne guide os igennem. Og som Inger bemærkede, skal man være født her på egnen for at have så stort et lokalkendskab. Men smukt var det.

Efter næsten 2½ times rundtur nød holdet bagagerumscafeen med dejlig chokoladekage og kaffe, som blev bestyret af Lotte. Stor tak til Poul Erik og Lotte for endnu et fint fredagsarrangement!

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/2148926201

Næste fredag starter turen klokken 10.00 på tunge cykler hjemme fra Carsten i Lov, Hovedgade 8. Han siger: ’Det bliver en tur gennem kendt terræn, helt nede på jorden og ikke spor op i himlen.’ Spændende. 

Peter

 

Fredagstur den 20. oktober

12 kåde motionister var mødt op til dagens udfordringer og klubbens stifinder Poul Erik var klar med en spændende tur hvor vi atter skulle aflægge Hunstrup mosen et besøg. 
Undervejs fik vi dog lige et lille foredrag i køreteknik af Carsten Cykelhandler i Lov skoven hvor der lå en stor gren på tværs.

Han var næppe bleven færdig før Jan formand tog ordet – det gør han tit- og fortalte om alle sine kærlighedseskapader netop hvor vi holdt i skoven. Mange kyssesteder blev udpeget – men det blev dog ved det - sagde han!!

Vi blev lovet ingen landeveje, men det blev dog til 200 meter på Præstøvejen hvilket Jan formand ikke undlod at bemærke.

Umiddelbart før vi var fremme ved mosen punkterede Jan og straks kom villige hænder ham til undsætning – en ny slange i og så var han atter klar – men - men luften forsvandt - atter blev der affyret en patron og så gik det.

Under denne operation kom en skraldemand forbi og han var overhovedet ikke venligt stemt til trods for at vi trak cyklerne helt ind på marken – han var gal i skralden og så på en fredag inden weekenden.

Fremme i mosen fik vi en sjov historie om en sten som en landarbejder under krigen havde hugget tegn i om krigens partnere og som kunne have givet ham problemer. Stenen havde i mange år været glemt men ”Kommune Hans” m.fl. havde fået den på ret køl og sat den frem så man kunne se den.

Herefter gik turen videre af våde markveje og kommuneveje indtil vi ramte Bultevej og fortsatte ind i grusgraven på forbudte veje, hvor vi forcerede adskillige stendiger – ja det var næsten som at deltage i et cykelcross løb - så gennem ”kotunellen” via Mogenstrupskoven tilbage til ”klubhuset hvor Susanne trakterede med kaffe og hjemmebagt kringle suppleret med kaffe og te fra Merethe og Peter.

Tak for en dejlig tur til Poul Erik og John samt for forplejning til Susanne, Merethe og Peter.

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/2098734178

 

 

 

Næste fredag går turen på tunge cykler fra Lundby Kirke klokken 10.00 hvor Poul Erik atter vil have førertrøjen på.

Flemming

 

 

Fredagstur den 13 oktober

Fredagsholdet mødtes i Valby hos Pia. Vi var 11 friske motionister, der var klar til dagens tur i flot solskinsvejr. 

Turen gik gennem Vestre kirkegård, Valbyparken og til Sydhavnen, hvor vi fulgte kysten. Her havde vi første punktering, men vi nød pausen i strålende sol.

Vi krydsede havnen langs jernbanebroen og turen på Amager kunne starte. Vi fulgte stierne langs vandet, over Vestamager og gennem Kongelunden. Endnu et par punkteringer og vi nåede Dragør hvor vi spiste madpakkerne i fuld sol og fantastisk udsigt over Øresund til Malmø og Øresundsbroen.

Vi fandt et toilet på havnen, og var klar til hjemturen. Ved lufthavnen trak en grum sort sky frem på himlen. Lidt dryp, som vi ikke regnede for noget... men så tog det til. Styrtregn og haglvejr. Fem minutter og så var det overstået, alle var våde. Vi måtte bare se at komme videre, og lidt senere skinnede solen atter. Vi krydsede havnen ved Bryggen og fulgte sikre veje og stier. 

Tilbage i Valby, var der kaffe og kage og høj stemning. Tak til Pia for en dejlig tur. Og tak til Palle for hjælp til slangeskift.

 Anni😎

Kommende fredag køres fra hallen på tunge cykler, og turen aftales på stedet.

Fredagstur den 6. oktober

 Cykeldoktor Fossing

Så var det atter fredag. 15 seniorer på mountainbikes mødte op til start på Jeppe Åkjærsvej.

DMI stod for levering af fint cykelvejr, og Palle og Inger havde en ny tur parat.

Det blev en dejlig 2 timers cykeltur langs kanalen, gennem Saltø skov og ad mange forskellige stier og skovstykker vest for Næstved. Susanne påtog sig opgaven at stå for turens eneste punktering.

Det er aldrig et problem, når man har følgeskab af ’Cykeldoktor Fossing’. Palle er den første til at hjælpe nødstedte cykelvenner.  Han er hurtig til at stille diagnosen, åbne sin førstehjælpskasse og straks påbegynde behandlingen. I dag var det en ren rutinesag. Sidste fredag kurerede han en knækket kæde i løbet af ingen tid.

Således kom holdet sikkert i mål på Jeppe Åkjærsvej. Magna og Ole stod for bagagerumscaféen, som i dag bestod af hjemmebagte boller og sødt til tanden på Inger og Palles terrasse.

Så er der kun en ting tilbage at sige: Stor tak til Inger og Palle, DMI, Susanne og Magna og Ole.

Peter🙂

Pias ”Københavner tur” er 6. oktober på Vestamager, hvor vi spiser madpakker undervejs.

Vi mødes hos mig kl. 10.00 på tunge cykler og adressen er: Gammel Jernbanevej 2, 2. Tv- 2500 Valby.

Desværre skal man nu betale parkeringsafgift, og man kan både anvende p-apps og kort så jeg opfordre til samkørsel.

Der er for det meste parkeringspladser i gaden om formiddagen, men ellers må man op på Valby Langgade ved Søndermarken.

Turen er på ca. 45 km udover Vestamager, Dragør og hjem langs lufthavnen og Amager Strandpark. Jeg laver kaffe og lidt mundgodt når vi er hjemme igen.

Kærlig cykelhilsen Pia

Fredagstur den 29. september

22.09.17 Broturen

16 seniorer mødtes ved Fladså Hallen på tunge cykler.
Vi kørte mod Hammer. Poul Erik ville besigtige broen over jernbaneskinnerne, som skal rives ned. 

Videre mod Rettestrupplantage, hvor Magna lavede en "find Holger". Magna blev fundet og Palle havde værktøj med, så hendes kæde kunne blive repareret. 

Kørte på den nye ringvej, som er blevet asfalteret. Jan fortalte om de 3 nye broer ved Grevensvænge. 1 lille bro til et vandløb, mellemstor bro til transport... og en stor bro til dyrerne. Ligger i forlængelse af hinanden. Håber dyrerne ved hvilken bro de skal anvende😉

Vejret var i top. Kaffen blev trukket i automaten og Palle købte lækre småkager.

På fredag mødes vi hos Inger og Palle Fossing Jeppe Aakjærsvej 37 Næstved på tunge cykler kl 10

Tove🤪

Rundt om Næstved sidste fredag i flot vejr - ingen kirkebesøg, ingen droner og ingen røverhistorier, bare cykling. :-)

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/1978732019

Kommende fredag kører vi på tunge cykler klokken 10.00 fra Fladsåhallen, og turen aftales på stedet. :-)

Peter😀

Fredagstur den den 15. September

Kommende fredagstur rundt om Næstved starter på Rettestrupvej 18. Merethe og Peter står for turen  på lette cykler.

Husk  I kan stadig må at tilmelde jer til klubfesten, sidste frist tirsdag, den 19.september(kommende klubaften)

Peter😇

Nye eventyr

Så var fredagsholdet atter på farten. Rita og Per havde iført sig den gule førertrøje og kaldt til samling på Rie og Heinos (datteren og svigersønnens) landsted i Broby Græslod nær Sorø. Herfra skulle turen starte, men først viste Heino os sine specielle remtræk-cykler, både i racer, MTB og el-cykeludgave.

Der var noget at kigge på! Så tog Rita over med en meget afvekslende tur ad smukke stier rundt om Sorø sø. Undervejs fortalte hun om egnen fx Pedersborg kirke, som vi kiggede nærmere på. Den blev oprindelig bygget som en borg på toppen af bakken af Peder Thorstenson – deraf navnet Pedersborg. Smuk udsigt over området!

Næste stop var ved Parnas-grunden med badebro og udsigt til Sorø Akademi. Poul Erik kunne huske, at han i 1949 kom sejlende hertil. Dengang lå her et ishus og et traktørsted. På dette tidspunkt var flere af os endnu ikke født!


Dagens obligatoriske gruppebillede blev taget af en flink mand, som viste sig at være ejeren af grunden med tilhørende restaurant og Parnas Natur-og Aktivitetspark. Vi kvitterede ved at tilbyde ham at flytte et særdeles tungt bordbænkesæt fra broen og ind på land. Kors, hvor var det tungt! Vi var mange om det. Dog konstaterede Jan Larsen: ” Vi fik næsten fik lovet mere, end vi kunne bære.”

På hjemturen skulle vi også hilse på Vilma og de andre galloway-køer, som Heino og Rie har gående på en frodig skoveng. Flotte så de ud, og Per glædede sig allerede til at sætte tænderne i kommende bøffer.

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/1937625495

Tilbage ved udgangspunktet åbnede Per og Rita staldcafeen med lækkert brød og hjemmebag.


Og så kom den flyvende - Heinos drone -, som allerede havde filmet de cyklende seniorer oppe fra luften. Spændende at se den svæve hen over kaffebordet samt Heinos forklaring om droneflyvning.

 

Se drone video og billeder her: 

https://www.dropbox.com/sh/v8cf3atfs151653/AAAq8jJlU5PQzb9BgcFCIW_ca?dl=0

Stort tak til Rita, Per og Heino for et fint fredagsarrangement.

Fredag, den 1. september køres på lette cykler klokken 10.00 fra Akacievænget 7 i Fensmark med Annelise som holdkaptajn.

Fredag, den 8. september køres ligeledes på lette cykler fra Fladsåhallen, og turen aftales på stedet.

Peter😀

 

Fredagstur den 25. august

10 raske cyklister trampede afsted til Gisselfeld og mødte en del bakker undervejs. Det blev til ca. 400 højdemeter og små 50 km.

En af seniorerne havde lige fået tatoveret Cykelmyggen på sine flotte ben. Den blev selvfølgelig beundret.

Søen ved Villa Galina blev udvalgt som baggrund til dagens gruppebillede.

Kaffe fra automaten og Franske Vafler fra Netto blev nydt i Fladså Hallen. 4 cyklede direkte hjem til Næstved, så de gik glip af dette overdådige traktement 😊

Cykelhilsen Tove

 

Næste fredag byder Rita og Per ind med en tur i Sorø og omegn på ca. 30 km.

Turen afgår og slutter på Brobyvej 3, i Sorø (Broby Græslod). Turen bliver på hovedsagelig grusveje, i skov og rundt om søerne med et lille holdt på Parnas grunden.

Vi afslutter med kaffe/the og brød samt fremvisning af speciel cykel med remtræk samt dronefly.

Det er vores datter og svigersøn Rie og Heino Jannerup der bor på adressen.

Vi glæder os til at være værter første gang i klubben.

Tak til Annelise og John for at de ville flytte deres tur.

Rita og Per

 

Husk, at vi også har en åben Facebook side i klubben, hvor alle kan lave opslag.

https://www.facebook.com/Lovcykelmotion/

 

 

 

Fredagstur den 18. auguat

’Kulturtur’

Fredagsholdet mødtes denne gang på Kobæk Strand ved Skælskør med fin udsigt til Storebæltsbroen. Inger og Palle havde tilrettelagt en spændende tur på tunge cykler og med flere kulturelle indslag. Det var for os et helt ukendt område, men holdkaptajnerne havde sandelig styr på    selv de mindste skovstier.

Inger fortalte flittigt undervejs om det vi så. Øen Egholm, der forbindes med en dæmning fra Agersø, som Palle tidligere har oplevet i en vist ikke alt for ædruelig tilstand.

Vi stoppede op ved Espe Gods, som oprindelig var en landsby. Det er i dag ikke åbent for besøgende. Godset driver planteavl, mark-og skovdrift og beskæftiger sig med husudlejning og juletræsproduktion. De flot istandsatte bindingsværkshuse er fredet som kulturarv.

Så gik turen videre til Boeslunde, hvor der gemmer sig en mindepark udformet som et amfiteater midt inde i byen. Her afholdes koncerter, byfester mm. Der var gode højdemeter i at klatre helt op til mindestenen over et gammelt forsvarsværk fra 1300-tallet.

Senere fik vi et kig på Gerdrup Gods, som er en privatejet herregård med en hovedbygning fra 1864. Ejendommen har sikkert set bedre dage og lejes i dag ud til kurser og Bed and Breakfast.

I Skælskør så vi en gammel, flot dekoreret politistation. Foran står en statue af en ung kvinde. Jan Olsen var ikke i tvivl om, at det måtte være Inger, som i sine unge dage havde stået model til statuen. Og så mødte vi tyske cykelturister, som var benovet over, at vi seniorer kunne klare os helt uden el-cykler, noget, som er meget mere almindelig sydpå.

Langs vandet, forbi en ’Ufo-husbåd’ og gennem frugtplantager kom vi efter godt 2½ time i mål. Endnu en dejlig fredagstur, som på bedste vis blev afrundet ved stranden med Inger og Palles lækre bagagerumscafe.

Stor tak til Inger og Palle!

Kommende fredag køres der på lette cykler klokken 10.00 fra Fladsåhallen.

Peter😀

 

Tak for dagens tur til Inger, Palle og Jan. Min Endomondo kom op på 41.32 km ----- så nu sidder jeg bare og stener😙😮🤐🙃 godt flad efter 3 uger på øl og vin.... og det var min cykel også (igen)da jeg nåede Fladså hallen 😂😂 Så Palle, nu må jeg selv prøve ... sikkert med hjælp fra Per.

Hilsen Rita😎

Kanoturen blev som bekendt aflyst så derfor har undertegnede planlagt en tur ved Skælskør fredag den 11. august:

Vi mødes på P-pladsen ved Kobæk Strand kl. 10.00 – det er helt ude ved vandet hvor I ikke kan komme længere.

Turen går forbi et par herregårde og med en fantastisk udsigt over Storebælt og til broen, og måske viser Boeslunde sig at have et par hemmeligheder.

Skælskør Nor rundes og efter en flot tur langs fjorden når vi tilbage til P-pladsen hvor vi åbner bagerums caféen – der vil også her være mulighed for et dyp i vandet fra en af landets bedste strande.

Turen er på ca. 30 km og tager nok ca. 2½ time. Enkelte strækninger er på asfalt så det er de tunge cykler der skal frem.

Håber I har tid og lyst til at cykle med.

Inger & Palle”

 

fredagstur den 4. august

Dagens højdepunkt

På fredagsholdet er det vist ingen hemmelighed, at når Poul Erik melder sig som turguide, skal det helst handle om bakkekørsel. I dag ingen undtagelse. 13 seniorer startede fra Skovstjernevej hos Lotte og Poul Erik mod P2-bakken i Rønnede. Alle var i godt humør, især Jens Peter, som kunne præsentere sig med sin nye cykelhjelm med indbygget lys. Sejt!

Det blev en fin tur med adskillige udfordringer for seniorernes benmuskler. Dagens højdepunkt, P2 bakken med sin lange opkørsel, klarede holdet med bravour. På toppen kunne alle så nyde den fine udsigt. Poul Erik havde flere gode bakker i ærmet, men ingen blev sat på den 2½ time lange cykeltur og ’Team Lov Seniorer’ kom efter 45 km samlet i mål. Der var enighed om, at vi endnu en gang har været heldige med godt cykelvejr.

På terrassen på Skovstjernevej kunne vi efterfølgende ’hænge ud’ med Lottes hjemmebag og kaffe og te. Stor tak til Lotte og Poul Erik for et dejligt fredagsarrangement.

Se turen her:

https://connect.garmin.com/modern/activity/1880962238

Næste fredag kører vi igen på lette cykler fra Fladsåhallen og aftaler en tur på stedet.

Fredagstur den 28.juli

Fredagsben

Mens mange af Lovs raske piger og drenge drøner over Lollands stepper, var vi en ’flok’ seniorer herhjemme, som havde brug for at holde fredagsbenene i form. Turen på 2 timer førte os ad de så velkendte stier bl.a. til Svinø, hvor det obligatoriske gruppebillede blev taget.

 Peter😀

 Fredag den 28. juli står Poul Erik og Lotte for turen, som starter på Skovstjernevej 72 - kl. 10.00 -  på lette cykler.                                

Vi har valgt, at vi skal cykle vores træningstur på ca. 40 km og 400 højdemeter.

Ved hjemkomsten er der kaffe og kage.

Fredagstur den 21. juli

Afgang fra Fladså Hallen, hvor 12 friske seniorer var klar til at følge Poul Erik, som havde planlagt dagens etape. 


Vi kørte Hammer, Lundby, Sværdborg, Grumløse, Gl. Lundby, Lundbygård, Bårse, Snesere, Askov og Fladså Hallen. 


Dagens billede blev tager foran hovedbygningen Lundbygård, hvor Flemming overgik sig selv ved opstilling af kamera på 2 cykler😂

Det var en rigtig god tur Poul Erik havde planlagt. 

Det største problem var ikke cyklingen, men at finde ud af hvordan kaffeautomaten i Fladså Hallen fungerede - Det klarede vi selvfølgelig også. Lotte og Poul Erik havde småkager med og nogen endda med chokolade på👍

Næste fredag den 21.7.2017 er vi jo mange som cykler Lolland Rundt - 20 personer🚴🚴‍♀️

Ved ikke om der er nogen som er hjemme til at cykle? Men er der det, er der afgang fra Fladså Hallen kl 10.00 på lette cykler😎

 

Fredagstur den 14. Juli

’Tour de Bisserup’

Fredagens etape blev gennemført i perfekt cykelvejr med start og afslutning ved Anni og Pers sommerhus i Bisserup. Beklageligvis var der afbud fra både Astana, Quickstep og Sky. Dagens eneste hold, Team Lov Seniorer, mødte til gengæld tal- og formstærkt op.

Holdkaptajn Anni havde lagt en fin strategi for Touren, mens Per ydede support bagest i feltet. Anni førte rytterne gennem et fuldt udsprunget sommerlandskab: Rude Skov, forbi Holsteinborg Gods, rundt om noret med kig til Ormø, hvor skarven havde hærget og over dæmningen til Glænø. Herfra nød holdet udsigten over det stille vand. Gruppebilledet blev taget på stranden. Ole påtog sig at stå for dagens eneste punktering. Ikke noget problem, når bare Palle er med på holdet!

På tilbageturen satte Anni, Magna og Anne Grethe resten af holdet af for at gøre fredagscafeen klar i sommerhuset. Det øvrige Team Lov Seniorer kunne imens boltre sig i skovterrænet langs vandet over væltede træer og rødder ad libitum. Holdet kom således i mål på en suveræn førsteplads og blev efterfølgende belønnet med kaffe, te og mundgodt på terrassen.

Stor tak til Anni og Per for fin Tour-ledelse samt lækker fredagscafe.

De næste fredage starter vi ud fra Fladsåhallen klokken 10.00 på lette cykler, medmindre nogen byder ind med en tur.

Peter

Fredagstur den 7. juli

Kære alle

Fredag den 7. juli vil vi gerne stå for en tur fra Bisserup.

Vi skal køre på MB tunge cykler til Glænø. Kl 10 fra Omøvej 21, 4243 Rude.

Vi regner med at turen er ca 30-35 km.


Hilsen Per og Anni😎

Sommerfredagsture

Sundturen

Fredagsturen startede i Guldborg på Lolland.
Sidste år gik "tøseturen" (Inger, Anne-Grethe og jeg) til Nykøbing F. Det var en meget smuk og spændende rute, så vi var enige om, at den måtte fredagsholdet prøve. 

Der var mange til start for vejret var flot. Inger førte an, og kunne huske ruten helt perfekt. Vi kørte over broen og fortsatte sydpå i lunt sommervejr. Ruten snoede sig gennem skov, over marker og med kig til sundet. Vi kom forbi fire store godser, som ligger der, hvor man har rigets bedste muldjord. Vi havde et par punkteringer, men som altid var der eksperter til at klare slangetæmmer-jobbet. Vi andre nød solen og udsigten imens.
Fremme i Nykøbing krydsede vi Guldborgsund igen. 26 seniorer i rødt på en lang række vækker opsigt alle vegne.

På Lolland kørte vi ad en lille sti langs vandet, og her var en plads med borde og bænke. Madpakkerne blev spist, og så var det tid til fællesfoto. Rita blev placeret på en kæmpe sten, som den lille havfrue. Et uforglemmeligt øjeblik.

Så gik turen nordpå med vinden i ryggen. Herligt! 

Tilbage i Guldborg, var der kaffe og kage.

Tak for en dejlig dag sammen med seniorerne. Anni😋

 

Flemming: 

Og stor tak til dig Anni samt Inger og Anne Grethe for det den dejlige bagerumscafé vil ale nød med velbehag på kajen i solskinnet.😀

De kommende fredage i sommerhalvåret køres fra hallen på lette cykler og man aftaler selv en tur.

 Næste planlagte tur er 11. august - Kanotur på Susåen med madpakke.

😎Rigtig god sommer til jer alle👍

 

Fredagstur den 9. juni

Cykling med takt og Tove

Hun er lille og sej. Og hun er hurtig, hurtig til at kapre taktstokken. Fordi Tove har en plan. Atter dirigerer hun fredagsholdet og fører os fremad. Rolig og bestemt. Højre. Venstre. En og en. Så er det bare om at følge trop.

Solen skinner. Det er sommer. Rapsmarkerne har toppet med deres gule farve. Skoven dufter af friskhed. Benene kører i et stadigt tempo. Der høres en livlig snakken i gruppen, mens vi bevæger os med god fart gennem landskabet. Dirigenten giver tegn til stop i Skuderløse. 


Brdr. Christensens Aps, som tidligere producerede knallerter, skal danne baggrund for det obligatoriske gruppebillede. Et smil til fotografen, og så er det op på sadlen igen.

1 time og 57 minutter, 989 kalorier og 225 højdemeter, det er, hvad fredagsholdet denne gang lagde saddel til. Turen var flot komponeret. Stor tak til Tove. :-)

Fredagscafeen på klubterrassen blev bestyret af Pia og Tove med te, kaffe og Pias lækre boller med hjemmelavet syltetøj. Mums. Også stor tak til cafèbestyrerne.

Næste fredag mødes vi klokken 10.00 i Guldborg på parkeringspladsen ved bådehavnen lige efter broen. Inger og Anni står for ’Sundturen’, som køres på brede dæk. Turen er på ca. 45 km, og der er lige så mange højdemeter. Husk madpakken.

 Peter😎

Fredagstur den 2. juni

Beklager men har fået slået det hele op på min private side, så nu er det røget af sted til alle mine venner og så videre - beklager meget.

Jeg har fortalt om vores tur til Jungshoved, hvor Frode guidede os rundt til 4 transformatorstationer og rododendronskoven. Og kaffe og kagen blev nydt ved Jungshoved kirke i det flotteste sommervejr.

Næste fredag 2.6.17 mødes vi i Fladså Hallen på lette cykler kl 10. Turen går ud i det blå.
Hvem kommer med Kage og kaffe?
Tove

 

 

Fredagstur den 26.maj

Denne uges fredagsseniorcykeltur startede ud fra Fladsåhallen, og som i kan se på det første billede, havde en lille sky netop bestemt, at lige præcis over Mogenstrup ville det være passende at "tømme sig ud". Men kun lige så asfalten blev våd, og mere til samme sky så vi ikke på hele turen som, efter Ingers gode forslag, blev til fortsættelsen af Poul Eriks vildtbanetur som vi for 14 dage siden måtte afbryde på grund af både kulde og regn. Så man kan bladre tilbage her i referaterne, og fra d. 5 maj læse Peters udførlige beretning hvis man vil have genopfrisket historien om Nordeuropas største vildtbane oprettet og grøfteindhegnet af Chr. D 4.

Via Hammer fulgte vi igen grøften - så vidt man nu kan - og stoppede ved grøftens overgange. Dvs.. ved Hammer Thorup - ved Skovbygård overgangen og ved St. Røttinge overgangen. Lige øst for Tappernøje stoppede vi ved det sted - i dag en stor græsmark - som dengang grøften blev gravet lagde areal til den teltlejr, hvor de svenske gravekrigsfanger var indkvarteret. I øvrigt en mark som Næ. Præstø Mern banen krydsede. (Også ifølge Poul Erik)

Turens næste stop var ved Krohuset helt nede ved Præstø Fjord, for det var her, grøften startede der i 1600 tallet, og huset har siden bevaret sit navn. Et par km. før var Poul Erik så rundhåndet at udtale: "jeg gir' en omgang hvis kroen er åben". Men da vi nåede derned måtte vi alle skuffes, og det blev kun til et passende sted for dagens gruppebillede.

Men det med "omgangen" det blev vi alligevel ikke snydt for. For sandelig om ikke Inger tog tråden op - "jeg gir' en omgang ved Fakta i Brøderup". Tak - sagde vi, og vi kvitterede selvfølgelig med en fødselsdagssang. - - For i morgen er det Ingers fødselsdag!!!

Og så skal lige med billedet af temperaturen som den var kl. 13.45 her i Næstved, og med skal lige billedet af stålormen og dens - tror jeg nok den sagde - " tak kære seniorcykelmotionister fra Lov - tak fordi i kører så pænt og så mig, så jeg ikke blev ramt af jeres hårde cykelhjul". Hilsenen lader vi gå videre til vores seniorcykelvenner som ferierer på Bornholm - nær ved de lollandske diger og så langt væk som i den græske hovedstad.

Tak til Poul Erik for turen og til Lotte for the og kaffe og for hjemmebagte muffins.

Kommende fredag mødes vi som nævnt ved Jungshoved Kirke kl. 10. For ikke så lang tid siden tog Anne Grethe og Jens Peter os med rundt på Panoramaruten derude på Jungshoved, og det er lidt den samme tur, vi gentager, men denne gang med fokus på de 4 transformator - oplevelses - tårne. Dem skal vi finde, og dem skal vi kigge ind i. Hvor de ligger, og hvad de indeholder - ja - det må vi jo finde ud af på fredag. Og så skal vi også kigge på/beundre rododendronhaven der tæt ved Bønsvig. Turen er små 30 km. og på lette cykler.

Merethe og Peter har tilbudt at medbringe bagagerumscafeen.

Frode.😎

 

Husk det er i aften den 23. vi skal have mere at vide om turen til Agger klokken 2015.

Flemming🤪

 

 

Fredagstur den 19 maj.

19 friske seniorer mødtes hos hr og fru Madsen på Åvænget.

Henrik fortalte med få og velvalgte ord, at i dag var det "benene der skulle tale".

Turen bestod af bakker, blæst og ikke for mange pauser. Nå, det viste sig dog at blive en rigtig dejlig tur, hvor vi varmede op på Bøgesøbakken, videre til Størlinge, Dysted, Sørup og Villa Gallina, hvor vi holdt en lille pause og nød udsigten.

Henrik, maleren og andre gode mænd lagde sig i spidsen og gav læ under det meste af turen, der fortsatte over Bråby, Kartoffelfabrikken, Gødstrup, Toksværd, Næstelsø og hjem til Mogenstrup, hvor Henrik serverede de lækreste lagkager.
Henrik har fødselsdag i morgen og Flemming havde i går, så vi fik sunget fødselsdagssang for begge. Samtidig havde Flemming fået plads til en flaske snaps i vandholderen på cyklen, så vi fik også skålet for fødselaren.
Det var en dejlig tur, hvor vi overvandt både bakker og blæst.

Næste fredag mødes vi kl 10 ved Fladsåhallen og kører en tur derfra på lette cykler.

Pia😘

 

Fredagstur den 12. maj

Historieundervisning på to hjul

Selv om der var regn i sigte, mødte 19 elever op på Lov stadion til dagens historieundervisning. Historielæreren, Lovs grand old man, Poul Erik, havde sin forberedelse på plads og gjorde indledningsvis rede for dagens undervisning i marken, eller skulle vi hellere sige på asfalten.

Emnet var Chr. d. 4.s Vildtbane. I 1616 oprettede Chr. d. 4. Nordeuropas største vildtbane på 400 km2 i Sydsjælland, fra Tappernøje gl. kro ved Præstø fjord til Vildtbanekroen ved Dybsø fjord. Den var indhegnet med et 15 km langt hegn på tværs af landsdelen.

En vildtbane var et jagtterræn, som kongen oprettede som sit helt eget jagtområde. Her havde han eneret til at jage. Det kan nok være, at Ole Kronberg blev misundelig, da han hørte dette! Området kunne være indhegnet af volde, dybe grøfter og hegn og afmærket med såkaldte vildtbanepæle.

Vildtbanen i Sydsjælland blev Nordens største dyrehave. Den var indhegnet fra Præstø fjord ved Tappernøje kro, igennem Store Røttinge, Hammer, syd om Snesere, Nord om Engelholms og Nylykkegårds jorde og ud til Vildtbanekroen ved Dybsø Fjord.

Pakket godt ind i vandafvisende materialer drog vi afsted mod Vester Egesborg og videre mod Kyllebækken ved Dybsø Fjord. Her lå den tidligere vildtbanekro. Næste stop var i Ring ved maleren L. A. Rings hus, hvis malerier hænger rundt omkring på de danske museer. I flg. Poul Erik er Ring den ene af to kendte personer her fra området. Den anden hedder Anette Olsen, som dog pt. opholdt sig i Nordjylland.

Der blev plads til flere stop undervejs, og der blev lyttet intenst til lærerens mange historier. Vi så huset, hvor Poul Erik blev født lige ved siden af vildtbanegrøften. Det må unægtelig have præget hans livsbane med en særlig interesse for grøfter og gravearbejde. :-)

Vi nåede halvvejs igennem dagens program, mens regnen tog til, og derfor besluttede vi at vende cyklerne mod vores gamle klubhus på Lov stadion. Det var næsten nostalgisk at holde fredagscafé på den så velkendte terrasse. Dejligt at slutte historieundervisningen med kaffe, te og kager, som Lotte, Poul Erik og Jens Tamborg havde sørget for.

Stor tak til historielæreren, Lotte og Jens for et spændende fredagsarrangement. Måske får vi resten af turen en anden god gang!

Se dagens tur her:

https://connect.garmin.com/modern/activity/1715707123

 Næste fredag mødes vi klokken 10.00 på lette cykler hos Madsens, Åvænget 59. Henrik har en tur, og lur mig om ikke vi slutter af med en sang. :-)

 Peter🤪

 

Fredagstur den 5. maj

Det var godt vi kom afsted. Det var vi enige om alle. For det så altså lidt kritisk ud der ved ni tiden. Regn og gråt og koldt. Men der kl. 10 - ja så kom tørvejret, og det holdt ved alle de 32 km. vi kørte rundt om Myrup - Vester Egesborg - Ring - GL. Lundby - Torup og tilbage til Fladsåhallen igen. Mest med vores formand Jan Olsen som vejviser. Ikke nye stier for os alle, men fra bl.a. Rita - dagens "kagepige" hørtes flere gange at "her har jeg da aldrig kørt før". Så det var godt, og godt og nyt for os alle var i al fald flere af Jans historiske beretninger.

"Kyssegaragen" fik et stop og en lidt mere uddybende kommentar. En skam vi ikke lige kan komme derop, sagde Jan, for så ville vi måske kunne se/fornemme, at jorden sikkert stadig er lidt fugtig efter den " saftige omfavnelse". - Vi måtte nøjes med fortællingen og ellers nyde udsigten til Galgebakken, og selvfølgelig lige gå over vejen for bag Grønhøjkiosken at få dagens gruppebillede. I Ring fik vi udpeget nogle af de ejendomme, som bliver eksproprieret, i forbindelse med DSB's planlagte omlægning af jernbanesporet. Lundbygårdens mange juletræer fik lidt omtale, og også det tilplantede areal, som måtte ryddes igen, fik vi ord omkring - det lå jo også nærmest i Jans baghave dengang. 

Og så et af højdepunkterne på dagen - Rita havde bagt 36 boller. Og en lækker chokoladekage. Økologiske boller og så fedtfattige at man for hver bolle man spiste tabte 20 gram. (en kommentar fra Jan). Og med skal lige, at kyssehistorierne blev udvidet til også at ha' fundet sted i Hammer Forsamlingshus. Dengang Jan Olsen var godt og vel konfirmeret. Sikke tider - - - -. Og med skal også lige billedet af den lille sjæl på vej over den fugtige cykelsti. Tak - tror jeg den siger - fordi i fredagsseniorcyklister kører så pænt - for selv et cykelhjul er katastrofalt for mig og mine venner - selv om vi har taget "cykelhjelmen" på. 

Tak Rita for brød og kaffe så venligt. Og tak Jan for historierne. 

Frode.🤩

Fredag den 5. maj bringer Poul Erik, Lotte og Jens T. os på en historisk tur tilbage til året 1617 i Christians den 4. regeringstid.

Kongen lod et vildtbanehegn opføre og skar Sydsjælland over fra Præstø Fjord til Dybsø Fjord, og fik dermed Nordens største dyrehave på 400 kvadratkilometer.

Turen er på lette cykler tager udgangspunkt fra Lov Stadion klokken 10.00 og med bagagerumscafé ved tilbagekomst.

Da turen er på ca. 50 kilometer så en klapsammenmad er nok en god ide at medbringe.

Med de bedste cykelmotionshilsner Jens, Lotte og Poul Erik.🙃

Fredagstur den 28. april

Den gode norske YR havde som næsten altid ret. Det var overskyet, og det var ca. 10 grader, og det blæste jævnt fra vest, da Marianne bød os velkommen til deres Guldborgvej. Men hun sikrede os så venligt, at meget af dagens tur ville være i skov og meget i rygvind - og det kom til at passe. For hurtigt kom vi på skovveje, og hurtigt kom vi ud mod Kalø Vig og Kalø Grå Naturområde. Store dele af dette naturområde - fortalte Marianne os - var tidligere slambassiner fra Sakskøbing Sukkerfabrik, idet alt vaskevandet fra sukkerroerne blev ledt hertil. Og altså nu omdannet til et område med fugletårn - med søer med rugende svaner - med Vestas Vindmøller (7), og med græsningsareal for en stor fåreflok. Og altså også med cykelveje.

Et flot område vi der fik at se.

Derfra cyklede vi mod Oreby Slot som - også efter Mariannes udsagn - havde rummet planer om kunstnerisk brug af hovedbygningen, men planer, som også var strandet igen. Oreby Kro tæt ved, var/er dog nu åbne hele året.

Turen gik videre mod Sakskøbing og ved havnen så vi det skib, der i dag bruges som sejlklubbens klubhus. Og langs kajen sås også et par særprægede husbåde. Vi fulgte Fjordstien og kom på den måde rundt om byen mod syd til Krenkerup Gods med Haveskoven, som er et særpræget stykke natur. Skoven er en Fredsskov med den uberørthed, det betyder, og dagens gruppebillede er derfra med hovedbygningen i baggrunden. Sandelig - en flot tur. Og sandelig en flot bagagerumscafe vi kom hjem til. Eller rettere sagt en "orangericafe". Så tak til Marianne for planlægning af turen og for orienteringen undervejs og for hjemmebagt brød og havregrynskager.

Og med skal lige billedet af den lille Porsche/Algaier traktor som kunne ses op ad den lollandske staldbygning og med skal også billedet af den lidt ældre cykel vi så, hvis ejermand måske er gået ind for at få sig et hvil - en cykelpause - eller måske har valgt at ta' ud på de evige cykelstier. Eller sagt lidt "fredagsseniorcyklingsindforstået" er - "gone biking".

Frode.😎

Næste fredag køres fra Hallen på lette cykler klokken 10,00 hvor man ”ryster” en tur ud af ærmet.

Fredagstur den 21. april

De fremmødte seniorer fik sig en pragtfuld cykeltur gennem det sydsjællandske landskab. Holdkaptajn Tove styrede tropperne sikkert og med fast hånd - 47 km og 2½ time, ud med rygvind og hjem i strid modvind. Ingen kære mor der. :-)

DMI holdt som sædvanlig hånden over os: ingen regn under turen. Dejligt at få pulsen op.

Tilbage på ’klub-terrassen’ sørgede Pia og Tove for fredagscaféen med lækre boller og marcipankage. Efter at have stillet den værste sult, mindede sorte skyer og begyndende regndråber os om, at det var tid til at komme hjem og i bad. Fin Langfredagstur!

Stor tak til Tove og Pia for deres bidrag.

Næste fredag starter turen på tunge cykler klokken 10.00 hjemme hos Marianne og Per på Guldborgvej 71 i Sakskøbing.

Peter🙂

Langfredagstur den 14. april

Ja - det var godt, at Anni og Per i dag havde sat os seniorcyklister stævne ved Farum Marina der tæt ved Furesøen. Kl. 10. Og godt at vi alle 10 fandt dertil i rette tid. Og godt at Anni og Per også kørte forrest, for stier rundt om Furesøen - Lyngby Sø og Bagsværd Sø er der altså rigtig mange af.

Vi kørte igennem Vaserne - et særpræget vådområde med et nybygget udsigtstårn og med nogle meget fine "køreramper" langs søen. Vi kom forbi Varnæs huset fra Matador - vi passerede Mølleåen, og vi cyklede/trak over rigtig mange broer. Rigtig mange. 

Frokoststedet var udvalgt til at være tæt ved Lyngby Sø, og da der kun var een bænk, blev den selvfølgelig udnævnt til at være en "pigebænk". 

Ned til alle tre søer ligger der rigtig mange flotte villaer, og i gruppen hørtes der lidt snak om, at det nok ikke var her, vi fandt de mange Lov- Garager. Men i Aldershvile Slotspark fandt vi dog et par erstatninger. Og lidt senere fandt vi også i skoven en stor fyrrestamme, hvor Henrik kunne hvile sig en stund, og tænke store tanker om de brædder, der kunne skæres af den. 

Så godt vi kom med, for ellers havde vi jo heller ikke kunnet nyde godt af Annis kokosmakroner og små fine mazarinkager - og heller ikke kunnet nyde godt af synet af de nyudsprungne hanekam og blomstrende mirabelletræer, og ej heller havde vi haft muligheden for at nyde synet af de to cykelpiger, der i forårssolen sad så smilende på deres asfalttæppe. 

Så tak til Anni og Per siger jeg og vi. 

Frode.

 

På Langfredag køres fra Hallen på lette cykler klokken 10.00 og ved hjemkomst har Tove, Henrik og Pia bagegerumscaféen åben.

 

Fredagstur den 7. april samt Langfredag

Fredag den 7.april kl. 10.00 kører vi rundt om Furesøen.

Start ved Furesø Marina Frederiksborgvej 101, Værløse.

Hvordan kommer jeg dertil?

Kør ad Hillerødmotorvejen. Tag afkørsel 8 Værløse. Drej til højre, kør 100m, og drej derefter til venstre ad Fredeiksborgvej ca. 2km frem til marinaen på højre hånd. Det er lige før Farum.

Turen er ca. 35km, så I skal medbringe en madpakke. Vi sørger for kaffe/the og kage når vi er tilbage.

Turen byder på flot natur og gennem det mondæne Holte. Vi skal køre på grusstier og lidt asfalt, så det er på tunge cykler.

Hilsen Per og Anni

Langfredag køres på lette cykler fra ”Klubhuset” Fladså Hallen klokken 10.00 og man planlægger herfra en tur.

 

Start på fredagsturen de 7. april

Fredagens tur til Furesøen starter fra parkeringspladsen ved Furesøbadet og Fiskebæk Naturskole - klokken 10.00 på tunge cykler.

Husk en madpakke samt at morgentrafikken kan være meget sendrægtig på disse kanter.

Adressen er:

FISKEBÆK NATURSKOLE

Frederiksborgvej 103A
3500 Værløse

Fredagstur den 7. april

At det for alvor er forår, har vi i dag fået bevist på vores fredagsseniorcykeltur. Dels ved at termometret - da vi mødtes hos Ole og Birgit på Enø kl. 10 - viste 11 grader, for senere at stige til 17 grader samtidig med at solen brød frem, og dels ved at vores turleder Ole stillede op i korte bukser. Sidste dag i marts - "respekt". "Respekt". 
Og ingen kan det undre, at Ole - som gl. skolelærer - havde styr på dagens rute. Og også på historiske og "lokale" kommentarer undervejs. Om Karrebæksminde Havns historie med broens, havnens og Kanalens indvielse i 1938 - om de gamle magasinbygninger i Karrebæksminde - om pramsejladsen op ad Susåen i tiderne inden - om Susåens oprindelige udløb i Smålandshavet ca. der, hvor Dorthe Kollos hus ligger i dag - om Borgnakkeskoven med dens 9 bronzealderhøje, som aldrig er blevet gravet ud - om Saltø Gods på hvis marker der netop nu opføres tre vindmøller, og om flotte udsigter undervejs. Menstrup Bjerg - Menstrup Smugkro - og også Klintestien der på Enø, hvor vi fik forbud mod at køre for tæt på skrænten. - Og som vi klarede alle. 
De 17 grader var det termometeret viste, da vi nåede tilbage til Birgits og Oles helårssommerhus. Tilbage til en suppegryde, som enhver kok og gæstgiver ville være stolt af at servere. Og ikke nok med det - også til kaffe og lagkage lagt med hjemmebagte bunde. Og alt og det hele fremtryllet fra Birgits eget køkken. 
Flot - flot - så tak til Ole og Birgit for udsøgt "guidening " og servering. 
Og læg så lige mærke til Mariannes nye MTB. Med batteri. Flot/elegant - også farverne. 
Og selvfølgelig til Nanna der slikker sol og til de gule vorterod - til anemonerne og til de 22 grader, som Dania viste kl. 14.30. 
Frode.

Næste fredag køres der Furesøen rundt med Anni og Per.

 

 

Fredagstur den 31. marts.

Fredag den 24.3 mødtes seniorgruppen hos Henry og Gerda i Rønnebæk til en pragtfuld cykeltur med masser af sol og lidt vind. Henry havde planlagt en kortere udgave af ruten Næstved Rundt.

Vi var 20 cykelister som drog af sted. Turen var meget afvekslende. Startede med at køre af en markvej til Kalbyrisskoven. På markvejen var træerne blevet beskåret, og meget af grenaffaldet lå stadig på stien. Køer og tyrekalve gik løs, så vi var lettede, da vi forlod markvejen og kørte ind i skoven. Vi fortsatte ufortrødent videre mod Næstved Storcenter til Vridsløse og langs den nye omfartsvej. 
Her punkterede Palle, fluks var der 8 friske mandfolk til at bistå. Palle er jo mand for at klare en punktering i en snuptag, men det skortede ikke på gode råd. Formand Jan prøvede endda at hverve et nyt medlem, da de andre skiftede dæk. En nydelig ældre dame kom kørende på sin el-scooter, og formanden fik en god snak med hende. 
Turen gik videre ad Fodsporet, gennem Herlufsholmskoven, ud ved Ålestokgården, over Svingbroen, forbi Birkebjergcentret, gennem Rønnebæksholm, tilsidst ad Laustien til Rønnebæk. 
 Hjemme ventede Gerda med boller og lækker æblekage samt sol på terrassen, hvor vi nød vores kaffe og kage. 
Pludselig blev Freden afbrudt af et stort brag, alle kiggede spørgende rundt på hinanden - terrorangreb i Rønnebæk? Heldigvis var det kun Tamborgs bagdæk, som var eksploderet, alle åndede lettet op og kunne i ro og mag fortsætte med kaffen. Tamborg fik et lift hjem af Lotte og Poul Erik.

Tak til Henry for en god cykeltur og Gerda for hendes fantastiske hjemmebag og solskin på terrassen

Næste fredag 31.03.17 kl. 10 mødes vi hos Ole og Birgit Kronborg Reedtzholmvej 105 Enø på tunge cykler. Birgit og Ole har lovet at der er lidt til appetitten efter turen.

Tove Kyhn Madsen

Senior Ironman 2017 er slut

Så sluttede en dejlig svømmesæson med en fantastisk afslutning. Holdet havde besluttet, at dette skulle ske med en senior ”Ironman” og med deltagelse af alle fra klubben, som havde tid og lyst.

27 havde taget mod udfordringen, her iblandt vores tre nye medlemmer - Susanne, Rita og Per - og da Vorherre havde benådet os med et dejligt vejr – hvad kunne så gå galt?

Tjaa - der var lige Madsen og Tove, hvis vagthund – eller er det en servicehund - Rumle havde sovet over sig, og ligeså Jens Peter som også ”valgte” gåturen fra.

Men efter at Inger havde givet en kort og kontant velkomst og instruktion til dagens forløb, så gik det bare derud af med den første udfordring – løb eller gang på 4,219 km. En dejlig tur i Mogenstrup, hvor der rigtigt blev snakket igennem og mentalt varmet op til næste udfordring – cykling på 18 km.

Gruppen kom næsten samlet til denne udfordring, men blev noget splittet på cykelturen. Og hvilken en dejlig tur, til trods for en strid vind. Ingen tekniske problemer – for en gangs skyld. Men Per- vores nye medlem - var næsten ikke til at få med efter et kort drikkestop ved kiosken på Grønhøjbakken, da de lækre dobbelte burgere voldsomt udfordrede hans spisegener.

Og så tilbage til hallen, hvor svømningen ventede. Alle var godt i gang og enkelte færdige. Fint, så var der plads i baljen. Men hvis man havde håbet på, at kunne springe et par baner over, så fik man sig en slem oplevelse, for Gerda var udpeget til banekontrollant og som gammel regnskabs nørd kan hun bare det med tal.

Men så kom den sidste, men ikke mindst mest skræmmende disciplin – indtagelse af smørrebrød, øl og vand samt kaffe og med kage fra Pia – fra Lagkagehuset i København tror jeg – uuumm det var lækkert og med rå mængder af flødeskum.

En rigtig dejlig afslutning på en god svømmesæson og så afsluttet med et godt socialt arrangement i ægte LCM stil, hvad kan man ønske mere.

Ja – og så var der også lige et diplom til alle der på en eller anden måde havde deltaget – alle opgaver er jo vigtige i sådan et arrangement. Og så en blomst og lidt til forkælelse til Lotte, for at hun har bragt os gennem sæsonen i det store badekar, hvor vi har lært mange nye bevægelser.

Stor tak til initiativtagerne og ”projektgruppen” Inger, Anni og Lotte, for atter at give os motion på en anden måde og i dejlige sociale rammer.

Flemming

Fredagstur den 24. marts

Fredagstur
Selvom der var lovet både regn, slud og blæst tittede foråret frem og gav de 15 cykelseniorer en rigtig dejlig tur.

Merethe og Peter førte os 22 km rundt fra hallen til Myrup, gennem skoven ved Svenstrup/Rettestrup mod Rønnebæk og til omfartsvejen, som vi jævnligt må holde øje med. 


Der bliver flyttet grusbjerge, anlagt veje og rundkørsler, og landskabet ændres fra gang til gang.


Vi nåede også omkring Fårebakkerne, nød den fantastiske udsigt og fik taget gruppebillede. En venlig dame med hund hjalp Flemming med gruppebilledet.
Længere nede har Annie indfanget både dame, hund, Flemming, cykler og får.

På sidste del af turen rundede vi grusgraven inden vi nåede tilbage til hallen. 
Vi slap for punkteringer, fald og ande ulykker. Kun en lille pind satte sig fast i Poul Eriks baghjul og gav musik til cyklingen.

Hjemme igen blev vi forkælet med Flemmings lækre kage med indbagte bær, og så var der både creme fraiche og flødeskum til -Uhm-
Rita og Per kom på besøg og fik kage med, og de glæder sig til snart at cykle med.

Næste fredag cykler vi kl 10 fra Duevej 5 i Rønnebæk, hvor Henry vil føre an på tunge cykler.

Pia🤪

Fredagstur den 17. marts

Rumle og fredagsholdet

8 seniorer samt Frode og klubbens nok yngste medlem, Rumle, mødte op til dagens fredagstur fra klubhuset. Rumle kunne dog ikke cykle med pga. manglende cykelhjelm og valgte derfor at gå tur med Frode.

Poul Erik iførte sig førertrøjen og holdet drog mod Hammer. Da vi kom op ad Hammer bakke, havde Lis tabt luften, men heldigvis kun på baghjulet. En ny slange blev sat i, og turen fortsatte mod Lundby. Vi kørte 1½ time, solen kom frem og vi fik varmen. En rigtig god tur!

Tilbage ved klubhuset stod Rumle og Frode klar til at åbne fredagscaféen. Begge overraskede holdet med boller, te og kaffe. Stor tak til Poul Erik, Rumle og Frode for endnu et hyggeligt fredagsarrangement.

PS: Mon Rumle kunne overtage en af de klubtrøjer, som vi andre alligevel ikke kan passe!

Næste fredagstur fra klubhuset står Merethe og Peter for.

Peter

 

Fredagstur den 10. marts

Fredagens tur startede fra Mogens idylliske landsted i Bonderup, hvor Felix og Gunnar gumlende på lækre gulerødder bød os velkommen.

Efter Mogens kort havde orienteret os om turens forventede forløb, samt at der ved hjemkomst ville være lagkage i anledning af hans netop overståede 70 års fødselsdag, kunne de fremmødte 13 friske seniorer næsten ikke vente med at komme afsted, så man kunne komme hjem til disse lækkerier.

Blandt de fremmødte var en helt nyslået folkepensionist – Tove som forhåbentlig nu er at finde fast på holdet fremover. Og så gik det ellers derud af med god vind i ryggen. Første stop var flagstangen på Nissebjerget. Hold da op sikke en udsigt over landskabet og den navnkundige motorsportsbane - og der var nok et par som kunne have tænkt sig at tage turen rundt på sin MTB. Herefter fortsatte vi ad vej og gennem skov i Mogens ”baggård” og af Poul Eriks ”hemmelige” vej.

Et par stop undervejs blev der heldigvis også tid til, og på det sidste måtte Tove konstatere at hun pludselig ikke havde mere luft i forhjulet – men så trådte kammerathjælpen til for det nye medlem i gruppen. Heldigvis var hun forberedt på, at sådanne noget kunne ske og trak straks en ny slange frem af rygsækken. Men men, den var til købmandscyklen med en helt anden dækstørrelse – men heldigvis var hjælpen også her nær – en ny slange i det rigtige mål kom hurtigt frem fra Lis cykeltaske – og så var alt ”godt” bortset fra, at dækket drillede og indtog en æggeformet facon, men hvad - lidt hopperi de sidste kilometer rystede ikke Tove. I mellemtiden drillede Peters nye briller ham og han måtte lidt tummelumsk i hovedet forlade gruppen, eskorteret til Bonderup af Merethe.

Herefter gik turen tilbage til idyllen i Bonderup, hvor Peter var blevet frisk i hovedet igen og man hurtigt fik arrangeret et par bænksæt i garagen der i dagens anledning var rømmet for lastbilen.

Åååå hvor herligt - varm chokolade med flødeskum, lagkager og en Enkelt der blev til flere og så et hurra for fødselaren – hvad kan man ellers forlange på sådan en herlig fredag.

Stor tak til Mogens og hans hustru for denne dejlige tur og outstanding garagecafè.

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/1600856101

Flemming

Næste fredag køres fra Fladså Hallen klokken 10.00 på tunge cykler hvor man ryster en tur ud af ærmet og hvor Frode har varslet bagarumscafé med hjemmebagte boller ledsaget af den agværdige Rumle.

Fredagstur den 3. marts

Premieredag, fakenews og fastelavnsboller

Så var der premieredag! Det var første gang, at fredagsturen skulle starte fra vores nye 'klubhus' - Fladsåhallen. Der er fine parkeringsforhold foran hallen. Efter klargøring af de tunge cykler, stod Henrik og John Maler parat med førertrøjen. Solen skinnede indbydende fra en skyfri himmel, og så drog vi afsted gennem Mogenstrups mange stier og gennem skovområdet langs åsen. Der var mange gode højdemeter og delvis vådt og glat føre. Videre gik det forbi grusgravområdet og pludselig var vi langt ude på landet.

Ved Flintebjerg gjorde vi stop ved et fortidsminde, en flot gravhøj, som efter sigende har ligget der siden stenalderen. Det var et oplagt sted til gruppebilledet og med vores grand old man, Poul Erik helt på toppen. Men der går altså tilsyneladende et rygte om at gravhøjen i virkeligheden er opført af en murmester fra Mogenstrup i 50erne. Det har undertegnende straks ved hjemkomsten tjekket på nettet. Her har Trump netop i dag på Twitter afvist murmesterhistorien som fakenews. Og han tror heller ikke, at russerne skulle være i stand til at fabrikere sådan et foruroligende rygte.

Langt om længe kom vi til Præsteskoven, som bød på ganske fine mtb-udfordringer med skranter og vandløb, der skulle passeres. Ingen blev tabt undervejs, og alle kom efter 26 km sikkert i mål efter en herlig tur i vores dejlige naturområde.

Tilbage ved' klubhuset' ventede Annette og Lis, som pga. forkølelse havde valgt at gå en god tur i mellemtiden. Så åbnede Tove og Henrik fredagscafeen i forhallen med kaffe og te og Madsens lækre fastelavnsboller. Flemming mødte op i fastelavnsudklædning og skænkede en Enkelt i dagens anledning. Stor tak til Henrik, Tove, John og Flemming for et fint fredagsarrangement.

Henrik og Maleren improviserede turforløbet, som bagefter viste sig til at være en flot rundtur.

Se turen her: 

https://connect.garmin.com/modern/activity/1591230419

Kommende fredag mødes vi klokken 10.00 på tunge cykler på Bonderupvej 23, hvor Mogens har en ny tur i støbeskeen.

 Peter

 

Fredagstur den 24. februar

Ja - så fik vi også oplevet/set det. Og det havde vi jo ikke fået gjort, om ikke Inger og Palle havde lagt plan og vist vej. - Enølejren. - Så ordene og billederne her er mest beregnet på jer, der ikke var med på denne uges fredagsseniortur.

Næstved Kommune har jo nu købt de gl. lejrbygninger og området omkring dem og dermed åbnet op for os alm. borgere. Så vi turde godt passere det lidt kedelige forbudsskilt og køre ind på grunden og ind mellem de gule bygninger.

Også på billederne kan det ses, at samme bygninger er i ringe stand og vel må betragtes som værdige til nedrivning. Men meget spændende og som i kan se, var der også i nogle af udhusrummene lidt "grej", som måske kunne bruges til en ny "start". For hvad en ny start for området vil indeholde vides ikke, men i gruppen hørtes forslag gående på - er par shelters og en bålplads. Vand og toilet er der.

Det bliver spændende at følge. En ny trappe ned til strandkanten er allerede bygget, og den er selvfølgelig først nu rigtig indviet, efter den i dag blevet taget i brug af seniorerne fra Lov.

Billedet taget foran hegnet er et spørgsmål - er der mon nogen, der kender til kampestenshuset tæt ved lejren? Ligner et privat hus. Brænde - skorsten - trillebør.

Hjemme på Jeppe Åkærsvej igen havde Palle arrangeret værkstedscafe og Inger havde "tryllet" med bageovnen. Så tak for tur og servering siger vi.
- - og blomsterbilledet. Det er taget i haven på sydsiden af Inger og Palles hus, og jeg tror, vi fik at vide, at det er en lille alpeviol. Med så fine og så små februar blomster.

Frode😀

Næste fredag mødes vi ved det nye ”klubhus” ved Fladså Hallen klokken 10.00 på tunge cykler og aftaler en rute. Ved hjemkomst vil Henrik og Tove Madsen åben bagagerumscafeen.

 

 

Fredagstur den 17. februar

Sabler og hestepærer

Der er tilsyneladende ingen grænser for, hvad Lovs seniorer kan finde på!

Fhv. chefsergent Wrist-Knudsen havde således indkaldt fredagstropperne til at give møde på Gardehusarkasernen i Slagelse, dog helt uden våben og uden den sædvanlige kampuniform. 
Chefserganten havde i denne forbindelse trukket på sine kontakter dybt inde i det danske forsvar, og denne strategi viste sig at falde i alles smag.

Vi blev budt velkommen af major Stig Carlsen, sergent Berg og værnepligtig Mygdal, som fortalte om Hesteskadronens historie, virke og hverdag. 75 flotte heste bliver passet og plejet efter alle kunstens regler med brusebad, 'solarie' og kærlige klap af især kvindelige værnepligtige. Hestene får nye sko hver 8.uge. Der kan vi andre slet ikke være med! De nye stalde giver god plads til dyrene, og gangarealet var pyntet med hestepærer, som nogen måske gerne vil have taget med hjem til haven. Mens andre må ty til spinning, bliver hestene holdt i fin form i den store ridehal og i den nye fuldautomatiske longeringskarussel. Hos garderhusarerne er værnepligten 12 måneder og giver mulighed for at lære at trutte i trompeten og spille pauke. Når man har lært sig disse færdigheder, venter der mange spændende og udfordrende opgaver med at eskortere og stille æreskommandoer for Hendes Majestæt Dronningen. Mygdal fortalte om håndtering af trenser og sabler, som altid holdes i henholdsvis venstre og højre hånd. Chefsergenten kunne ligeledes bidrage med flere røver-, nej soldaterhistorier fra sin 40-årige karriere i forsvaret.

Så fik vi en rundvisning i garderhusarregimentets flotte historiske samling, som jo oprindeligt blev indviet i Næstved i 1990. Mange af Lovs seniorer med en fortid i GHR gik rundt med julelys i øjnene, når de studerede våbene, uniformer mm. Vi hørte om sjove beretninger, men også de triste, når faldne soldater kom hjem i kister fra verdens brændpunkter.

Traditionen tro blev der afsluttende kaldt til bagagerumscafé med kaffe, te og hjemmebag, som i dagens anledning fandt sted i kasernens kantine. Gerda, Lis og Henry tog sig af troppeforsyningen, og chefsergenten styrede slagets gang med militær præcision. Stor tak for et usædvanligt fredagsarrangement.

Kommende fredag mødes vi med tungt skyts på Jeppe Åkærs Vej 37, hvor Inger og Palle har overtaget kommandoen for en ny troppeøvelse.

 

Peter😀

 

Fredagstur den 10. februar

"Her samledes frihedskæmpere fra Haslev og omegn natten mellem 4 og 5 maj 1945. Mod - vilje og fædrelandskærlighed drev dem".

- Ja - det var lidt svært at læse den efterhånden aldrende indskrift på stenen, som står der i Hesede Skov, så for os andre gode Lovseniormotionscyklister var det godt, at Anni læste højt, så vi alle kunne følge med i denne del af danmarkshistorien.

Vi var startet ud fra Holme Olstrup Forsamlingshus, som, det blev fortalt, for nylig har lagt sale til både Sille Roulund og Steffen Dinesen. Dem så vi nu ikke noget til, men "kæreste ejer" var der mange af, og her tænkes selvfølgelig på de 17 MTB cykler.

Anni havde planlagt dagens tur, så vi kom igennem Hesede Skov med Villa Galina og søen overfor, som nu efter en tørlagt periode i sommers igen er vandfyldt. Videre til Vester Egede - Denderup Vænge og Ravnsbjerg og både ud og hjem forbi Køreteknisk Anlæg, for det er jo rart at vide, hvor det ligger, hvis vi skal have seniorfornyet vores kørekort.

 En 80 års fødselsdag kl. 13 betød, at Anni måtte dreje fra ved Vester Egede, men heldigvis for os andre tog Per over, så vi i tågen blev ført sikkert hjem til bagagerumscafeens hjemmebagte muffins. Så tak siger vi for både lækre kager og førerskab.

Fredagsvejret var lidt råt. Peter mente da også, at aftalen med vores ellers meget venlige "vejrgud" var lidt "trængt". Og Pia kunne også fortælle, at hendes Citigo bare viste 2 grader, mens den bragte hende fra Valby til Mogenstrup.

Vi blev enige om at ses igen næste fredag.

Frode.

Næste fredags tur er en ”udflugt” til Gardehusarregimentet i Slagelse uden cykler. Vi mødes på den store parkeringsplads som liggre på venstre hånd, når I kører ned mod kasernen fra landevejen klokken 10.00. Hesteeskadronen ligger lige bag denne plads.

Her vil major Stig Carlsen føre os rundt, startende med et besøg ved Hesteeskadronen og hvis vejret tillader det får vi måske lov at ”klappe” et kampkøretøj. Herefter går turen til museet og slutteligt så har vi fået lov til at oprette bagerumscafé i Peter Ålborg Stuen som er Det gamle Sjællandske Livregiments foreningslokale.

Flemming

Fredagstur den 3. februar

Så oplevede vi endelig en uge med to fredage. Det vil sige den ene var mandag, for her havde vi fået mulighed for at få en rundvisning på Herlufholm. 30 forventningsfulde seniormotionister var mødt op for at blive beriget om denne stolte kostskoles historie.

Vi startede i biblioteket, hvor vores rundviser Jacob fortalte om tilblivelse fra kloster til kostskole og vi kom vidt omkring - siden Peder Bodilsen, der var en sjællandsk stormand, stiftede Skovklosteret, og som senere blev til Herlufsholm. Munke og novicer havde hersket her, indtil tronen efter reformationen havde inddraget al kirkelig ejendom. Herluf Trolle der var en dansk admiral og søhelt og hans hustru Birgitte Gøye, der var fra Krenkerup på Lolland, oprettede kostskolen som vi i store træk kender den i dag – bortset fra at man nu også optager piger.

Rundturen var som forventelig rigtig interessant. Vi startede i kirken, hvor vi så de to store sarkofag med Herluf og Birgitte - samt admiralens rustning som han bar under det søslag som tog livet af ham.

Mureren kunne berette, at han var både døbt, konfirmeret samt gift i kirken og Eigil kunne fortælle, at hans datter var døbt her.

”Mellerne” - som bringer tankerne hen på Harry Potter, var vi også lige omkring – men Jacob beklagede man ikke havde nogle flyvende koste. Her var vores formand ikke sen til at oplyse, at klubben nok var leveringsdygtig i flere!

Vi kom blandt andet også på museet, hvor der var mange hundrede udstoppede og konserverede dyr, samt apparater fra fortiden. Flere af seniorerne var så gamle at de næsten fik tårer i øjnene ved gensynet af de gamle effekter.

Spisesalen og den disciplin der her hersker fik vi også besøgt, supplerende med gode fortællinger og så – ikke mindst festsalen, hvor alle malerierne af forstanderne hang, samt et billede i helfigur af Dronningen. Også her fik vi indblik i de mange fester og ikke mindst i Bleballet for de helt unge elever. Så gik turen til sovesalene og elevernes hummer. Her bar det præg af, at man havde haft meget travlt med at komme på weekend og det kriblede i fingrene på vores ”senior novicer” for at rede sengene.

Efter denne meget interessante og berigende tur sluttede vi så i biblioteket, hvor der var kaffe og hjemmebagt kage og mulighed for spørgsmål.

Tak til Merete og Peter for en herlig formiddag med det hele – hvor bliver vi kloge på det seniorhold.

 

Næste fredag går turen fra Holme Olestrup Forsamlingshus klokken 10.00 på tunge cykler hvor Anni vil tage lederskab.

 

 

Mandagstur den 30. januar

En frostklar morgen med høj sol og en moderat vind, var hvad der mødt de 19 forventningsfulde seniormotionister som samledes på parkeringspladsen ved Everdrup Forsamlingshus.

Lotte, Poul Erik og Jens havde sat os i stævne og lovet en tur på Sjællands tag med masser af højdemeter. Vi skulle passerer Sjællands højeste punkt 123 m. Tågeskov overdrev 119 m. Storskov 117 m. Med start gennem Everdruplund til Tågeskov og så videre til Storskov med Fladså ens udspring, Rådegård og tilbage til Everdrup med bagagerums Kaffe og kage.

En herlig plan hvor vores guide Poul Erik helt sikkert ville gøre mange stop og berige os med gode fortællinger. Og på hovedvejen gjorde vil det første stop og blev helt nostalgiske hvor den gamle tank ved Axelved havde ligget. Enkelte kunne slet ikke huske tanken – gys er man virkelig blevet så gammel! Men ingen kunne huske hvornår den lukkede. Næste stop var Poul Eriks ynglingssted – hvor tre kirkesogn mødes i skoven.

Vi passerede også et hus hvor Mureren kunne oplyse at man var død af den spanske syge – uhyggeligt.

Endelige turens højdepunkt – Fladsåen udspring. Hvis man havde forventet et mindre springvand blev man skuffet to søer udgjorde udspringet og enkelte registrere det ikke. Her skulle vores sædvanlige gruppebillede forevige begivenheden og alt medens fotografen gjorde sig klar, kom en skovturist kørende. Han var med på at hjælpe og steg gerne ud af sin varme bil for at tage vores gruppebillede.

Så gik det atter derudaf men pludselig forlod luften et af murens dæk og en ny slange måtte monteres. Gruppen efterlod de havererede og halløj hvor det gik – men så så en kvik senior et lille skilt som oplyste at skoven var lukket på grund af jagt og vi fik grueligt travlt ved at vende cyklerne den anden vej inden vi blev beskudt.

Tilbage ved forsamlingshuset diskede Lotte, Poul Erik og Jens op med den helt store anretning med sandwich, kage samt kaffe og te.

Murens trængsler var dog ikke forbi. På vej hjem til Mogenstrup måtte han atter ty til en ny slagne – surt.

Tak til de tre for en herlig tur.

 

Se turen her (fra Mogenstrup og retur) https://connect.garmin.com/modern/activity/1544791810

Næste arrangement er mandag den 30. januar på Herlufholm Kostskole.

 

Fredagstur den 27. januar

Frodes tur

Nye eventyr for fredagsholdet! 17 kampberedte seniorer med deres terrængående cykler var mødt op på Birgittevej for at følge i Frodes cykelspor i området vest for Næstved. Frode havde bebudet et særligt højdepunkt, Menstrupbjerget, som skulle bestiges. Men først gik turen gennem Herlufholmskoven og videre ud ad Fodsporet. Herude ønskede Annelise os fortsat god tur og drejede af mod hjemlige himmelstrøj. Første stop var ved Fodby kirke, hvor vi så Bøje Nielsens grav og fik os et kig ind i det smukke kirkerum.

Turen startede med gråvejr; men så brød solen frem, og det blev tid til seniorernes 'selfie-time'. Rappenborgskoven blev tilbagelagt, og så blev det alvor: Menstrup-bjerget ventede forude med sine imponerende 43 m. Holdet gennemførte bjergetapen med bravour, og på toppen blev vi belønnet med en flot udsigt hele vejen rundt. Frodes foromtale af turen indeholdt en kryptisk formulering: 'Ingen grund til at tage tændstikker med'. Og her fik vi så forklaringen skrevet på en sten: 'Toppen er fredet og det er forbudt at tænde ild.' Frode havde forberedt turen på bedste vis, idet vindmøllerne trods rimelig vind stod helt stille, og vi kunne lytte til hans fortælling.

Over Karrebækstorp og Karrebæk gik turen mod Næstved. Ved ishuset prøvede Frode og Palle at yde teknisk assistance til en racerkører med en defekt bagskifter. Det endte med at Frode skubbede manden et godt stykke på vej tilbage mod Næstved!

https://connect.garmin.com/modern/activity/1533959618

Tilbage på Birgittevej bød Frode indenfor på hjemmebagte boller og småkager, kaffe og te. Det gik som varmt brød! Seniorerne hyggede sig, der blev grinet og fortalt vittigheder, som dog ikke tåler at blive gengivet i denne reportage. Flemming syntes, at Frodes hus godt kunne bruges som alternativt klubhus.

Stor tak til Frode for en fin cykeltur og en hyggelig afslutning.

Peter

Fredag den  27. januar mødes vi ved Everdrup Forsamlingshus kl. 10.00 på tunge cykler.

Vi køre op på taget af Sydsjælland, vi passerer Sjællands højeste punkt 123 m. Tågeskov overdrev 119 m. Storskov 117 m. vi starter gennem Everdruplund til Tågeskov vider til Storskov med Fladså ens udspring, Rådegård og tilbage til Everdrup med bagagerums Kaffe og kage ( 20-25 km ).

På gensyn

Jens Tambur, Lotte og Poul Erik. 🙂🙂🙂

 

Rundvisning på Herlufsholm Kostskole 30. januar

Ekstra fredagsarrangement - på en mandag

Mandag, den 30. januar har Merethe og Peter arrangeret en rundvisning på Herlufsholm Kostskole.

Skolen er Danmarks ældste kostskole og blev grundlagt i 1565 af Herluf Trolle og hans hustru Birgitte Gøye.

Jakob Hartmann, som er lærer på skolen og som har boet der i mange år med sin familie, vil vise os rundt og fortælle om livet på Herlufsholm før og nu. Besøget kan kun lade sig gøre på en mandag, da eleverne denne dag er på hjemmeweekend, og hvor vi ellers ville forstyrre undervisningen.

Vi mødes klokken 10.00 ved indgangen til kirken, hvor der også er mulighed for at parkere. Rundvisningen varer formentlig 1½  time, og efterfølgende åbner bagagerumscafeen.

Peter🤩

 

 

Fredagstur den 20. januar

Fredagsseniorholdet havde i dag lidt mildere kørevej end sidste fredag. Og selv om Palles computer viste - 1, så passer det nok bedre med de + 1, som Yr. viste. Fint cykelvejr for alle os 15 der var mødt op hos Carsten på Hovedgaden i Lov. Og mødt op der, så var det jo sådan set bare at følge med, for Carsten havde ruten klar. - Gennem nybyggerkvarteret i Mogenstrup - gennem den gl. Myrup Grusgrav - forbi Stejlehøjen som nu er fritlagt, så den bedre kan beskues - forbi Grevens Vænge - hvor der derefter var al grund til at stoppe op. Den nye omfartsvej. Godt nok noget af et projekt. Det blev det naturlige sted for dagens gruppebillede. Desværre lidt sløret af tåge lige der. Videre mod Åsen og et tilbud om Sydsjællands bedste flæskestegs sandwich. Dog var der enighed om, at gemme tilbuddet til senere. - Op over Åsen var det Husarstien vi fulgte, og så gik det ellers hjemad igen. Hjem til Carstens - ikke bagagerumscafe - men fornemme værkstedscafe. Og her er det nok mod Kirsten vi skal rette takken for både kaffe og lækkert hjemmebag. Tak for det og til Carsten tak for turen.

Så mangler vist vare Kongelyset med dens fine lysegrønne blade. Den stod der ved Stejlehøjen, og uden tvivl giver den mig ret i, at den gerne må følges - gerne må beskues og gerne må nydes hen igennem både forår og sommer.

Og så kan veje godt ha' både sjæl og tanker. For asfalten på vejen over det Gamle Menstrup Bjerg spurgte mig - sidst jeg kørte der - om ikke det var lidt siden, den sammen med mig havde mærket hjulene fra de her Lov Seniorer? Det måtte jeg gi' den ret i, så næste fredag d. 20 har jeg lovet, vi kommer.

Så vi mødes her på Birgittevej kl. 10 og prøver - på tunge cykler - på både skov- og biveje at finde derud og hjem igen.

Hilsen Frode J.🤪

 

 

Fredagstur den 13. januar

Nytårskur-tur på seniorholdet.

13,5 frost grader havde de lige sagt i radioen –og pludselig var dynen dobbelt så tung. Nej man skal ikke udsætte sit helbred for ekstreme cykelture. Men efter at havregrynene var indtaget og man med et kik ud af vinduet kunne nyde det fantastiske flotte vejr med absolut ingen vind – så måtte det med helbredet komme an på en prøve.

Og så fik vi travlt og puuhhaa med tungen ud af halsen landede vi akkurat klokken 1000 hos Merethe og Peter i Rettestrup. Her var 14 andre nytårs meget friske seniorer mødt op og klar til en tur i Petersens ”baghave”. Fire havde valgt at gå en tur fremfor at cykle.

En herlig tur og når man kunne abstrahere fra de kolde fingre og frosne tæer så var det en flot start på 2017 på fredagsturene.

Turen gik forholdsvis på skovveje i skovene i Rettestrup og Vejlø området og rigtigt – Peter kendte dem som sin egen baghave. Pludselig så vi en kæmpe samling af gæs – flere tusinde – som lige måtte beskues og i Vejløskoven kom vi helt ned til den stadig forhøjede vandstand og fik et fantastisk kik over mod Enø. Så gik turen videre og i Basnæs havn kunne vi se hvor langt vandet havde stået op af vejen da den var isbelagt. Her måtte holdets fotograf til stor moro for alle og med risiko for våde fødder - isen kunne ikke bære hans jule og nytårs kampvægt - tage det traditionelle gruppe billede.

Herefter gik turen tilbage til Rettestrup hvor Merethe trakterede med varme drikke – som var meget tiltrængt og lækkert hjemmebag.

Under dette hyggelige samvær holdt Peter sin nytårstale – det var jo en nytårs parole – hvor han takkede for et godt 2016 og så frem til mange gode ture i 2017.

Stor tak til Merethe og Peter for denne flotte start på 2017.

Næste fredag køres fra Hovedgaden i Lov, hvor Carsten Hansen (cykelhandler) vil føre an på tunge cykler.

 

Flemming 😀

 

 

Fredagstur den 6. januar.

Kære alle

Så er jul og nytår ovre - og så skal vi atter igang med at starte op på vores dejlige fredagsture. Og mon ikke vores kroppe oven på julen og nytårets gode mad vil have godt af lidt motion.

Vi lægger året ud med, at mødes hos Merethe og Peter i Rettestrup, hvor vi så skal rundt i deres "baghave"

Vel mødt klokken 10.00 på tunge cykler.

Rigtigt godt nytår til  jer alle.

Flemming 

Nyeste kommentarer

15.02 | 17:10

ok

13.07 | 13:14

vores nye e-mail adresse med venlig hilsen john og birgit

14.09 | 13:37

Det tror jeg der er mange som vil kunne bruge. I øvrigt vil jeg gerne tilb...

26.02 | 14:38

Lige en opgave Flemming. - En "lovbook" kun for klubbens medle...