Aktiviteter 2022

Aktiviteter 2022

Året er ved at gå hæld


På årets næstkorteste fredag havde Inger og Palle inviteret til cykeltur med start hjemme fra Jeppe Åkjærs Vej. Temperaturen havde sneget sig et godt stykke under de nul grader. Let sne og delvis isdannelse manede til forsigtig færdsel ude i det fri. Nogle af de fremmødte satsede på en gåtur og resten holdt forsigtigt hjulene i gang. Naturen tog sig fantastisk flot ud, fordi solen skinnede fra en skyfri himmel.
Anført af Palle drog cykelgruppen mod Skraverup og videre rundt om Bistrup og Fodby. Vi nød udsigten over markerne. En stor flok gæs trak forbi, fantastisk flot som sort sol. Der var enighed om, at turen ikke skulle være alt for lang for hjemme på Jeppe Åkjærs Vej var Inger i gang med at åbne fredagscafeen.
Og efter vores friske cykel-og gåture var det hyggeligt at sidde i den varme stue og nyde gløgg og æbleskiver, kaffe, julekage og vaniljekranse og mindes mange gode fredagsture i årets løb.
Stor tak til Inger og Palle!
Men når året går på hæld, kan vi også vende blikket fremad og glæde os over nye cykeleventyr i 2023. Så, hold kæderne smurt og dækkene pumpet, fordi det holder os i gang. 🙂


Se turen her:


Peter🎅🎄


PS: Der cykles hver fredag klokken 10.00, fra hallen, når ikke andet er annonceret.Fredagstur den 16. December


I dagens tur deltog kun 7 cyklister, men hvad værre var, var det kun mænd. Inger var godt nok mødt til start, men efter et par runder på parkeringspladsen, valgte hun at køre hjem ad landevejen. Hvorfor? Ja - ingers tanker kender jeg ikke, men når der er så få til start - og kun 1 pige - kunne det være, fordi der bliver kørt for hurtigt - Især i starten af turen. Det er altså ikke sjovt at halse efter flokken. Det bliver en ubehagelig oplevelse, og næste tur skal der stadig tyndere og tyndere undskyldninger til at blive hjemme. Vi har talt om 2 hold. Har også prøvet det en enkelt gang med succes. Alligevel synes det ikke at være vejen frem. VI SKAL SIMPELT HEN KØRE I ET TEMPO, SOM PASSER TIL ALLE. VI SKAL JO IKKE NÅ NOGET. Dem, som påtager dig at køre forrest, skal være i stand til at se bagud, og dem, der køre bagerst skal være i stand til at bede om lavere tempo, hvis det er påkrævet.
Nå - men dagens tur blev på omkring 20 kilometer, og gik bl.a. igennem Lov Søndre og Lov Østre skov. Vi var hjemme efter 1,5 timer, og kunne nyde Ingers dejlige bagværk. Tak for det.


Næste fredag starter vi hos Inger og Palle.Fredagstur den 9. December

Fredagstur 2. december 2022 fra Hallen i Mogenstrup
I det grå frostfri vejr var der mødt 13 cyklister. Vi kørte mod Snesere. På bakken op mod kirken punkterede Uffes cykel og bremsen gik i udu, så han måtte vende næsen hjemad på trods af forsøg på at udbedre skaden. Tove forlod også flokken, der fortsatte til Bårse Sø og tog over med trækfærgen i to hold, da der er begrænsning på passagertallet. Tom gled på det fugtige træ, men fik heldigvis ingen skader eller faldt i vandet.
Derefter Palle ledte os gennem Risby Skov, Hammer Torup og Lov tilbage til Hallen. Her var Frode mødt op i bil for at vise sit nye knæ frem. Det så ud til at fungere godt, så han så glad ud. Tove og Uffe var der også, så der var 14 til at nyde Bentes lækre tærte med lakrids til kaffen. Snakken trak lidt ud, men det sociale er jo ikke den mindst vigtige side ved LCM. 25 km.
Inger🙂

Næste fredag atter fra hallen 10.00 på de tunge

 

 

Fredagscykling den 25. november

11 seniorer mødte kampberedt på deres tunge cykler ved hallen. Vejret var ganske fint, selvom der var fugt i luften og især på grusvejene. Vi bestemte os for en tur med mange skovveje via Rettestrup plantage og forbi vindmøllerne i Basnæs.

Da vi, som så mange gange før, kom forbi Stejlehøj talte vi om, at det var længe siden at nogen af os havde klatret op af denne meget markante bakke og nydt den flotte udsigt. Cyklerne fik et hvil, mens deres ejere begav sig op af trampestien. Og rigtig nok, udsigten over området er meget flot, og turen op af den stejle høj kan anbefales.

Supplerende oplysninger fra Næstved kommunes hjemmesude:

Stejlehøj er på sit højeste punkt 36 meter over havet og netop her findes et fredet fortidsminde i form af en rundhøj fra oldtiden. Stejlehøj er en del af Myrup Bakker, der som Mogenstrup Ås indgår i det landskab, som blev skabt under afslutningen af den seneste istid, hvor isens afsmeltning aflejrede store mængder sand og grus. På Stejlehøj findes en helt særlig flora og fauna med bl.a. de sjældne arter gul evighedsblomst, dueskabiose, voldtimian og markfirben.

Selve cykelturen på 2 timer i de velkendte omgivelser forløb ganske udramatisk. Tøj og cyklerne bar dog tydeligt præg af de smattede grusstier. Men hvad gør det, når turen blev afsluttet med hyggeligt samvær, kaffe og Merethes lækre muffins.

Vi ses næste fredag ved hallen klokken 10.

fredagstur den 2. december

Fredagscykling den 25. november

11 seniorer mødte kampberedt på deres tunge cykler ved hallen. Vejret var ganske fint, selvom der var fugt i luften og især på grusvejene. Vi bestemte os for en tur med mange skovveje via Rettestrup plantage og forbi vindmøllerne i Basnæs.

Da vi, som så mange gange før, kom forbi Stejlehøj talte vi om, at det var længe siden at nogen af os havde klatret op af denne meget markante bakke og nydt den flotte udsigt. Cyklerne fik et hvil, mens deres ejere begav sig op af trampestien. Og rigtig nok, udsigten over området er meget flot, og turen op af den stejle høj kan anbefales.

Supplerende oplysninger fra Næstved kommunes hjemmesude:

Stejlehøj er på sit højeste punkt 36 meter over havet og netop her findes et fredet fortidsminde i form af en rundhøj fra oldtiden. Stejlehøj er en del af Myrup Bakker, der som Mogenstrup Ås indgår i det landskab, som blev skabt under afslutningen af den seneste istid, hvor isens afsmeltning aflejrede store mængder sand og grus.  På Stejlehøj findes en helt særlig flora og fauna med bl.a. de sjældne arter gul evighedsblomst, dueskabiose, voldtimian og markfirben.

Selve cykelturen på 2 timer i de velkendte omgivelser forløb ganske udramatisk.Tøj og cyklerne bar dog tydeligt præg af de smattede grusstier. Men hvad gør det, når turen blev afsluttet med hyggeligt samvær, kaffe og Merethes lækre muffins.

Se dagens tur her: https://connect.garmin.com/modern/activity/10033966861

Vi ses næste fredag ved hallen klokken 10.

Peter🙂

 

Fredagsturen 25. november

Denne fredag vil jeg udføre tingene i omvendt rækkefølge. Altså først skrive om dagens tur, og bagefter nyde min whisky.

Trods kold, våd regn og strid blæst mødte 11 cyklister frem til Annis tur i mosen. Forrige fredag var vi 7 cyklister. Sidste fredag var vi 9. Begge dage kørte vi i tørvejr. Deltagerantal er en helt uforudsigeligt størrelse.

Vejret var meget vredt, da vi startede. Anni førte an. Selv om jeg føler mig i god form, så fik jeg pulsen godt op i bestræbelserne på at følge trop. 10 km/t på "fliesvejene" gennem mosen, havde fruen meddelt inden start. Det nåede vi bestemt.

Strækningen op mod skuderløse var hård. Der var absolut ingen snak i geledderne. Vi kørte fra Skudderløse over Gødstrup og ind i mosen på ny. Her blev vi mødt af en større hvid fugl som ikke var en svane. Ej heller en sølvhejre. Måske en hvid hejre? Jeg bliver nok nød til at medbringe kikkert og fuglebog fremover.

Vel tilbage bød Anni på dejlig varme i stuen. Skønne hjemmebagte boller, marengs og kaffe. Super hyggeligt og vel kraftigt medvirkende til det pæne fremmøde. Vi fik hilst på - og talt med Per. Dejligt gensyn. Flot fyr må man sige.

Frode skal have nyt knæ på onsdag. Vi ønsker held og lykke med reparationen af "stellet", og glæder os over, at Frode bebudede, at han ville indfinde sig til "efter cykling" kaffe nogle fredage.

Tak for i dag - PH😀

Jeg bliver bare så glad når de friske cykelvenner fra Lov møder op, trods regn, blæst og kulde. Tak for jeres glæde, smil og snak på en kold og trist novemberdag.

Anni 🙂

På fredag atter fra hellen 1000 på de tunge.

Fredagstur den 18. november

Fredagscykling den 11/11.

9 personer mødte op.

På de to billeder manglede henholdsvis først John, siden gemte PH sig.

Turen var i dejlig lunt, tørvejr. Dvs. underlaget, som næsten hele vejen var på grusstier, var mest fint.

Palle førte an på ruten; ned over Golfbanen, Bultet, Egemosen,Bøttekilden, Næ. Præstemark til Rønnebæk Søskov, Gækhøj, Kolby og retur over Skovkilden, Rønnebæksholm, grønt område til Kirkevej, Grevensv. Til Fladså Banker og tilbage til kaffe.

Dog fik John Fl. hevet mig hjem af vandrestien. Fin tur uden problematik og en ikke mig bekendt distance. PH har siden trimmet min triptæller til næste gang.

Cykelseniorhilsen. Tom.😉

Kære cykelvenner.

På fredag skal vi cykle i Holmegård mose. Vi skal cykle 24-27km afhængig af dagsformen og vejret.

Turen starter kl. 10.00 fra Ellegårdsvej 28 Fensmark på Tunge cykler.

Vi slutter med kaffe og kage.

Hilsen Anni🙂

Søndagstur den 06.12.2022

 I tørvejr startede vi fra Brøderup på tunge cykler - turen gik via Snesere - forbi Championfabrikken - videre af Vesterskovvej - over motorvejen og op ad Risbyvej, så vi kom bagom Bårsesøerne, hvor vi forsatte via skovveje mod Faksinge og til Beldringe kirke, hvor vi spiste den medbragte mad

Herfra kørte vi rundt på skovvejene og kom tilbage til Beldringe kirke og forsatte så ud mod Næstved/Præstø landeveje, hvor vi kørte ind i Melteskov og forsatte mod Tappernøje og igennem Folkeskoven for at slutte med kaffe og kage i Brøderup

Vi kørte på mange skovveje, som vi ikke havde været på før - en flot tur og det holdt tørvejr på hele turen så Tak til tur arrangørerne (Birthe og Mette)

Sussie

 Ingen planlagt søndagstur i december og Januar. 

 Husk juleafslutning med gløgg og æbleskiver søndag den 11.12.2022. Kl. 10:00 fra Fladså Hallen. 

Tove

Fredagstur den 11. november

Trods udsigt til regn mødte 7 cykelmotionister op….og vi fik ikke så meget som en dråbe regn. Jeg var endda iført både regnbukser og jakke, men bukserne kom af undervejs. Vi holdt os mest til asfalt. Turen gik over Blangslev, Hammer, gl. Lundby til Grumløse.

Her var der drikkepause og fællesbilledet blev taget. Hjemturen gik over Bårse, Hammer Thorup og Lov.

Hjemme i hallen havde Bente sørget for en himmelsk mundfuld, og der var to stykker til hver. I aner ikke hvad I gik glip af.

Tak for en dejlig tur anført af Palle. Han sørgede for rygvind på hjemvejen.

Anni Madsen🙂

På fredag atter fra hallen på de tunge klokken 1000.

Fredagstur den 4. November

15 cyklister kørte ud fra hallen i bekymrende varmt og solrigt vejr. 16 vendte tilbage. Nyt medlem?😳. Nej - gammelt. Jeg fik aftalt med doc. Tom, at han skrev referat. Det viste sig så ude på ruten, at Tom ikke havde telefon/camera med. Derfor aftalte vi, at jeg skrev referatet denne gang, og Tom så tog tjansen næste gang. Jeg havde jo alligevel knoklet for at lave billeder. Tom var helt med på det, og som han senere henkastet sagde, så kommer han i øvrigt ikke næste fredag🤔.

Turen gik ikke nye veje. Hvordan kan den næsten det. Men det var en dejlig tur. Vi tog den kendte cykelprøve op ad bakken til grusvejen langs banen. 2 piger måtte sætte et ben ned - ja Bente satte måske flere - men op kom vi. Gert var ikke med i dag, så ingen væltede ned ad skrænten. Vi kørte via eventyrstien til Basnæs over Rettestrup og tilbage igen. Rytter nr. 16 hæftede sig på i Rettestrup. Det var Peter, som lige nu er lidt udfordret på synet. Han må have hørt, at Rita havde bagt boller, så han kastede sig frygtløs på cyklen, og nåede i god behold til Fladså Hallen kyndigt guidet af fruen.

Vi sluttede som nævnt med Ritas boller. Mumm. Boller med rødbeder, og hvis jeg ikke tog fejl tillige smagsnoter af modne blommer, svesker, kanel, vanilje, kokosnød, sød lakrids - og selvfølgelig ingefær.

Næste fredag køres fra hallen  1000 på de tunge..

Søndagstur 6 november 2022 kl. 10:00

Lov Cykelmotions lokale guider for Up Town og Down Town Tappernøje tilbyder:

Søndag d. 6. november 2022 er dagens bedste tilbud:

• Cykeltur på MBT med lokal kendte guider 

• Rute på 40 km’s

▪ Ruten starter fra Brøderupvej 1, 4733 Tappernøje, kl. 10.00   

• Besøg det smukke Syd Sjællands natur.

• Besøg Bårse fantastiske søer, med et dejligt liv af andefugle

• Nyd spændende grusvej gennem Bårse og omegn

• Oplev små hyggelige landsbyer og kirker.

• Oplev efterårs farverne

• Oplev det vilde dyreliv

• Vær en del af et rigtigt godt fællesskab, med rigtigt godt humør

• Nyd din medbragte frokost ved Beldringe Kirke

Til slut vil vores lokale guider, traktere med lokale specialiteterpå Brøderupvej 1.

Medbring selv kaffe eller the.

Pris for hele arrangementet: 0,00 kr.

Der er Parkeringsmuligheder ved, Korskildeskolen og på Brøderupvej 1.

Mette og Birthe😀😀

Fredagsture den 28. oktober

20 lcm ryttere lagde ud fra Fladsåhallen på en skøn eftersdag. Turleder Palle førte os sikkert gennem Mogenstrup grusgrav over Næstelsø , Rønnebæk naturområde, hvor vi observerende en silkehejre i søen og to i luften.

Her tog vi tid til det obligatoriske foto og så hvordan Uffe behændigt stod af sin cykel.

Vi rundede herefter Kalbyrisskoven med to punkteringer og kørte via Rønnebækhuse over fårebakkerne hjem til et veldækket Sønderjysk kaffebord.

Alt hjemmebag af Inger og Lotte .Tak for det.

Det viste sig at vi nu var 21 ryttere, da en hjælperytter (Frode)havde sneget sig ind .

Merethe bad mig nævne at næste fredagstur udskydes ,da Peter skal være med .

Næste fredag vil derfor være fra Hallen.

Holdet ønsker Peter en god bedring.

Fredagstur den 21. oktober

Fredagstur den 14.10.22

Vi (7 personer) mødtes som vanligt ved Fladså Hallen i dejligt cykelvejr. Skolebørnene i DK havde fælles motionsdag og var også i området, herligt med så mange unger ude i naturen.


Palle tog styringen og vi cyklede ud over golfbanen, lige efter Askov Rideskole drejede vi til hjr. af en grusvej (ny vej for mig) vi gjorde holdt ved en mark fyldt med Cikorier

Inger havde helt styr på hvad denne plante skulle anvendes til, cyklede til Åside, videre ad grusvej til Snesere, Bårse og Risby hvor vi gjorde holdt ved Oldtidsvejen (her blev gruppebillede taget), Hammer Torup og hjem til Fladså Hallen, hvor Uffe ventede med kaffe og Kanelstænger

 

Tak til Uffe for forplejningen


Fredag 21.10 mødes vi kl 10:00, Fladså Hallen på tunge cykler

Tove😎

Fredagstur den 14. oktober

Fredag d. 7. oktober havde Tom indbudt til start og afslutning på Ryttervænget 8. Vi var 18 til start. Vi kørte til dels sidste fredagstur - bare modsat - men kom også på afveje, og fik besøgt Rønnebæks nye bålplads.

Vi fik lidt baggrundsoplysninger om de mange penge, som bylauget havde modtaget fra Nordea fonden og Sydbank. Vi fik en lille snak om cykler, og vores forholdsvis nye medlem Bente fortalte, at hun brugte klamper på skoene primært for ikke at falde af cyklen. En helt ny vinkel på den sag. Vi kørte via Rønnebæk Søskov og bøttekildevej tilbage til onkel Toms hytte hvor vi landede præcis kl. 12.00.

Herefter var intet som det plejer at være. Annemarie og Tom tog imod og bød på det store kolde bord med dejligt smørrebrød og øl og vand i et super dejligt kælderrum. Bagefter blev der serveret kaffe. Det var bare fantastisk.

Anledningen var lidt uklar, med 4 dage før var Tom fyldt 76 år?

Nå - men næste fredag klokken 1000 fra hallen og når vi er tilbage  nok med medbragt kaffe og måske en kanelstang fra brugsen.

Stor tak til Annemarie og Tom.

Fredagstur den 7. oktober

Dagens tur med seniorerne talte mange røde trøjer. 15-16 tror jeg nok.
Vi kørte over Myrup og eventyrstien til Jarsskov. Et sted vi sjældent besøger, fordi der kun er en vej dertil.

Da i kom til et skilt med vildtopdræt måtte vi vende om. Men heldigvis var der en bænk med udsigt over fjorden til Enø.

På tilbagevejen var der en stikvej: Strandgårdsvej, til V. Egesborg.

Fredag den 07.10.22 kl 10:00 er der afgang fra Tom, Ryttervænget 8 Mogenstrup.

Herfra gik turen over Ring og i Hammer kørte vi til Lov Sønderskov. Vi kom forbi et dejligt blommetræ, sveskeblommer. PH fik rystet træet, så vi kunne smage på herlighederne. 😊

Tilbage i hallen hyggede vi os med kaffe og kager.

Vi kørte ca 28 km og brugte 860 kalorier. Ja, så må man godt få en kage til kaffen.

Anni 🙂

 

Tom vil gerne give en bid brød efter cykling, nu det er ved at blive efterår😋

Fredagstur den 30. September

Fredagstur, den 23. september

Endnu en gang drog fredagsholdet afsted på brede dæk. 

Tove var dagens turleder og havde en frisk rundtur i ærmet. Over Lille Tvede og forbi Nisseringen. Ved stendyssen på Krømlingevej blev dagens gruppebillede taget. Siden stoppede vi ved Atterbakke, hvor vi nød den flotte udsigt, mens Tom, Poul Henning og Tamborg skulle ’bestige’ de sidste meter af den fredede bakke. Atterakke ligger 103 m over havet. Everdrup, Tågeskov og tilbage over Snesere Torp og Askov Huse. Undervejs kæmpede vi med ujævnt underlag og med brombærranker, som fik Tom til at tage en timeout. Frode tog sig af dagens eneste punktering, og tilbage ved hallen nød vi Susannes lækre boller og hyggeligt samvær.

Se turen her:

https://connect.garmin.com/modern/activity/9659678732

 

Peter🙂

Næste uge atter fra Hallen 10.00

 

Fredagstur den 23. september

Fredagstur den 16. September
Carsten havde planlagt besøg på Tvedemose champignonfabrik. Her havde både han selv og hans kone arbejdet i starten af firserne, og en rundvisning for 6 år siden for cykelklubben, havde været en stor succes.
Nu skulle vi se, hvad der var sket siden sidst, og 14 optimistiske seniorer mødtes ved Fladsåhallen og cyklede til Tvedemose. Heldigvis holdt det tørvejr, og på trods af bakkerne, kom vi helskindet frem. En del havde valgt bilen, og vi var 24 fra klubben, der blev modtaget af Kirsten, ægtefælle til den nuværende ejer Jens Christian Hansen. Kirsten fortalte om Tvedemose historie og udvikling.
Det var Jens Christian Hansens far, farfar og morbror, der startede champignonproduktionen tilbage i 1963.
Gennem 50 år og 3 generationer har familien udviklet og udvidet produktionen fra almindelig dyrkning af champignoner til specialiseret dyrkning af bøgehatte, portobellosvampe, Kejserhatte og Enokisvampe. Produktionen på 30 ton/år i 1963 er øget til 2000 ton champignon og 15 ton specialsvampe i dag.
Der plukkes svampe hver dag hele året rundt med 65 fastansatte og 75 ungarbejdere i week ends og helligdage.
Virksomheden går meget op i bæredygtighed, recirkulering af ressourcer og lokal forsyningskæde. Der er købt gårde på Lolland med æggeproduktion hvor hønsegødningen bruges til svampeproduktion samt æbleplantager, der forsynes med svampekompost og sælger æblemost og cider.
I 2011 begyndte man at omlægge til økologisk brug, og alt er nu 100 % økologisk.
Herefter fik vi en spændende tur gennem fabrikken hvor vi så svampenes dyrkningsrum med plukning, kompostfremstilling, kølerum og pakkeafdelingen. Meget spændende.
Kirsten fortalte, at man kan købe champignonmuld, svampe og æblemost på fabrikken. Der er bl.a. åbent for salg hver lørdag formiddag.
Efter denne spændende tur gennem en fantastisk virksomhed cyklede og kørte vi tilbage til Fladsåhallen, hvor vi var heldige at kunne nyde en kop kaffe og Merete og Peters lækre æblekage.
Tak til Carsten for en rigtig god fredagstur.

 

På fredag fra hallen på de tunge klokken 10.00 som sædvanlig.

Fredagstur den 16.september

Frode skrev:

Jeg har en tro følgesvend, der gennem årene har fulgt mig på mange af mine cykelstisture. - “Lademanns naturfører/farveflora”. Så det var den, der fortalte mig navnet, for jeg kendte det ikke, og jeg havde aldrig set den før i den “vilde” natur. Planten der nu stod i et pænt antal langs ringvejs cykelstien her vest for Næstved. - Pigæble var/er navnet. - Og i samme bog kunne jeg så bl.a læse: - natskyggefamilie- ukrudt omkring byer og landsbyer og på ryddepladser, ildelugtende blade indeholdende stærk giftige alkaloider , temmelig sjælden og med blomster, der åbner sig om natten.
Og så var det jeg tænkte, jeg må prøve at “lokke” fredagsholdet med ud og se den.
Og som billederne viser, lykkedes det. Og da jeg også har fundet nogle eksemplarer af planten ved det nye busstoppested på Præstøvej, var det der vi studerede den og fik den som forgrund for dagens gruppebillede. Ved at zoome ind ses de karakteristiske blade og blomster. Et natbillede taget på ringvejs cykelstien viser blomsten åben.
Dagens andre holdepunkter og stoppesteder var fiskesøen ved Myrup, som efter Uffes oplysning har en vandstand nok ca. 1,5 m under det normale, og de to nye seniorboligenheder på Fasanvej. For - “er det måske der, vi skal bo engang?”. Uh - det var vi nu ikke lige så sikre på. Men måske. Fordele og ulemper snakkede vi om, og et ægtepar siddende på deres terrasse gav os lidt af deres mening. Fra et stort hus til 67 m.2 var tilvænningen stor og lang, men nu var de glade for at bo der.
Hjemme ved hallen var en stor vandpyt bevis på nattens kærkomne regn. Her på Birgittevej 23 mm. Og vist ca. det samme i Mogenstrup.
Birgit og Tove sørgede så venligt for kagen til kaffen, så tak siger vi for det.
Frode.

 

FREDAGSTUR DEN 16. SEP. TIL TVEDEMOSE

Vi mødes ved hallen kl. 10 med kurs mod Tvedemose. Kl. 10.30 har Carsten aftalt et genbesøg. Vi var her for seks år siden og bliver vist rundt på virksomheden ligesom sidst af Jens Christian og Carsten.
Virksomheden er vokset med en tredjedel og er i dag eneste danske producent af champignons. Tvedemose har løbende udvidet deres sortiment og investeret i tre gårde på Lolland med høns og frugtplantager.
Hvis man ikke vil cykle, kan man møde op ved Tvemose kl. 10.30.
Efter rundvisning cykles tilbage til hallen.

Hilsen Carsten og Peter

fredagstur den 9 september

Jo - det syntes vi da var en god ide, da Tove foreslog, at vi som fredagstur denne gang skulle følges og sådan lidt på forskud gennemkøre Trolderutens ca. 22 km. cykelrute.

For som Tove også nævnte det ved den seneste tirsdagscykling, står Lov Cykelmotion , Mogenstrup LMK, Fladså Gymnastik og Lokalråd Fladså for en “Motionsdag på Trolderuten” søndag d. 18 sep. med start fra Mogenstrup Kro kl. 10. Ud over cykelruten kan man også vælge både løbe- og vandrerute på henholdsvis 8,5 og ca. 5 km. Så fint uden tilmelding - man kan bare møde op.

Det gjorde vi så - vi otte “testkørere”. Trolderuten og dens skilte er kendt af de fleste af os, men direkte fulgt ruten, tror jeg, sjældent vi har. Som den nu går gennem “kotunellen” - gennem lågerne til Fårebakkerne, hvor vi - i øvrigt ikke så hverken Lyneburger - eller andre får - og gennem ringvejstunellen, hvor der på løbsdagen vil være et depot. Her tillod vi os så også en drikkepause. Videre fulgte vi ruten op på og over Vandtårnsbakken. Alle cyklede vi op, og gruppebilledet er beviset herpå. Ejendommen, der en årrække husede Næstveds Vandrehjem, ligger også på ruten.

Her slap vi så Åsen og Trolden. Og han må godt nok ha’ været stor den samme trold, og lige sådan hans kræfter og hans sæk. For tænk - at gå så langt , som vi nu havde cyklet, uden at mærke, at sækken havde et hul, og en hel ås lige så stille var “ drysset” ud. - Tænk. -

Hjemad gik ruten noget af vejen på den gl. jernbane - noget af vejen igennem Søskoven, hvor den lave vandstand lige skal bemærkes, og noget af vejen gennem Mogenstrups grusgrave.

Hjemme blev vi - som ofte før - forkælet af Inger og hendes chokoladekage.
Og så tror jeg ikke, at den pige, der inde på skovstien har tabt sin vante, savner eller mangler den lige nu. For dagens temperatur lå på ca. de 22, og septembers himmel var bare så blå, og dens skyer lyste hvide.

Frode.😎

Nu på fredag fra hallen på de brede som sædvanlig 1000.

 

Søndagstur til Rødby Havn 04.09.2022 - Femern projektet

Det er 3 gang vi er i Rødby Havn for at følge Femern byggeriet. Vagn er stadig vores tro guide, og det er vi rigtig glade for. 

Når Vagn fortæller flyver det i luften med milliarder/millioner € , det ene byggeri er større end det andet. Men det er ganske vist, at det er Nordeuropas største byggeplads.

Når tunnelbyggeriet er på sit højeste vil omkring 1.300 bo og arbejde på pladsen. 

Længde på tunnel  bliver 18 km. - verdens længste sænketunnel. 

Budget 55,1 milliarder kr. 

Byggeriet begyndte i 2020 på dank side og i 2021 på tysk side. Forventes at stå færdig i 2029

Byggeriet af Femern tiltrækker andre byggeprojekter bl.a opførelse af Hages badehotel. Hotellet bliver opført på pæle over terræn, som ikke skulle påvirke naturen og bindes sammen med gangbroer. Når det står færdigt, vil der være 144 værelser fordelt på 72 bygninger. Navn på hotel er taget efter Alfred Anton Hage der i 1850 sørgede for etablering af dige, som inddæmmede Rødby Havn.  

Efter endt rundvisning i byggeområdet trådte vi i pedalerne til Mindestenen, som blev rejst over Stormfloden fra 1872. En voldsom østenstorm pressede vandet ind over Bornholm, Lolland og Falster, hvor det visse steder steg op til 3 m. over daglig vande og gennembrød digerne med voldsomme ødelæggelser til følge. 

På vej hjem gjorde vi holdt ved Kramnitze havn, hvor Nordeuropas største pumpestation fra 1966 ligger. 

Vi havde kørt ca. 36 km, da vi kom hjem til sommerhuset i Lalandia og kunne nyde kaffe og dejlig kage og synge fødselsdagssang for Sussie🙂

Tak til Vagn for de spændende fortællinger om Femern projektet og tak til Sussie og Rene for en veltilrettelagt tur i Rødby Havn og omegn og dejlig kage og kaffe. 

Søndag den 2 oktober er der opstart af vintersæson fra Fladså Hallen kl. 10:00

Tove😎

 

 

Fredagstur den den 2. september

TUR RETUR

Forrige fredag ledte Palle seniorerne over Bårse-søen via trækfærgen. Denne fredag stort set samme tur, men i omvendt rækkefølge.

Færgen var booket, men lidt utilfredshed var der, da det gik op for deltagerne, at boardershoppen havde lukket.

Ni seniorer kravlede op i tårnet ved søen for at nyde udsigten, og for at gruppebilledet kunne tages.

Vi lagde ellers ud med 11 cyklister, men den ene havde travlt og valgte en anden rute. Den anden kørte fra. Luftfugtigheden var høj, så nogle stykker af os blev noget stakåndede.

Undervejs kom vi forbi et område, hvor der voksede mange afblomstrede planter.

Vores to planteeksperter, Inger og Frode, gik straks i dialog. De fandt ud af, at det måtte være cikorier. En plante inkl. rødderne om hvilken Frode kunne fortælle, at den førhen blev brugt til kaffeerstatning.

På vej hjemad forbi juletræerne ved Lundbygård, så vi, at kastanjetræerne tørstede, allerede godt brune i bladene.

Efter 30 km og 2 dråber vand, blev dagen afrundet med hyggesnak og kaffe i hallen.

Næste fredag køres igen fra hallen.

Merethe 😎

Søndagstur den 04.09.22

Så er det snart tid til søndagstur igen 🙂 Jubi

Søndag d. 4/9-2021.

Vi mødes Kl. 10:00 på P-pladsen adressen Sandholmvej Rødby Havn  (bagved Lalandia) på kortet den sort ring.

Her mødes vi med Vagn (vores guide) som vil vise os rundt i området omkring Femern, så vi også kan se udviklingen i Femer projektet.

Vagn har lovet at finde et sted, hvor vi kan spiser vores medbragte mad.

Når den guide tur er færdig, kan vi vurdere, om vi cykler tilbage til Lalandia, hvor der er kaffe og kage ved vores hus, eller om vi vil tage en lille omvej for at få cyklet noget mere inden kaffe og kage🙂, men det finder vi ud af på dagen🙂

Jeg har ingen ide om, hvor langt vi får cyklet, men det kommer til at gå i moderat tempo, så alle kan være med. Hvis nogle ønsker at kører i bil rundt, kan det godt lade sig gøre det meste af vejen.

HUSK: Madpakke - og evt. kikkert

Glæder os til at se jer.

Mit (Sussie) tlf. nr. er 28734319, hvis i har spørgsmål eller andet.

Mange cykelhilsner og vi ses🙂

Rene og Sussie

 

Fredagstur den 26. august

Nej - det blev ikke regnvejr denne fredag formiddag, som yr ellers havde forudsagt og som jeg, og jeg tror mange andre også gerne, havde set frem til. For det er meget tørt omkring os i vores natur.
Syv drenge og en enkelt pige var vi mødt op ved Hallen. Og vi drenge blev nødt til at erkende, at Rita ikke ville med på holdet. “Jeg kører hjem og så skal I ha’ en rigtig god herretur”, var hendes konklusion. Og okay - det måtte vi så leve med.(Måske så vi farlige ud)?
Og som mange gange før var Palle hurtigt ude med et turforslag. “Jeg synes, vi skal køre ned og se, om færgen stadig sejler”.
- Hov - - - hvad betød det lige?
Jo - forklaringen på det findes ved at kigge på billederne herunder. Vi skulle mod syd forbi Hammer og Lundbygården - igennem Risby Skov og Mollylund frem til Lundby Bårse landevejen og lige inden vi nåede den, måtte vi gøre et stop. For ser de ikke flotte ud majsplanterne? Fodermajs- blev vi enige om med ikke så velsmagende kolber. Men velegnede som baggrund for dagens gruppebillede.
Og så kommer færgefarten. Og - jo - vi kan fortælle, at færgen sejlede, og at vi med god hjælp fra både Jens og John havde en god og sikker overfart. Og så kunne vi med glæde konstatere, at der var både plantevækst og dyreliv i søen. Via Stenagervej, som vi sjældent kommer på, kom vi til Snesere og skuede et øjeblik ud over landskabet over mod solcelleanlægget. Nej - marken er ikke brændt - det er anlægget, der er sort.
Hjemme igen efter 29,75 km. drejede Palle forbi Netto og sandelig om vi ikke oveni en fin tur også fik serveret fine bagerkager. Det var lækkert og vi siger tak for både tur og kager.
Og så stod de der - trods tørken - og hilste os så pænt - rejnfan - blå okseøje og cikorie.
Frode😎.

På fredag som sædvanlig fra Hallen på de brede dæk.

 

 

fredagstur den 19. august

12 cykelmotionister havde fundet vej til Kalvehave, hvor Merethe og Susanne havde fundet på ruten fra Kalvehave til Sandvig havn. Vi har tidligere kørt fra Præstø til Sandvig havn - arrangeret af Merethe (og måske Peter. Husker det ikke) så nu er hele kysten Præstø -

Kalvehave gennemkørt. Kort inde i Viemose skov mødte vi Bent i sin Toyota. Han var ude og fodre fasaner for ejerinden af skoven Anne Sofie Juel, Petersgård. Han var en fin fyr - selvom han også var pensionist. Han fortalte os om Viemose stenen i skoven. Den var fra bronzealderen, og havde den egenskab, at den kunne gøre kvinder frugtsommelige. Der var 90 fordybninger i stenen som var ganske tydelige. Jeg fik ikke helt fat i forbindelsen mellem fordybninger og frugtsommelighed. Men hva Søren. Vi bliver nok ikke forældre igen alligevel.

Vi kørte videre og kom til et ejendommeligt sted. Ejendommeligt forstået på den måde, at Peter, Merethe, Susanne og jeg samme havde prøvekørt turen for 3 uger siden, og uanset vi fulgtes ad, har Peter og jeg været på det sted 2 gange mens Merethe og Susanne kun har været der 1 gang - altså før i dag. Pigerne siger - ligesom folketingspolitiker Søren Kjær sagde i 1845 - Hvis det er Fakta- så benægter jeg fakta. Vi indtog frokost i Sandvig havn inden turen gik tilbage. I Viemose fik vi en kort opfriskning af skandalen om Proms kemiske fabrik - benævnt som danmarkshistriens største miljøskandale. Tilbage i Kalvehave nød vi Susannes lækre boller og Merethes lækre muffins. Mum - det var bare så lækkert. Efterfølgende måtte 2/3 af holdet lige nyde en fadøl i restaurant iskutteren.

Se det kalder jeg en rigtig fredagstur. Poul Erik var ikke med på gruppefotoet taget i modlys på havnen. At han var med på turen kan ses på billedet fra skoven. Hvis I forstørrer billedet, kan I se, at han står og roder efter småting ude i skoven.

Næste fredag køres fra hallen som sædvanlig på bredede dæk.

Fredagstur den 12. August

I fredags var vi den hårde kerne. 7 friske Lov-ryttere stod klar.

Først kørte vi mod Bøgesø. Her fik Ole øje på en kat i plovfuren, nej det var ikke en kat, det var en fugl, en musvåge med hvide fjer på hovedet.

Videre over Størling, Brandelev og til Bonderup. Over Kalbyris-skoven, Rønnebæk og hjemad. En dejlig tur på asfalt. Vi undgik de regnvåde stier.

Vi sluttede med en kop kaffe i hallen da vi kom tilbage. Her fik vi drøftet den aktuelle helbredssituation. Der er vist ikke meget at gøre med alle os på tillægstid: +70 år. Forskellige typer medicin, fysioterapi og massage, kan dog afhjælpe lidt af skavankerne. Ellers går det rigtig godt. 29 km.

Anni

Fredagstur, den 12. aug.

Sidste år i maj cyklede vi fra Præstø Havn til Sandvig. Ideen var, at vi skulle følge op med en tur videre fra Sandvig til Kalvehave. Men coronaen kom imellem, så det bliver først på fredag, at opfølgningen finder sted - dog vendt på hovedet, således at vi mødes ved havnen i Kalvehave (P-plads overfor Brugsen) kl. 10.

Herfra cykler vi på tunge cykler ad Sjællandsleden, Viemose Skov, Kindvig til Sandvig.

I Sandvig gør vi holdt, spiser måske en medbragt mellemmad og nyder udsigten mod Nyord.

Turen tilbage går gennem Viemose og rundt om Gl.Kalvehave.

Efter ca. 26 km tilbage på havnen åbner fredagscafeen til medbragt kaffe/te.

Bedste cykelhilsner 

Susanne og Merethe

 

Fredagstur den 5. august

15 stillede i dag op til den hårdeste etape på tour de Lcm. Tidligere års tour vinder Palle lagde hårdt ud og satte adskillige på Hammer bakke med Per på hjul.

Feltet hentede dog allerede de to udbrydere ved Kostræde og dette kørte i samlet flok gennem Køng med den særprægede kirke. Her kunne Ole med point trøjen fortælle om sine bedsteforældre der ejede en gård i nærheden.

Vi bemærkede alle i dette landskab de skønne kornmarker rug, havre, byg og hvede.

Feltet rundede Vester Egesborg hvor Annie med bjergtrøjen fik 3 point ind på kontoen. Og i øvrigt konstaterede at kl. var halvtolv.


Vi suste over Myrup hjem hvor sprinterne Jens Peter og Tamborg gjorde
klar til sidste kraftanstrengelse fra Brugsen og op ad 16% stigning inden målet.

Alle kom godt hjem uden styrt.

Præmien havde Annegrete sørget for - Gulerodskage. Tak for det den smagte.

Tak for turen alle.

Per😎

Næste fredag går uren atter fra hallen på tunge cykler.

Søndagstur den 7 august 2022

Søndagstur den 7august 2022 med Lov Cykel Motion.

Søndagsturen bliver ikke klubbens længste, da Agersø kun er 7 km lang og 3 km bred; men en smuk oplevelse er dei hvert fald at besøge den, og vi får da kørt ca. 20 km.

Vi mødes på Stigsnæs HavnStigsnæs Landevej 600, 4230 Skælskør kl. 9.45 med cyklerne klar og har købt billet til færgen til Agersø. Færgen afgår kl. 10.00 og sejltiden er 15 min. 

Det køres på henholdsvis grus og asfalt, så racer er ikke velegnet.

Fra havnen går turen gennem Agersø by og sydpå, først til et kystbatterianlæg fra Englandskrigen i 1807 – 1814 og derfra ud til Helleholm fyr. Der er fantastisk natur og udsigt over havet - i klart vejr kan man se 11 øer.

Herfra går turen nordpå så langt vi kan komme mod Egholm, som er privat ejet og kun tilgængelig til fods langs vandkanten.

En enkelt afstikker ned mod stranden på vestsiden bliver det også til. Her er der bademulighed, hvis nogen har lyst.

Vi afslutter med en tur rundt i selve den spændende by på cykel eller gåben, og vej tilbage mod havnen ser vi den flot istandsatte hollandske mølle fra 1892. Vi afpasser tiden til den færgeafgangvi vælger – det bliver nok 12.30 eller 13.30.

Tag en bolle eller en klapsammenmad med. (Der er købmand og lidt kiosk på øen, men måske ikke hvor vi holder pause).

Når vi igen lander i Stigsnæs, er der mulighed for at bese endnu et renoveret kystbatteri og få yderligere 2 km. på tælleren. 

Som sædvanlig regner vi med at have lidt kage i bagagerummet til afslutningen.

Billetter til færgen koster 40 kr. pr. person + 22 kr. for cyklen så det er altså 62 kr. pr. person, og glem bare alt om senior-, handikapeller grupperabat.

Billetter kan købes i automat på havnen eller bookes hjemmefra direkte på:

Bestil billet - Aofærger - Slagelse Kommune (det letteste)

Vel mødt.

Inger & Palle

 

Fredagstur de 29. juli

Fredag d. 22.07.22

Vi var 11, som mødtes denne fredag ved Fladsåhallen. Det begyndte at småregne, men det fik os ikke til at køre hjem igen. PH kørte dog hjem for at hente nøglen til Fladsåhallen, så ham mødte vi senere i Rønnebæk, mens vi andre 10 små cyklister kørte ad snørklede veje gennem Mogenstrup anført af John og Inger.

Inger havde en plan, som ledte os ud til Ydernæs. Fra Rønnebæk kørte vi alle 11 videre forbi Rønnebæksholm, over Præstø Landevej og af ”kærlighedsstien” til Appenæs, hvor Peter tog et gruppebillede på den nye bro som er anlagt i forbindelse med den Grønne Ring om Næstved. På broen er kærestepar begyndt at sætte små hængelåse, hvilket ellers kun ses i de større byer. Herfra cyklede vi videre gennem industrikvarteret og på stien der løber langs med Vestre Ringvej.

Efter lystbådehavnen i Ydernæs kørte vi videre af den Grønne Ring og endte ved Gavnøvej. Herefter gik turen af Vordingborg Landevej, over Myrup, Pederstrup og endte ved Fladsåhallen kl. ca. 12.15. Da havde vi kørt 33 km. Birgit havde bagt den dejligste rabarberkage med kokoslåg og hertil kold creme fraiche.

Anne Grethe

Kommende fredag kører vi igen på tunge dæk fra hallen.

Fredagstur 8. juli 2022.07.08.

Merethe og Peter havde udført fin research til en cykeltur med start fra hjørnet Fjordgårdsvej/Avnøvej. Her kunne vi parkere på et stort græsareal tilhørende Salsbjerggård.  Otte personer mødte op.

Via cykelrute 8 gik turen forbi godset Rosenfeldt til Masnedø. Vinden var NV, så det gik let. Sommerhusområdet ved Næs Strand var nye veje for mig (det sætter jeg stor pris på!) med skønne udsigter undervejs. Smalle dæk ville have haft det svært, men vi havde grejet i orden. Ved besøgscentret på Masnedø mødte vi Poul Erik og Lotte. Der var en fin udstilling og nogle interessante film (og et pænt rent toilet).  Vejret taget i betragtning var det berettiget at give sig god tid her! Vi skulle dog hen til fortet, der blev besat af tyskerne 9, april 1940. En stor mængde tyske faldskærmssoldater blev kastet ned tidligt om morgenen og havde ikke det store besvær med at overmande bestyreren, hans kone og to vagtsoldater. Nu er der kunstudstilling i kasematterne!

Vi gik hen til et udsigtspunkt med en fin udsigt over aktiviteterne ved byggeriet af den nye Storstrømsbro, og så var der kun en kort tur tilbage til Besøgscentret, hvor vores klapsammenmadder blev indtaget i læ for finregn og vind.

Tilbageturen var ikke tilnærmelsesvis så slem som (jeg havde) frygtet og ved bilerne diskede Merethe op med den lækreste squash/chokoladekage. Uhm!

Tak for en fin tur.

Inger

På fredag køres på tunge cykler fra Hallen.

 

Fredagstur den 8. juli

Turen for de 11 fremmødte startede idag i meget lummert tørvejr.
Alle forcerede i fin stil den lumske bakke i Mogenstrup . Derefter gik turen over fårebakkerne på de små.brombærstier ,hvor det var tydeligt at der ikke havde været.den store aktivitet i lang tid.

Vi nåede Rønnebæk videre over militærterrænet og suste af.alle malers stier gennem Kalbyrisskoven.

Stadig i tørvejr under "den store paraply "
Men så kom regnen. Tempoet blev sat op og feltet kørte ph og Susanne agterud.

Alle andre nåede ihus drivvåde og de fleste tog kaffen derhjemme..
Tak alligevel for en god tur
Og husk så der er ikke noget dårligt vejr - det er jo det med påklædning.

Per😎

Kommende fredag går turen på tunge cykler til Masnedø, hvor vi skal kigge nærmere på øens tre monumentale bygningsværker, som på hver deres måde repræsenterer fortid, nutid og fremtid. Især byggeriet af den kommende Storstrømsbro vil vi høre nærmere om, når vi besøger Besøgscenter Storstrømsbroen.

Vi mødes ved starten af Fjordgårdsvej, hvor vi har fået lov til at parkere i kanten af græsstykket (kør mod Vordingborg, drej til højre lige før Sallerup-købmanden ad Avnøvej og fortsæt indtil Fjordgårdsvej).

Cykelturen er på 35 km og vi regner med at være tilbage ved udgangspunktet ved 14-tiden. Tag gerne en klapsammen-mad med, som vi kan spise ved Masnedøfortet.

Tilbage ved start venter en kage fra bagagerummet. Merethe og Peter

 

Fredagstur den 1.juli

Fredagstur i Kalbyrisskoven

Dagens fredagstur blev ført an af Uffe. Blæsevejret taget i betragtning ville vi køre mest muligt i skovområder. Og Kalbyrisskoven var derfor et oplagt mål. Først gjaldt det de brede skovveje, som dernæst blev til et smalt og meget snoget singletrækspor. Det udfordrede vores balanceevner. Højt græs og mange rødder. Uffe hilste på en snog, som dog nåede at bringe sig i sikkerhed for de brede dæk. Hvor er skoven dog frodig lige nu med de mange grønne nuancer, som især bliver fremhævet, når solstrålerne bryder igennem løvet.

På tilbagevejen så vi en ræv ved Bøttekildevej, der hyggede sig midt på en eng. Vi stoppede op for at betragte fyren, som dog straks tog flugten for os ellers fredelige fredagsmotionister.
Da vi kom til Brugsen i Mogenstrup, syntes Uffe og Tamborg, at dagens tur skulle rundes af ved hallen med en lækker og sikkert også velfortjent Magnum-is.
Tak til Uffe, Tamborg og resten af holdet for turen i det grønne. :-)

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/9076964270

 

Kommende fredag kører vi som sædvanlig fra hallen på tunge dæk.

Peter

Fredag den 4 juni, var lidt bjergtursagtig, og vi oplevede nye stier ved Nisseringen. Et rigtig god tur med en del højdemeter. 

Fredag den 10 juni er der start fra Fladså Hallen kl. 10:00 på tunge cykler, selvom en 
del af LCM's medlemmer er på tur til Ærø. 

 

Tour de France tur lørdag den 2. juli

I stedet for en søndagstur, har vi planlagt en lørdagstur, hvor vi vil opleve Tour de France rytterne på 2. etape.

Turen starter i Roskilde og går gennem Lejre, Holbæk, Odsherred, Kalundborg, Korsør over Storebæltsbroen til Nyborg.

Der er 3 kategori 4-stigninger og en af disse er ved Høve bakke.

Jens Peters svigerinde har et sommerhus lige op til ruten tæt på Høve. Vi har fået lov til at låne sommerhuset dels til parkering og dels som samlingssted før og efter løbet.

Cykelrytterne starter fra Roskilde kl 12.15, og der er 73 km til Høve, hvor de nok kommer ca 13.30.

Vi foreslår, at vi mødes ved sommerhuset: Lundtoftevej 7 - 4560 Vig kl 10.30.

Så har vi tid til en kop kaffe og til at gå rundt i området og evt. helt hen til Høve bakke.

Vi havde overvejet at tage cyklerne med og cykle en tur, men da de omkringliggende veje ef afspærrede, og der helt sikkert vil komme rigtig mange mennesker, mener vi ikke, det vil være en god idé.

I første omgang vil vi gerne vide, hvor mange der har lyst at komme med på turen, både af hensyn til forplejning (vi sørger for kaffe, brød og drikkelse), men også af hensyn til antal parkeringspladser.

Efterfølgende får I opdatering om trafikforholdene og hvordan vi lettest kommer til sommerhuset.

Jens Peter og Pia (mobil: 60602697)

 

 

Dobbeltklik her for at tilføje din egen tekst.

Fredagscykling den 27 maj 2022

7 mand og 2 damer trodsede efterårs stormen her den 27.maj, Frode lagde ud mod "bakken" I Mogenstrup. Måske hedder den Stejlehøjen.
Her skulle Gert, Henriks bror, igen prøve kræfter med stigningen. Der var noget med et rullefald ned ad skrænten sidst han var med. Denne gang var det et kontrolleret fald op ad skrænten.
Videre ad eventyrstien og i ly af skovene. Se ruten på billede. Lige før Vejlø by blev gruppebilledet taget på marken, hvor der er en flot runddel med vilde blomster.
Ved Gavnø indhentede de mørke skyer os og vi måtte stå i ly for havl, se Tamborgs hånd. Hjemad med vinden i ryggen og lidt sol kom der også på vores tur, men de sidste 15 min fik vi regn. Lidt forfrosne mødte vi en låst dør ved Hallen, men så er det godt med en lille kage, kaffe og et tæppe. Tak for turen til Tove, Frode, Tamborg, Henrik, Gert og Per.
God weekend fra Rita

Fredag den 3 juni cykler vi fra hallen kl 10:00 på tunge cykler som sædvanligt

 

Bjergløbet i Fakse 28 maj 2022

Lørdag den 29 maj deltog 8 friske cyklister fra LCM i Bjergløbet i Fakse. 

Ruten var på 95 km. og 770 hjd.m. 

DMI havde i Fakse og omegn lovet overskyet  og INGEN regn, men DMI holdt ikke Deres aftale med vejrguderne. Regnen startede lige efter borgmesteren fra Fakse kommune havde skudt løbet i gang. 

LCM delte sig i 2 grupper “de meget hurtige” og “de lidt hurtige”. “De lidt hurtige” kørte sidst og følgebilen blev en tro følgesvend først på turen - og tak for det. 

Efter ca 40 km punkterede Birthe 4 gange indenfor en strækning på 5 km.  Birthe valgte til sidst at trække cyklen hjem de 8 km. til Brøderup. Følgebilen havde vi sendt videre, da vi  fortalte dem, at vi ville skyde genvej for at nå at komme i mål inden aftensmaden. 

Vi mødte de andre fra LCM ca. 6 km. før målstregen, det betød at vi kom samlet i mål   

“De meget hurtige” gennemførte hele løbet og “de lidt hurtige” fik alligevel kørt 72 km. og 481 hjd.m.

Bortset fra regn var det en rigtig flot tur, og der blev da også tid til fotosession undervejs. 

Der var gevinster på vores nr. og alle vandt en præmie -  nogle flottere end andre

HUSK ingen planlagt søndagstur den 5 juni, men cykling fra hallen som vanligt kl 10:00. 

 Glæd Jer til lørdag den 2 juli, hvor Jens Peter og Pia planlægger en tur til Tour de France i Nord Sjælland

Flere oplysninger, når tiden dig nærmer

Tove

Fredagstur den 27. Maj

Fredagstur d. 20. Maj.
Rita og Per havde indbudt til at høre om - og se egnen omkring Horbelev. Vi var faktisk en stor flok, som kørte 120 km. - og for Pias vedkommende 250 km. - for at komme med på turen. Trods benzinpris på 16.59 kr./l, var det udgifterne værd. Vi startede med at høre om Horbelev skoles forvandling fra nedlagt skole i 2004 til multifunktionshus med fitness, billiard, pizzeria og forsamlingshus med fællesspisning en gang om måneden. Det lød som sød musik for et lokalsamfund, men fornemmede man samtidig, at det var svært at holde ilden brændende??. Der var i hvert fald ukrudt mellem fliserne, og det er aldrig et godt tegn. End ikke den omstændighed, at Per Jannerup tog en realeksamen på stedet for ca. 55 år synes at kunne bære magi til huset længere. Efter kaffe, kager, fortælling om stedet - og rundvisning - kørte vi ud i landskabet. Vi gjorde stop i Særslev, hvor Pers far, for mere end 70 år siden, købte en ejendom for 15.000 kr, og hvor Per kom til verden ved en svær fødsel, som varede 15 år. Jeg indrømmer, at jeg kan have misforstået noget. Næste stop var ved en 15 km. Vold, hvor falstringerne, bag ved palisader, forsvarede sig mod venderne. Det var måske ikke en voldsom høj vold, men man aner den dog med lidt god vilje. Hvem var så Venderne? Annette gav sit bud på det. En slags vendelboer - bare fra tyskland. Vi kom forbi et sted, hvor der skal afdækkes fortidsminder. Jeg fik ikke fat i hele historien, for Frodes gedebukketække tog min opmærksomhed. Hvad er der med Frode og gedebukke. Per, som altid har været en dressmand, var iført nyeste kollektion fra Bontrager, da han berettede om kong Karl og Christoffer den 2. Godt nok var vi i ukkantsdanmark, men en levende brugtvognsforretning kom vi dog forbi. Speciale Citroen 2 CV. Måske en lidt lav omsætingshastighed. Vi kom også forbi en Flexbolig med anneks. Der var ikke voldsom mange veje at vælge imellem, og på forhånd havde vi hørt, at turen ville blive på 23 km. Vi fornemmede på et tidspunkt, at Per var usikker på retningen. Han berolige dog Uffe med denne udmelding: "stol på mig". Umiddelbart efter listede han hen til Rita, og fik udstukket ruten. Vi endte med en lille omvej på 5 km. Afslutningen var med lækkerier fra Ritas køkken. Boller med flere farver og lækre makroner med kokos og i Ukraniefarver. Tak for en god tur.

Næste fredag fra Hallen som sædvanlig.

 

Fredagstur den 20 maj

Kære alle

Fredagstur den 13 maj

Henrik havde kaldt til samling på Åvænget 59 for at holde fødselsdagstraditionen i hævd. Og sandelig om ikke 12 personer mødte op - ret godt gået, når man tænker på , at det halve af cykelklubben var til konfirmation eller andre St. Bededags traditioner.
Henrik havde et ønske om at cykle i Kalbyrisskoven, og det blev til fulde opfyldt. Maleren førte an og vi kom rundt i hele skoven - det røde og blå spor og til sidst ridestien.
Inden vi indtog Kalbyrisskoven cyklede vi igennem Stejlehøjen,og her fik vores nye medlem Gerd sin ilddåb, da cyklen gled på en rod, og han væltede ned af skrænten, men undgik at komme i clinch med alle træerne, og dukkede uskadt op.- puha alle trak en lettelse suk, da han uskadt dukkede op.
Frode havde undersøgt hjemmefra, hvad det var for en afgrøde, vi cyklede forbi i onsdags, og det var hestebønner. Frode kunne herefter berette lidt om denne afgrøde.
Vi nåede hjem i god behold efter at have cyklet ca. 23 km. og med sorte skyer truende i horisonten
Henrik diskende op med 2 lækre Jordbær lagkage, som faldt i god jord hos de sultne cyklister. To små stykker blev levnet, som vi kunne nyde om aftenen


Tak til Maleren og Jer andre som gjorde fødselsdagsturen til en fed oplevelse

Fredag den 20.05 har Rita og Per en tur til Hobelev Kulturgården og Vikingeborgen. 

Tove

Næste fredag møde vi kl.10.00  på Kulturgården i Horbelev, Eriksdalsvej 29, 4871  Horbelev .

Foredrag af Torben Stjernholm ca. 1/2 time om kulturgården. Der serveres kaffe og en småkage.

Derefter cykeltur på lette cykler, ca 23-25 km.

Efter cykeltur serverer vi igen Ritas bagværk .

Per og Rita glæder sig til at vise jer deres Falster og  Pers fødeegn.

Foretdaget er desværre ikke gratis så medbring venligst en 10 pr. person.

 

Fredagstur den 14. maj

Denne gang føler jeg det som en lidt svær opgave, at beskrive og fortælle om dagens fredagsseniorcykeltur. Lidt svært fordi der var så mange højdepunkter på turen, som alle fortjener at blive nævnt. Selvfølgelig - skal vi først og fremmest sige tak til Anders og Lene fordi vi måtte gæstebesøge dem og deres 12 ha. store “paradis” der på Langøvejen, hvor vi spændte lyttede til Anders’s velkomst og fremlæggelse af dagens tur. Små 30 km. og med sikre stop ved Petersværft, Farø broerne og Kulsbjerge. Og med forskellige “fortællestop” undervejs. Første gang i Langebæk skoven ved det særlige bøgetræ som har en meget speciel masur eller masret ved, som grundet en arvelig fejl i træet har givet denne knudedannelse. Lidt længere fremme i skoven kunne Anders udpege nogle meget gamle egetræer oprindelig tænkt som værende tømmergivende til flådens skibe ca. 200 år tilbage. Og tæt ved Petersværft fik vi lidt senere udpeget datidens oprindelige anløbssted for disse skibe. Fremme ved Petersværft kunne vi så nyde synet til både Langø og Tærø. Og ud af Anders’s store viden om begge øer kan det i al fald nævnes, at Langø i en periode var ejet af den pengestærke Helmersen, og nu ejes af en også pengestærk Lars Svensson. Tærø - fik vi oplyst - bruges nu mest til jagt.

Inden dagens gruppebillede, som alle vist kan lokalisere, gjorde vi holdt ved en meget sjælden havørnerede. Kun folk med lokalkendskab som Anders ved om den, men nu fik vi altså også lov til at få den udpeget. Palle ses på vej ind til udsigtsstedet og på billedet efter forklarer og viser Anders. Men vi skulle ha’ haft kikkert med - men reden var der. Den lille bro lige inden Ellerhammer husene måtte forseres til fods.

Og så dagens uforudsete billede. Lige efter nyråd på vejen foran PH ses en guldfasan. Efter Anders’s forklaring sker det, at der imellem 1000’vis af udrugede fasanæg gemmer sig en guldfasan. Og den kan derfor ses i naturen. Vi var heldige.

Kulsbjerg var som altid hård men også spændende at bestige. Og igen - her fik vi også noget nyt vi at vide . Blå lupin breder sig nærmest invasiv på hele området. Meget markant.

Via Hovvejen og et kig til Petersgård var vi hjemme igen. 35 km. Blev det til. Hjemme igen til Boller og Muffins bagt af Rita. Måske dagens højeste højdepunkt. Og lige til at nyde på Anders og Lenes solterrasse.

Vi siger tak for turen.

Frode.😎

Næste fredag skal det nævnes, at fredagscyklingen starter kl. 10 og slutter hos Tove og Henrik på Åvænget 59. Det siges, at Henrik påtænker at sammenlægge en af hans berømte lagkager.

Cykelaften med prøve af nyt klubtøj

Kære alle

Husk det er i aften at vi skal prøve klubtøj inden det kan bestilles. Vejret tegner ikke for godt til cykling, men kom alligeveld klokken 20.00 når "Tøjmanden" kommer. 

 

Søndagstur 01.05.2022

Søndagstur den 1 maj 2022🙂

Herligt vejr, skoven næsten udsprunget og flot lysegrøn, Køge Ås var klar til at blive indtaget af 18 cyklister fra LCM😎

Køge Ås er et super sted til udendørs aktiviteter, og vi mødte flere, der ligesom os nød det dejlige område. Vi mødte bl.a en hardcore MTB som det naturligste af verden cyklede/hoppede over en træstamme, der var 1/2 m. høj. Vi stod måbende og så på, mens vi gjorde klar til at løfte vores cykler over forhindringen. Vi var tilfredse med at cykle rundt på stierne og forhåbentlig komme helskindet hjem. 

Madpakken blev indtaget ved Dyndet, Cramer skulle lige flotte sig med nybagte pandekage fra pandekagehuset, mens vi andre spiste vores klapsammen madder. Det blev til 3 punkteringer og 43 flotte km. 

Efter endt tur var der bagagerum cafe, hvor Inger havde bagt sin berømte chokoladekage og en banankage

Tak til Inger og Palle for en flot tilrettelagt tur og dejlige kager😋 Også tak til alle os andre, som var mødt op, og gjorde denne tur til en rigtig dejlig cykeloplevelse💪

Søndagstur den 5. juni aflyses, da det er pinse og Grundlovsdag.

Næste søndagstur bliver lørdag den. 2. Juli, hvor Jens Peter og Pia har noget i tankerne (cykling og se på cykling) i forbindelse med Tour de France. Flere oplysninger, når tiden sig nærmer. 

Tove

 

fredagstur den 6. maj

12 seniorer på tur, John maler førte os rundt på små 30 km. Dejlig tur først rundt i Mogenstrup forbi Toms "hytte" den nåede jeg desværre ikke at se...op i skoven, ud på landet asfalt og grus, vi havde det hele.


Kom også forbi mit gamle arbejde, hvor vi hilste på Anders Jenrich der har lovet at vise os Langebæk næste fredag, sammen med sin cykelmakker Søren.

Tak til Inger for dejlig tiltrængt chokolade kage.

Næste fredag mødes vi på Langøvej 8, 4772 Langebæk, turen er på Ca 25 km.
Husk jeres kaffe/the. Vi bringer boller og kage, den nydes i Anders have eller ved hans shelter.

Stort tillykke med fødselsdagen Merete. Du sendte 15 seniorer afsted. Peter tog teten og førte os igennem 23 km landskabsmotiver,anemonetæppebeklædte skovbunde ,åbne landskaber med spirende og snarlige blomstrende rapsmarker.

Ved et af vore ophold mente P.H at kunne se de hvide ender af havørne. Dette rettede Ole straks til at være en hind med to råer.

Vi sluttede den solbeskinnede dag hos Merete,og peter med et overflødighedshorn af et sønderjysk kaffebord.

Tove holdt en tale på foreningens vegne og p.h. overbragte den flot indkøbte kurv af Susanne til fødselaren.

Stor tak til merethe og Peter for denne dejlige dag.

Næste fredag som sædvanlig fra hallen 10,00 på brede dæk.

 

 

Søndagstur den 1. maj 2022 med Lov Cykel Motion.

Vi mødes på parkeringspladsen, Kongebrovej 2, 4600 Køge, direkte ved frakørsel 33 Lellinge på Sydmotorvejen kl. 10.00.

Planlægningen har givet lidt udfordringer på grund af væltede træer og opkørte veje, men turen er klar og prøvekørt.

Det bliver blandet kørsel på henholdsvis grus og asfaltveje, dog mest grus.

Først går det mod Køgehvor vi efter at have passeret Gammelkjøgegaard følger Køge Å Stien forbi Ll. Salby, Spanager og Regnemark, til vi lander ved Badesøen ved Humleore Skov.

Tilbageturen går til dels ad samme stier og veje, indtil vi drejer fra i Lellinge og tager en lille afstikker gennem Åshøje Overdrev før vi når tilbage til parkeringspladsen.

Tag evt. en klapsammenmad medDen kan nydes ved Badesøen efter 25 km’s kørsel.

Turen er ikke egnet til racer, så det bliver på brede dæk.

Turen er på ca. 43 km. og 170 højdemeter så med pauser tager det nok en 3 – 4 timer, før vi når tilbage til bilerne, hvor Inger har gemt lidt kage i bagagerummet.

Drikkevarer må I selv klare.

Vel mødt.

Inger & Palle

 

Når bare man er mange nok

Så blev det igen tid til fredagstur fra hallen. Helligdagen havde reduceret antallet af ryttere betragteligt. Men bare man er to, er det nok til et hold.

Vi kørte sydpå, og på vej mod Lundby stoppede vi op ved Jættestuegraven. Vi plejer altid at suse forbi, men i dag tog vi os tid til at stifte nærmere bekendtskab med den. Jættestuen, som var en fællesgrav, blev opført af de første bønder i Danmark for 5200 år siden. Utroligt at tænke på.

Og så blev vi ved med at spejde efter den første rapsblomst. Kulden, blæsten og finregnen havde endnu ikke fået rapsmarkerne til at folde deres flotte gule blomsterpragt ud, men da vi nærmede os  Køng, fik vi øje på de første blomster.

Turen blev noget længere end tænkt, da Merethes indre GPS ofte kolliderede med holdkaptajnens intentioner ;-)

Kommende fredag starter og slutter turen på tunge cykler på Rettestrupvej 18. Fredagscafeen denne dag bliver bestyret af Merethe, som vist har noget lagkage i støbeskeen.

Peter🙂

PÅSKEFERIE

Referat 8. April.
2 super seje og velkørende cykelpiger var mødt frem sammen med 8 mandlige pedaltrampere. Ingen A ryttere kom til start denne fredag.

Lidt hårdt vejr, men dog overkommeligt når man først var ude i det. Vi kørte lidt på må og få i starten. Dog mest på må. På et tidspunkt får Tamborg lidt tekniske problemer. Pigerne var godt i gang, og ikke særligt interessere i pause, så de kørte videre. Mens Tamborg fumlede lidt med problemet, som var bagskærmen, spurgte Uffe hvem der meldte sig til at skrive referat. Tamborgs finger røg i vejret (en af dem, som ikke arbejdede med bagskærmen). Alle var tilfredse indtil Tamborg meddelte, at han havde hørt spørgsmålet som : hvem vil være min kammerat?. Nå Palle fik løst det tekniske problem, og vi indledte jagten på pigerne. Vi fandt dem ved et udvidet T kryds i skoven. (Hvor 4 veje mødtes) mens vi stod og diskuterede, hvilken vej vi skulle vælge kom en ung havørn sejlende lige over os. Som gammel naturfotograf fangede jeg den straks. I skal nok forstørre billedet, for at finde den, men den er der (find Holger for dem der kan deres børnebørn bøger) Mørkebrun med hvid hale. Næsten ligesom en kongeørn. Palle overtog førertrøjen, og så blev der ellers samlet medvind op. Altså vi kørte i hård modvind, indtil der stod tilstrækkelig medvind på kontoen, som vi til slut kunne ride hjem på.

Gruppebilledet blev ikke helt skarpt, men bagerst er det Per Janner i grønt og John Flacke i gult - og ingen kage til kaffen

Så er det jo den 9. April i dag. En mørk dag og en lysets dag. Det lyse er, at vores søde cykelven Merethe blev født på denne dag for 70 år siden. TILLYKKE 

Næste fredag er langfredag. Vi ses igen den 22. April. God påske.

 

 

fredagstur den 8, april

Fredagstur den 1. april 22
I dag skulle vi på udflugt til Lundbygård, hvor Carsten havde aftalt, at vi måtte komme på besøg og høre om juletræsproduktion.

Vi cyklede til Lov, Hammer og Hammer Torup og nåede godset Lundbygård, hvor Carsten tog imod os.

Godset Lundbygård går helt tilbage til 1600 tallet hvor en af ejerne var den berømte Gøngehøvding.

I dag har godset Europas største samlede areal af juletræer, der leveres til 17 lande. Den årlige produktion er på 600.000 træer.

Godsforvalter Flemming Schmidt fortalte meget spændende om virksomheden lige fra egen frøproduktion til udplantning af minitræerne efter to års ophold på planteskole. Herefter blev træerne passet og plejet i op til 9 år, beskåret med speciel udviklet Storm-P beskærer, der både kunne beskære de underste grene og samtidig afklippe viltre skud, så træet fik den hel rette facon for et rigtigt juletræ. 

Vi kom også ind på balancen mellem det at drive et effektivt landbrug, og leve op til alle myndighedernes krav om bæredygtighed, miljøhensyn, gode arbejdsvilkår for de ansatte og mulighed for dyrelivet i et område med en sådan monokultur.

Der blev stillet nysgerrige spørgsmål, og vi havde en god diskution.

Efter besøget cyklede vi hjem til hallen hvor vi fik en god kop kaffe/kakao og et gruppebillede. Tak til Carsten for endnu en spændende fredagstur.

Pia🙂🙂

Næste fredag køres som sædvanlig fra hallen 1000 på de tunge.

 

LCM Triatlon 03.04.2022

25 medlemmer fra LCM havde sat hinanden stævne i Fladså Hallen kl. 09:30 til årets LCM triatlon 

Der var 5 discipliner (gå/løb 4. km., cykling 18 km., svømning 400 m., praktisk hjælp og socialt samvær). 

Stævnet blev gennemført i flot stil og alle klarede mindst 3 ud af de 5 discipliner og andre klarede alle 5🤩

Inger og Palle havde målt ruterne op og lavet kort, Anni sørgede for gode håndmadder og drikkelse, Pia havde bagt lækker kage, Lotte koordinerede og Tove informerede. 

Et rigtigt godt gennemført arrangement, som vil blive gentaget til næste år. 

Tak til os som arrangerede og tak til alle Jer som deltog👍

Tove🙂

Fredagstur den 25.03.22
Fantastisk vejr høj sol og mange varmegraderfantastisk cykelvejr
Palle og John førte an på en tur gennem Eventyrstien, Rettestrupplantage, Vejlø, ad grusveje til Grevensvænge, Myrup, helvedes bakken ved Fladså Gården og gennem stierne i Mogenstrup til Fladså Hallen. Vi har nok kørt ca. 25 km., da min km. tæller ikke var helt stabil den dag.


Vel ankommet til hallen bød Inger og Palle på den berømte chokolade kage - uhm og tak for kage


Fredag den 01.04.22 cykles fra hallen kl. 10:00. Turen går et smut forbi Lundbygård, hvor vi skal høre om julrtræsproduktion

Tove

Som Tove allerede har skrevet, cykler vi fra hallen klokken 10 på fredag. Vi cykler til Lundbygård, hvor Carsten har aftalt, at en af de ansatte vil fortælle om den årlige produktion af 600.000 juletræer.

Hvis man gerne vil høre på og ikke cykler, kan man møde op klokken 10.30 ved stedets kontor til venstre for hovedbygningen.

Efterfølgende fortsætter cykelholdet deres tur for til sidst at slutte ved hallen.

Peter

Fredagstur den 25. marts

En halv snes cyklister mødtes ved hallen og i det fine vejr gik det den nærmeste vej til Lov. Flere sluttede sig til flokken ved Fladså Turist. På firmaets parkeringsplads blev vi budt velkommen af Per, der startede firmaet i 1986. Derefter så vi en kæmpestor busvaskemaskine til godt en million. Firmaet har 25 busser.  I chaufførstuen ventede der kaffe/te og kage. Per, sønnen, Lykke og et par andre regerede på kontoret. "Papirarbejdet" virkede uoverskueligt. Beløb, der overstiger en folkepensionist fatteevne, svirrede i luften. Overskredne miljøregler koster nemt over 15.000 - bare for en lille forglemmelse. Da jeg ikke kunne rumme flere oplysninger henviser jeg til firmaet hjemmeside. - Jeg fik helt lyst til at tage på bustur ved at se den! Tak til Fladså Turist og Carsten for et interessant erhvervsbesøg. - Hjemturen gik gennem Lov Sønderskov og Myrup. Ved kaffen i hallen nød vi Toms banankage med chokolade. Flere har nok ikke haft det store behov for frokost efter arrangementet!!

Inger

Næste fredag fra hallen 1000 som sædvanlig 

 

Opstart søndag den 27. marts klokken 1000 fra Hallen. Som sædvanlig forplejning ved hjemkomst.

Fredagstur den 18. marts

Dejligt solskinsvejr - en dejlig frisk vind og 13 friske cyklister. Vi havde premiere på opdeling i 2 hold. Begge hold kørte fra hallen kl. 10.04. Begge hold kom retur kl. 11.57, og begge hold havde kørt 23 km.

Hold A bestod af 5 cyklister. Hold B bestod af 8. Jeg var en af dem. Vi havde stort set ikke asfalt under dækkene. Kørte på smalle stier og singletrack ruter i Fruens Plantage. Oven i dette åd vi vandtårnsbakken. Det var faktisk en hård tur. Ikke et ord om Lov cykelfarver, men bemærk lige påklædningen på hold B. Tom var undskyldt. Han har kun sommertøj i Lov farver, og kan vel ikke købe tøj nu hvor gerne han end ville? A pros pro Tom (vores friske nye pust på fredagsholdet) så bemærkede jeg, at han gerne går lige til kanten. Det resulterede i dagens flotte styrt, da forhjulet absolut ville skråt op af kanten i et dybt hjulspor. Senere bemærkede jeg, at han gennempløjede et pilekrat og store løse sten. Balancetræning Tom.

Nå - men nu spekulerer jeg så på, hvilket hold jeg skal køre med næste gang. Selv om jeg godt kan følge med, så kan det også blive for hårdt. En ting er sikkert. Hvis man søger op på hold A, så skal man holde sig bagerst. Hvem ved - måske kører vi alle på hold A en dag - hvor hold A vel at bemærke bestemmer farten.

Tom vil bage kage (selv)til næste fredag, ligesom Tamborg havde gjort til i dag. Meget lækker kage som jeg ikke kender navnet på. Måske Marengs med æbler? Tak for den.

PH🙂

Kommende fredag starter vi som sædvanlig fra hallen klokken 10, og der er mulighed for at cykle i 2 hold. Klokken 10.15 stopper vi ved Fladså Turist på Hovedgaden 7 i Lov. Carsten har formidlet kontakten til Lykke, Per og Mathias, som vil fortælle om virksomhedens historie og deres mange aktiviteter.
Selv om man ikke cykler denne dag, er man velkommen til at deltage ved selve besøget hos Fladså Turist.


Efterfølgende fortsætter vi cykelturen for til sidst at slutte ved hallen, hvor Tom har overtaget 'kagestafetten'.

Fredagstur den 11. marts

Corona-ramt fredagstur

Det var perfekt cykelvejr i dag, og Palle havde en fin rundtur i ærmet. Over golfbanen, Bøgesø, Brandelev, Bonderup, øvelsesterrænnet og Rønnebæk Søskov. Inger var den eneste kvinde på holdet, og det klarer hun med et smil. Flere, både kvindelige og mandelige seniorer, måtte undvære fredagsmotionen på grund af Corona. Susanne og Merethe er startet på genoptræning med en gåtur. Klubben må siges p.t. at være noget medtaget.

Se turen her: 

https://connect.garmin.com/modern/activity/8396117047

Tilbage ved hallen blev turen afrundet med kaffe og Susanne og Merethes mundgodt. Tamborg lover kage til næste fredag.

God bedring til resten af holdet! Forhåbentlig er alle snart tilbage på cyklen igen. :-)

Peter

På fredag køres som sædvanlig fra hallen.

Søndagstur den 6 marts 2022

Søndags tur d. 6 marts 2022.😎

17 Deltager var mødt op til denne lokale guidede tur. 

Turen startede i Brøderup med sol og forsat via det skønne skovområde ved Bækkeskov forbi kludeegen videre til Leestrup og derfra til Vemmeltofte, videre til Roholte, hvorfra vi fugte kirkestien til Strandegård ved Feddet. Her på stien stoppede vi for at nyde udsigten og se den store flok af rådyr (ca. 30), som var bestilt til opstilling af vores lokale guider. Rådyrene gik stille og roligt og "græssede” på marken, og kikkede vi op, så vi havørnen svæve stille og roligt over marken, fantastisk syn. Vi holdt der et godt stykke tid, da vi havde en punktering, og den var til al held ikke lige til at udbedre😉, så det gav os god tid til at nyde det fantastiske landskab og dyreliv. 

Turen forsatte til Feddet, hvor vi cyklede ud til fugletårnet og igen kunne vi nyde den dejlige udsigt over Præstø fjord og Maderne. Denne søndag stod vi på Fed side af fjorden (på Præstø turen 6/2 var vi på Præstø side), og da vejret var solrigt og klart, var udsigten fantastisk. Tilbage fra fugletårnet gik turen via Lindersvold/Mosebølle og videre tilbage gennem Bækkeskov via Sølperup og via skolestien til Malerværkstedet i Brøderup, hvor der var dækket op med varm suppe, brød og spegepølse, som der blev spist godt af.

Tak for det gode selskab, til alle fremmødte og en særlig tak til Mette, Jesper, Birthe og Jan for denne fantastiske tur og dejlige forplejning🙂

Sussie🤩

Næste arrangeret søndagstur bliver den 03.04.2022, her skal vi lave en 10% Ironman tilpasset LCM😲

Nærmere herom når tiden sig nærmer.🙂

 

Fredagstur den 4.marts

Uhhh hvor det regnede og blæste da 7 glade cyklister mødte op ved hallen. Glæden var til forventning om to gange kager, både Inger og Susanne havde kager med. Så turen startede med kaffe og Susannes banan muffin og Ingers chokolade kage. Og så blev "krigen" endevendt igen igen, bare det var os der bestemte i verden, så var der aldrig mere krig, men masser af kager og øl....


Efter 1/2 time i varme og hygge holdt det op med at regne, meeen det var lidt svært at skulle ud på cyklen....Palle havde heldigvis tænkt på en rute og kunne overtale os andre til at cykle. Susanne ville ellers hellere i Netto.


Ja så ville jeg da hellere på cyklen.

Ud i strid modvind til Myrup, ned ad Vordingborg vejen og ind over land hvor det endelig blev medvind. Se ruten nedenunder.
Inger var vist blevet deprimeret over al den krig og elendighed så hun måtte bage en kage, Susannes bevæggrunde for at bage fik jeg ikke fat i.

God weekend alle og god bedring til Birgit som IKKE havde corona men bare var skidt...

Rita😘

 

På fredag atter fra hallen som vi plejer på de tunge.

 

 

Søndagstur den 6 marts 2022

Lov Cykel Motions lokale guider (Birthe og Mette) for Up Town og Down Town Tappernøje tilbyder:

Søndag d. 6. marts 2022 er dagens bedste tilbud:

Cykeltur på MBT med lokal kendte guider 

Rute på enten 10 km. eller 40 km

  • 40 km. Rute starter fra Brøderupvej 1, 4733 Tappernøje, kl. 10.00  
  • 10 km rute starter fra parkeringspladsen ved Fed Camping kl. 11.00 eller når 40 km. Ruten ankommer til Fed Camping. Herefter følges begge ruter rundt på Feddet. 
  • Besøg Syd Sjællands smukke natur og dyre liv.
  • Besøg Tappernøje Waterfront
  • Nyd den fantastiske udsigt over Præstø fjord, fra Fugletårnet på Fedet, måske er du heldig at se en havørn
  • Oplev troldmagien ved Kludeegen i Leestrup Skoven
  • Oplev det spirende forår, hvor bækken klukker og fuglene synger.
  • Oplev det vilde dyreliv
  • Vær en del af et rigtigt godt fællesskab, med rigtigt godt humør

Til slut vil vores lokale guider tage os med på besøg, hos en lokal kunsthåndværker, hvor der vil blive budt på lokale specialiteter.

Pris for hele arrangementet: 0,00 kr.

Der er parkerings muligheder, ved Korskildeskole og på Brøderupvej 1.

Birthe Olsen og Mette Bavnhøj Stampe🙂🙂

 

Fredagstur den 25. februar

I skole igen

Rita og Per havde inviteret til besøg på Flakkebjerg Skolemuseum og en fortælling om en forsvunden tid. Men først skulle der selvfølgelig cykles.

Meteorologerne havde varslet regn og rusk op ad dagen, men vi satte vores lid til at kunne gennemføre turen, inden uvejret holdt sit indtog. Og det var et godt sats, for 2 timers landevejskørsel blev det til i tørvejr og moderat blæst. Selvom Ritas computer i starten nægtede at vise den ellers planlagte rute, blev det en fin rundtur i for os ukendt terræn med bakker og små landsbyer. Vi passerede Falkensteen Gods, som imponerede med sine flotte bygninger og Boeslunde Kirkes særprægede gavle. Vi havde lidt travlt, for vi skulle jo i skole ved 12- tiden. Inden da nåede vi dog også at aflægge besøg i Halkevad Mindelund, som bl.a. indeholdt en genforeningssten.

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/8317303205

Tilbage ved skolemuseet ventede Erik Jensen, far til Rita og Pers svigersøn. Han fortalte om museet, som har været anvendt som forskole fra 1904 til 1962. Vi sad bænket i klasseværelset, hvor lærerinden fru Ingeborg Nielsen i mere end 47 år underviste elever fra oplandet. Og så var der spisefrikvarter, hvor Rita bød på fedtemadder med spegepølse og øl, næsten som i de ’gode gamle dage’. Ritas lækre squashkage afrundede spisefrikvarteret på bedste vis. Efter rundvisning i lærerindeboligen fik vi fri til at holde weekend.

Der var for øvrigt ingen eftersidninger, men masser af uvejr, da vi skulle køre hjem.

Mange tak til Per og Rita for et spændende fredagsarrangement.

Næste fredag cykler vi som sædvanlig fra hallen på tunge cykler.

Peter

 

 

Fredagstur den 18.februar

11 seniorer mødte til fredagens tur. Trods regn og slud tog Peter og maler initiativet. Nu førte maler os igennem Mogenstrup, ad stier, som jeg aldrig har cyklet på. Hvor har den mand det dog fra.


Turen gik herefter over Myrup Svenstrup Vejle Appenæs Rønnebækhuse Rønnebæk Næstelsø og sluttelig til kaffen i hallen, hvor Merete diskede op med dejlig hjemmebag.

Skøn afslutning på en 29 km tur.

Tak for turen til alle.
Peter 😀.


Fredagsturen, den 18.februar, går ikke som tidligere meldt ud til Østmøn.
I stedet for inviterer Rita og Per til en spændende tur til Flakkebjerg Skolemuseum, hvor vi helt sikkert kommer til at genopfriske vores skolelærdom.

Vi mødes klokken 10 på adressen Gimlingevej 2, 4200 Slagelse.

Efter en ca. 2 timers cykeltur på asfalt er der rundvisning på Skolemuseet. Der er stillet en bid mad i udsigt og kage til egen kaffe.

Rita beder om, at vi tilmelder os turen til hende, gerne med SMS på 27260452.

 

 

I dag kørte imod vest. Gennem Myrup og skovene mod Svenstrup. Vi holdt rast i Vejløskoven og kørte forbi mølleren og hjem over Basnæs og Myrup. Det var en dejlig frisk tur i tørvejr og rygvind på tilbagevejen.


Kaffe og kage hjemme i Fladsåhallen. Tak til Palle, der fiksede mit nye cykelstativ. På udturen væltede cyklen flere gange. Men nu sidder bøjlen helt fast.

Anni🙂🙂

Næste fredag som sædvanlig fra Hallen 10.00.

 

 

Søndagstur den 06.02.2022

Kirsten og Anders havde laver en flot tur rundt i Præstø og omegn, målet var Jættestuen Svend Gønges hule i Bønsvig Skov på Jungshoved.
Vi havde fint vejr sol og blæst men ingen regn, den var falder om natten og dagen før. Underlaget var lidt mere pladret end som så, der skulle god fart på for at komme igennem stierne. Cyklerne var pladret godt til og det var cyklisterne også.
Vi var så heldige at blive budt på en sildemad, da vi kom hjem. Det trængte vi til oven på alle strabadserer.
Tak til Kirsten og Anders for en rigtig fin tur og god forplejning.

Næste søndagstur er den 6 marts, hvor Birthe og Mette har en spændende tur i ærmet
Tove

Søndagstur den 6. Februar

Den første søndagstur i år er trygt lagt i hænderne hos Kirsten og Anders Flackebjerg.

Vi mødes på Fjordparken 11, Præstø kl.10:00 på tunge cykler med brede dæk. Turen går til Præstø og omegn og varer ca. 2 timer. Når vi kommer hjem, vil der være kaffe og kage.

Håber rigtig mange har lyst til at udfordre vinterformen, og er den ikke i top, kan den blive det👍😊

Cykelhilsen fra Sussie, Pia og Tove🚴‍♂️🚴‍♀️🚴‍♂️🚴‍♀️

Dagens tur startede i høj sol men hundekold. Fra hallen var man hurtig fremme ved dagens højdepunkt i Hammer.

Målet var Kildevangs Antik hvor man sluttede sig til dem som havde valgt at lade cyklen hvile for dagen. Carsten havde aftalt dette spændende besøg hos Frede og Rikke som mange kender fra TV.

Efter en kort velkomst blev vi så sluppet løs i dette mekka af nostalgi. Og hvor der meget at se på. Rikke og hendes far Frede fortalte deres spændende vej til Hammer og antikverden samt om deres TV optræden alt imedens vi nød mor Irenes dejlige kage og kaffe.

Efter ca. en time begyndte det at trække i pedalerne og turen fortsatte i det flotte vejr.
Stor tak til Carsten for denne store og spændende oplevelse.

Flemming😋

I morgen køres som sædvanlig fra Hallen.

 

 

Fredagstur den 21. januar

Nogen må jo passe træningen, mens andre hygger sig med håndbold og kunst og varme stuer og . . . . .

Det var vi så 10 der gjorde på 26 km. skovveje under ledelse af John maler - for en gangs skyld. Måske skulle man også prøve at interessere sig lidt for håndbold.

Hvornår spiller Danmark? Den kamp tror jeg jeg vil se - altså hvis det er en aften, hvor der ikke er "En sag for Frost". Nå men altså 26 km. i fuld sol og med fuld vind. Skønt. Vi var lidt usikre på, om vi måtte indtage kaffe i Fladså Hallen.

Derfor gjorde i stop hos Peter og Merethe. Måske kunne vi nasse lidt kaffe der. Ingen hjemme. Og dog  -  en enkelt mente at have set en kunstner og musiker dukke sig under vindueskarmen.

Nå - men vi fik kaffe i Fladså. Dejlig tur i friskt og lyst vejr.

Men men .......

’ANTIKDUELLEN’

Fredag, den 21.januar mødes vi som sædvanlig ved hallen klokken 10. Turen bliver dog i første omgang kort, fordi vi cykler direkte til Kildevang Antik i Hammer.

Carsten har lavet en aftale med Rikke og hendes far Frede, som byder på en kop kaffe klokken 10.15. Vi skal høre om deres antikforretning og ikke mindst om deres medvirken i mange afsnit af DR’s serie ’Antikduellen’. Carsten siger, at begge har meget på hjertet, så vi afsætter god tid til besøget. Afhængig af besøgets længde, kan vi efterfølgende fortsætte cykelturen for at ende ved hallen til sidst.

Selv om man ikke vil cykle på fredag, er man meget vedkommen til at møde op klokken 10.15 på Hammervej 52A for at høre en sikkert spændende fortælling.

Fredagstur den 14 januar

Nytårskur

Så tog fredagsholdet fat i 2022.

Vi var 9 seniorer, som mødte op ved Boserupskovens parkeringsplads på årets første almindelige fredag og kunne ønske hinanden godt nytår.

Cyklerne havde på grund af vejret fået lov til at få sig en hviledag, og cykelskoene var skiftet ud med vandrestøvler. Palle og Inger stod for en frisk travetur gennem Boserupskoven, hvor vi hurtig fik varmen med en energisk Palle i front. Der var få fuglefløjt i luften, men til gengæld gik snakken lystigt blandt deltagerne. Årets første gruppebillede blev taget ved Denderup sø. Punkteringer var der for en gangs skyld ingen af. :-)

Efter en god times gåtur vendte vi tilbage til udgangspunktet og kunne endnu en gang nyde Ingers lækre Brownies, vaniljekranse, te, kaffe og sandelig også 1 Enkelt til halsen. Vores forkvinde havde for øvrigt svært ved at begrænse sit indtag af vaniljekranse, men får forhåbentlig ingen mén af det.

Stort tak til Inger og Palle. Og således kom fredagsholdet på en hyggelig måde i gang med det nye år.

Kommende fredag bliver det dog alvor: Vi mødes kampberedt i fuld uniform og på 2 hjul ved hallen klokken 10.

Peter

Fredags Nytårstur den 7. januar

Kære alle

Så starter fredagscykelåret op igen - hvor bliver tiden dog af?

Og traditioinen tro bliver det fra Parkeringsdpladsen i Boserupskoven ved Skovbørnehaven.

Vejret tegner ikke godt, så det er besluttet, at det bliver en gåtur i skoven da vi skal passe på os selv i det glatte vejr - men det forhindrer naturligvis ikke dem som har mod på det - at cykle med forsigtighed.

Det sociale skal vi ikke glemme så mon kke der før eller efter turen bliver lejlighed til at ønske hinanden godt nytår med indholdet i de medbragte termokander eller lommelærker.

Ps! Dagens billede et dejligt minderigt tilkbageblik på vores tur i Thy Nationalpark - må vi få lige så mange gode minder i 2022.