Aktiviteter 2019

Aktiviteter 2019

Fredagstur den 27. december

Nu er det altså jul igen’

Sidste fredagstur før jul startede traditionen tro, kan man efterhånden godt sige, fra Jeppe Aakjærsvej. Inger og Palle var selvskrevet som dagens turguider og førte os denne gang højre rundt om Næstved. Luftfugtigheden var høj på denne dag; men Palle førte os ad nogle stier, hvor vi undgik de mest smattede veje.

Merethe stod for turens eneste punktering. En velvoksen flintesten havde boret sig ind i hendes fordæk, som Palle dog hurtigt fik bragt i orden.

Hold op, hvor var det diset! Delvis kunne det være svært at orientere sig i landskabet. Men takket være vores farverige trøjer kunne vi dog holde holdet samlet uden at tabe nogen undervejs. Vi fik også lejlighed til at afprøve Ingers nye stier i udkanten af det nye Digtervejs-kvarter. Dejligt at få rørt sig, inden vi om kort tid sætter os til julebordet.

Tilbage på Jeppe Aakjærsvej bød Inger og Palle på brød og lækkert pålæg fra slagter Thomas. Øllene fik dejligt selskab af Pias jubilæumssnaps. Peter holdt en tale med tilbageblik på fredagsholdets forskellige aktiviteter i årets løb, som rigtig mange har bidraget til. Og så skulle der selvfølgelig synges klubbens ’nationalsang’.

Inden kaffe og julekage fra Rettestrup kunne vi til sidst hæve vores røst til ’Nu er det altså jul igen’ og ønske hinanden en glædelig jul og et godt cykelnytår 2020.

Tak til Inger og Palle for et fint fredagsarrangement.

Kommende fredag, den 27. december, kører vi årets allersidste tur fra hallen.

Fredagstur den 20. December

 

Fredagstur 13.12.2019
Julen nærmer sig med hastige skridt, og i stedet for sne får vi regn. Men ikke fredag den 13 december, her var det tørvejr, moderat vind og og en del sol - perfekt cykelvejr. Palle førte 7 friske cykellister igennem områdets skove-og stisystemer og lidt asfalt. Anne Lise var mødt op ved hallen, men valgte at dreje af ved Fladså Gården og cykle retur til Fensmark.
Vi andre cyklede en tur forbi Basnæs nye istandsatte mølle og til udsigtspunktet i Vejlø skoven, hvor vi kunne se over til Enø. Igen må vi sande, at vi bor i et flot område. Turen blev på ca. 30 km.
PH gjorde holdt på hjemturen ved Dagli’ Brugsen og købte en Kanelstang. Den fik hurtigt ben at gå på, da vi slappede af med en kop halkaffe efter turen.
Tak for endnu en dejlig cykeltur og efterfølgende kaffe og kage.

Fredag den 20 december mødes vi på Jeppe Åkjærs Vej 37 kl. 10:00 hos Inger og Palle Fossing. Først en cykeltur, og traditionen tro en bid brød efter turen.
Efter dette kan vi trygt gå juledagene i møde  

Tove🙂🤩

Fredagstur den 13. December

“Velkommen til Rønnebæk og velkommen til en fredagstur som vil byde på både grus - jord og asfalt, og hvor vi kun skal krydse en enkelt trafikeret vej, og hvor vi, der hvor vi skal igennem byen og forbi Bilka, bare laver os et grønt Lyskrydsflow. Og velkommen til en tur, hvor vi skal køre på kendte, men måske også på ukendte stier”.

Den velkomst fra Poul Henning lød da godt, så vi fulgte bare med - ud over militærområdet - ind gennem Kalbyrisskoven - ind gennem div. lyskryds (med flow !!) for at nå ud til Herlufsholm. Og her oplevede vi det sandelig - en sti ingen af os havde kørt på før. Nemlig ind over Herlufsholms idrætsanlæg. Lidt modigt måske, men PH har været ansat de rigtige steder. I Herlufsholmskoven fik vi lov at prøve kræfter og dæk på nogle af de “gode” stier, men vi drenge var altså lige så seje som pigerne. Så vi klarede det alle.

Og det med dækkene.
Ja - desværre kom de til at bestemme lidt vel meget over turens forløb. 5 punkteringer blev det til, som også billederne fortæller lidt om. Men Palle er jo ekspert i dæk af - slange ud - ny slange i - og dæk på igen. Og til sidst en patron. Og det var også bare punktervejr. Det måtte vi erkende, så da tiden var ved at være brugt, blev vi enige om at gemme Fodbygårds stien, golfbanen og Lagunestien til en anden gang. Og der hørtes også i gruppen nogle stille ryster om en håndboldkamp kl. 12. Efter sigende noget et dansk hold var involveret i.
Så lidt før Poul Henning havde planlagt det, kørte vi hjemad, hvor Peter i øvrigt fik dagens sidste punktering, men han kunne “pumpe” hjem.

Nå - vi har jo punkteret før, og på gruppebilledet tror jeg, at I kan se, at ingen havde mistet modet. På et af billederne kan I også se, at vi i udkanten af Kalbyrisskoven mødte Poul Erik. Han skulle lige ud og “ha” en time i skoven, så tag det som en stor opmuntring Jer der måtte gå med tanker om nyt eller nye knæ. På et par andre billeder ses to rygge. De har kørt den samme tur gennem det samme smat og pløre men med to forskellige bagskærme. Også lidt bemærkelsesværdigt. Dagens mest historiske blik var nok cykelstativet tæt ved Herlufsholm Stadion. Fra en tid før vores velfærdstid hvor ordet Mountainbike endnu ikke kendtes.

Så trods lidt tekniske udfordringer en flot tur - tak for den Poul Henning og tak for planlægningen, og så var det jo noget af en “oplevelse” at komme tilbage til Jeres “udsigtoveråbnemarkerstue” og blive budt på både juleøl, kaffe og Susannes hjemmebagte boller og banankage. Det siger vi mange tak for.

For mig sluttede fredagsturen som vanligt med en tur til Enø. I dag uden synlig solnedgang, men med en lille snak med en god ven.

Næste fredag køres fra Hallen som vanligt kl. 10.
Frode.🤩

 

 

Fredagstur den 6. december

Det blev en lille gruppe, der begav sig ud i regn, slud og mudder. Nu kender vi jo hinanden. Derfor kan vi hurtigt fastslå, at vejret ikke skal have skylden for, at vi kun blev 4 i dag. Vi ved, at den overvejende årsag var, at mange var kaldt ind for at passe børnebørn. Har det mon noget med Black fredag at gøre🙄.

Vi kørte mest i skov. I kan se, at det ene billede er fra Fårebakkerne. Frode havde brugt folkepensionen på 2 nye dæk. Alligevel måtte han opgive at klatre helt op på toppene. Annie er en sej pige.

Tænk sig: hun kom på cykel fra Fensmark. Da vi opløste den lille gruppe ved Rønnebæksholm, stod der 31 km. på Annies computer. Inden hun lander i Fensmark kommer distancen over 40 km. I hård blæst, regn og kulde. Respekt😘

Næste fredag d. 6 december står Susanne og Ph. for turen. Vi mødes kl. 10.00 på Præsteengen 21 i Rønnebæk. Vi har en rute klar på godt 30 km. Halvt skovveje, markveje og stier. Halvt asfalt. Vi havde tænkt os, at temaet for turen skulle være "steder vi ikke har kørt før". Efter en snak med Frode må vi dog ændre temaet til "steder vi ikke har kørt så tit før". Vi kan love en meget afvekslende tur. Efter turen fortjener vi sneøl, boller og kaffe. Det serveres i vores lune stue. Vi håber på godt vejr - og mange deltagere.

Fredagstur den 29. november

Cykeltur i det milde vejr

11 seniorer havde en fin fredagstur. Det var holdt op med at regne klokken 10, og på grund af det våde føre satsede vi på landevejskørsel. Anni stod for udturen mod Grumløse, og Frode guidede os sikkert hjemad, men med stop i Lundby. For her gemmer sig endnu en Lovgarage, dog ikke for Frodes skarpe øje. Den mand må have Lovgarager i sit DNA. :-)

Da vi nærmede os Brugsen i Mogenstrup, fik Inger lov til at vælge kager til fredagscafeen, Palle fik lov til at betale, og Frode fik lov til at bære dem sikkert over til hallen, hvor vi sluttede turen af på hyggelig vis.

Stor tak til Anni, Frode, Inger og ikke mindst Palle for økonomisk support.

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/4274280560

Kommende fredag køres igen fra hallen på tunge cykler, og turen aftales på stedet.

Peter😀

 

 

Fredagstur den 22. november

En ren Haloleen tur. Frodes bænk ved et hemmeligt uuuhhyyygggligt hus, hvor der havde boet en myrdet kvinde.

En åben farlig brønd hvor Per og Frode lavede en escape mulighed til nedfaldne dyr.

En flad oplevelse i Basnæs havn, efter at vi havde været på forbudt område.

En af vejdirektoratet opsat snublelykke som greb fat i Lottes styr med et styrt som resultat og ikke nok med det, Flemming fulgte efter med cykel oven på Lotte. Hun måtte med formandens mellemkomst en tur på skadestuen - stor tak til ham.

Endelige tilbage i hallen, hvor vi blev styrket men en lille hapser, finanseret af Lis's husholdningspenge.

Jooov det var en spændende tur.

Tak til Rita for kaffe og boller.

Næste fredag en forhåbentlig fredeligere tur fra hallen.

 

 

Fredagstur den 15. november

Sælsafari - fuglekig - to gange kaffe og med på turen et næsten nyopereret knæ.
Mon ikke det kunne være overskriften på fredagsturen her d. 8 nov. Det tror jeg.
I al fald noget af den.

- Vi kører den ordinære vej omkring Kostræde Banker og Svinø By for at komme ud til Avnø, hvor det jo er vi skal finde og se dagens højdepunkter, - var Peters indledning og velkomst kl. 10 ved Hallen. Så for os, der var mødt op, var det jo så bare at køre med. Med et første stop i Svinø By. For her opfriskede Jan Olsen lige lidt minder fra klubbens tidlige enkeltstarter, hvor start og mål var netop der, hvor vi står.

Og inde fra Avnø området med alle de nu tomme bygninger, burde det være Jan, der referede, for som han fortalte, så var det få, der kendte bygningerne som ham, da han i mange år havde elopgaverne derude. Og måske var det også få, der kendte udsigtsstedet med sælerne så godt som ham, for der havde han og hans kolleger på mange arbejdsdage holdt lidt lange frokostpauser. Nu kunne vi med stop ved fugletårn og to - i øvrigt meget besøgte og benyttede shelters- cykle derud, og flere havde fulgt Peters opfordring og taget kikkert med.

Lidt højvandet var det og lidt diset, men Inger anslog, at der ude på det lave vand lå mellem 70 og 100 sæler. Generelt mener man, at der holder ca. 250 til i området. Gruppebilledet er taget med nogle af dem i baggrunden. (Men man skal vide de er der, for at kunne se dem).
Avnø flyveskole uddannede ca. 500 piloter om året. Den lukkede i 94 og i 04 blev naturskolen så oprettet, og som det ses på billederne, fik vi et fint fuglekik fra udsigtstårnet, og vi nød også godt af undervisningsstuen til vores frokostpause. Og sandelig - af naturguiden derude blev vi budt på kaffe. Til det sagde vi pænt tak og nød den.

For ellers var det jo kaffen - Merethes boller og Peters berømte æblekage hjemme ved Hallen igen, der var dagens andet højdepunkt. Alle siger vi tak til Jer to for forarbejdet og serveringen og tak for turen.

Og det med knæet - det var jo Poul Eriks. Flot Poul Erik at du kunne cykle med på noget af turen. Vi ønsker held og lykke også med det næste knæ.

Og med skal selvfølgelig også Peters svampe app. Den fortalte med 46,4 procents sikkerhed : Mosebøllehat. Meget giftig. - Uh.

Næste fredag køres kl. 10 fra Hallen. Som vanlig på de tunge cykler.
Frode.🤪

Fredagstur den 8. november

Denne fredag var 13 seniorer mødt op til cykling i det lidt kolde men flotte efterårsvejr.

Turen gik mod Myrup, gennem skoven til Rettestrup plantage hvor vi cyklede på de våde og vildtvoksende skovveje.

Undervejs fortalte Peter, at han og Merethe var flyttet hertil for 40 år siden, hvor skoven var nyplantet. Nu var træerne i denne del af skoven blevet fælled. Et ungt par, der netop var kommet til området, var lidt skeptiske men måtte bøje sig, da de talte åreringene i de fældede træer, og sådan gentager historien sig.

Vi cyklede over Vejlø og Svenstrup, og da vi nåede tilbage til Myrup havde Frode dagens punktering. Måske ikke så mærkeligt, for vi havde cyklet gennem meget krat og brombærgrene. Cyklen blev fixet, og imens cyklede Lotte og Anne Grethe hjem mod hallen , hvor de anrettede lækre boller og chokoladekage til os andre.

Endnu en herlig cykeltur i flot efterårsvejr.

Næste fredag mødes vi i hallen kl 10 på tunge cykler hvor Peter og Merethe bl.a. Vil føre os til Avnø naturskole. Det er en tur på ca 45 km så  vi er nok ikke tilbage før ved 13tiden, så en klemme i baglommen kan være en god idé. Tilbage i hallen står Merethe og Peter for fredagsscafeen.

 

Pia😋

Fredagstur den 1. november.

Man kan aldrig vide, hvad der gemmer sig af smukke haver inde bag diverse byhuses hække og facader. Og var det ikke for Tove og Henriks invitation i dag, ville vi i fredagsgruppen sikkert heller aldrig have fået den oplevelse, det var at se, hvad der gemmer sig inde bag Skyttemarksvej 42 her i Næstved. Man tror det næppe - ikke bare en flot anlagt have men også en ægte vingård. Sandelig.
Vi mødtes hos Tove og Henrik, og Henrik lovede os i sin velkomst til gruppen, at vi kun skulle køre på små veje, og det løfte holdt han. Også vejret havde Henrik sørget for. Lidt truende himmel fra starten, men tæt på Åsen og Grillen og endnu bedre ved Rønnebæksholm kom solen “fredagsfin” frem. Og sammen med den blev vi budt velkommen af Lars Holt til hans/deres gamle gartnerigrund på Skyttemarksvej. Og også budt på en smagsprøve af hans hvidvin årgang 17. Og den nød vi, og vi nød også at lytte til Lars Holts fortælling om hans liv som vinmager. 45 sorter i gården/haven - en årsproduktion på ca. 100 flasker til eget brug - 16 og 18 som gode vinår mens året i år har været dårligt - fortælling om processen efter plukningen - “trampning” i kværnen - presning - lagring på glasballoner i kælderen - tilsætning af gær og sukker og tilsmagning. Og hvor længe skal vinen trække? Jo sagde Lars - det er med vin som med the. Man må smage og erfare sig frem.
Vi fik selvfølgelig også en rundvisning i haven og gården. Og Lars fortalte om klaser og stokke. Og bemærk klasen som Lars viser til Pia. Det et ikke mug men råd, der er på den, og den skal være sådan og skal bruges til fremstilling af sød dessertvin. Druerne i væksthuset var alle spisedruer. Og vi måtte godt smage. Og det nød vi også.
På gruppebilledet ses vi igen med et glas - nu en smagsprøve på en rødvin - fra 16 tror jeg.
Så alt i alt en stor oplevelse, og jeg skal selvfølgelig huske at nævne, at Lars Holt og Henrik er gamle spejderkammerater. og det venskab nød vi så godt af her de mange år senere.
Vi siger mange tak for turen og også mange tak for opvartning ved hjemkomsten. Kaffe - rugbrød - boller og æblekage og som noget ekstra to slags rullepølse. Vist nok - nej sikkert - fra en også via Sjællandske velkendt slagter her i byen
Frode.😀

På fredag køres fra hallen og der aftales en tur på stedet.

Fredagstur den 25. oktober

Selvom det var efterårsferie, var der 7 friske seniorer på cyklerne.
Inger lagde turen. Vi kørte mod syd, så vi var sikre på rygvind hjemad. Turen gik over Hammen Torup, gl. Lundby til Grumløse.

Der blev taget gruppebillede og alle nød det dejlige lune efterårsvejr. Hjemad med rygvind over Lundby, Ring og Lov Enghave.

Vi fik kaffe fra automaten og kager fra Brugsen serveret af Merete. Tak for en dejlig tur sammen med gode cykelvenner.

😉Anni


Næste fredag starter turen fra Tove og Henrik fra Åvænget 59, Mogenstrup.

Herefter cykler vi til Skyttemarksvej 42 A, hvor Lars viser os rund i sin vingård og flotte have.

Herefter hjem igen til Åvænget forventet ankomst kl. 13 hvor Tove og Henrik serverer kaffe og kage.

 

Fredagstur den 18. oktober

Fredagstur d. 11. Okt. Det kan referes kort. Vi var 5 cykelklub medlemmer i Mogenstrup ved 10 tiden.

2 vinkede til os fra en varm bil. 30 km skovtur i tørvejr. Oven i købet et øjebliks forsøg på solskin.

Gruppebillede fra drivhuset hvor fotografen serverede lidt ekstra, da det nu blev en simpel mandetur. Bemærk dog kaffekanden under bordet. Jeg så for nylig på tv. at der arrangeres "mudderløb" for kvinder. Mange deltagere. Populært p.t. Måske skulle vi forsøge noget lignende - altså på cykel - i Lov Cykelmotion i vinterhalvåret? Altså gå efter det lidt mere ekstreme. Jeg er sikker på, at det også vil være noget for nogle mænd i klubben.

I håbet om lidt mere barsk vejr næste fredag ønskes I en god weekend.

PH😀

På fredag køres fra hallen på tunge cykler og der aftales en tur når man samles.

Fredagstur den 11. oktober

Mountainbiketur i Anni og Pers ’baghave’

Endnu en fredagstur med gang i pedalerne. 14 seniorer på brede dæk. Start i Fensmark hos Anni og Per. Den er stor. Meget stor. Deres baghave - mosen i Holmegård. Anni fører an med sikker hånd. Per samler op, så ingen bliver tabt, da gruppen runder det store naturområde. Vejret er venligt stemt. En nøgen kvinde åler sig i vejkanten. Skaberen hedder Bang. Men holdet må videre.

Forud venter Hesede skov, som nu er iklædt smukke farver, der fortæller rytterne om efterårets kommen. Først skal gruppebilledet tages. Holdet tager opstilling under et stort egetræ. Træet er mægtigt, rækker ud mod himlen og udstråler kraft. Det tilfører holdet ekstra energi, for snart skal selve mosen betvinges. Frygtløst kaster rytterne sig ud i terrænet. Selv åen bliver betvunget, uden at rytterne ryster på hånden. De er ustoppelige. LOVs seniorer. Respekt.

Så kalder naturen en ekstra gang. En nyfødt kalv ligger lige ved siden af ruten. Moren har lige slikket den ren. Og hvad ser sådan en ny verdensborger, der lige har slået øjnene op? En flok lycraklædte væsener i røde og gule farver. Lov-logoet må har gjort et uudsletteligt indtryk.

Flokken haster videre. Bjergrytterne holder igen, da holdet skal forcere den sidste stigning op til målområdet i Fensmark. Holdkørsel i sin reneste form. Det er smukt!

De røde bluser ruller over målstregen. Anni og Per byder indenfor, og depoterne bliver fyldt op igen på bedste vis. Lækre boller, kage og kaffe.

Stor tak til Anni og Per.

Kommende fredag køres fra hallen på tunge cykler, og turen aftales på stedet.

Peter😎

 

 

Fredagstur den 4. oktober.

Med den vejrudsigt, som var gældende for fredag d. 27. Sept., kunne man frygte, at flokken ville blive lille. Det blev den ikke. 15 af de seje kørte ud i blæsten og regnen, og jeg har hørt, at ingen af dem, som blev hjemme, havde vejret som undskyldning😉. Vi mødtes på en forblæst parkeringsplads ved kanten af Østersøen. Den første halve time regnede det fælt. Derefter tog byger over indtil kl. 12.00 hvor Frode havde lovet tørvejr, og Frode holder hvad han lover. Sådan er han bare. Vi besøgte seværdigheder langs kysten, og Pia havde gode oplysninger til de enkelte steder. Vi besøgte en Naturskole, hvor Frode for mange år siden havde hjulpet sin hustru, som var lærer, med at holde orden og justits i børneflokkenflokken. Denne gang var det kun Tamborg, som vi holdt et særligt øje med ude ved de stejle skrænter😊. Højerup kirke blev besøgt. Hvis man ville gå til alters her, skulle man hænge godt fast i gelænderet ud mod Østersøen. Selv om der var lidt snak i arrangørgruppen om evt. at afkorte turen, stod der godt 40 km. på speedometeret, da vi sluttede turen efter et besøg i St. Heddinge - og byens kirke. Vi var faktisk helt tørre, da vi nåede tilbage til Rødvig, og nød lækre boller og kager fra Pia og Toves ovne. Tak til Pia, Tove og vejrprofeten Frode for et godt arrangement. PS. Der har sneget sig et kunstværk med i beretningen. Det er set på en fernisering i Nykøbing F. De gode øjne kan se kunstnerens initialer PP i nederste højre hjørne. Den kunstner kan godt nok noget med farver.

Næste fredag køres fra Ellegårdsvej 28 Fensbark på tunge cykler og ved hjemkomst er Anni og Per vært fed kaffe kage. - ca 30 km.

 

Fredagstur den 27. september

Fredagstur den. 20.09.2019


Turen gik til SEAS El-Museum i Haslev, hvor Annelise og John havde lavet en aftale om rundvisning på museet. Vi mødtes i Fensmark hos Annelise og John og cyklede til Haslev.

Pia, PH og Tove blev væk allerede i starten, men blev genforenet med gruppen. Og der var ikke et øje tørt, da vi i samlet flok cyklede videre. Peter punkterede, da vi nåede til Haslev, men fik hurtigt skiftet til en ny slange.

Ved Elmuseet stødte endnu flere Lov folk til, som kom i bil. Indenfor ventede tre frivillige, som kunne fortælle os om alle de spændende effekter, der var på museet.

Efter et meget spændende besøg trampede vi atter mod Fensmark, hvor John og Annelise havde disket op med garagekaffe/te, lækre boller og æblekage.

Tak til Annelise og John for et spændende og vellykket arrangement.

Fredag den 27 september mødes vi i Rødvig kl. 10:00, hvor Pia, Frode og Tove står for en cykeltur i verdensklasse, da vi bl.a. kommer forbi Stevns Klint.


Tove😎

 

Fredagstur den 20 september

Der er vist kun at sige, at hvis meldingen/udtalelsen/invitationen var udtalt/udbredt/kommet lidt før - ja så ville mere end dobbelt så mange uden tvivl være mødt op ved Hallen denne fredag kl. 10.

- - - “Annette giver kaffen derhjemme efter turen”. “Uhm” sagde vi der var mødt op - “ det lyder godt - så er der jo noget at køre efter”.

Og hvor kom meldingen så fra?- jo selvfølgelig fra Jan Olsen.

Og hvad var der så mere at køre efter? Jo - på Johns forslag blev dagens tema den nye ringvejsbro ved Præstøvejen. Om ca. en uge skal den - til manges lettelse - åbnes igen. Så vi måtte lige op og se, om der var styr på det hele. Og jo - som I kan se på gruppebilledet og de andre billeder er vejbanen ved at blive asfalteret, så for os at se holder tidsplanen. Der tales om en genåbning d. 20. Altså om bare en uge. Vejen derop tog vi bl.a. via Rønnebæk Søskov, og på min opfordring kiggede vi lidt på belægningen på den gl. jernbane. Var der flere glasskår, skruer og ravpluks? ( man kan zoome ind). Inden vi nåede ringvejsbroen cyklede vi forbi Poul Erik og Lottes hus, men selv en ringen med samtlige cykelklokker fik dem ikke frem i havedøren. Også Birkebjergcenteret, som er Jan Olsens og Poul Hennings rickshaw baser, cyklede vi forbi.

Med lidt - tagen forskud - kan vi så nu fra Lov Cykelmotion erklære ringvejsbroen genåbnet. Og vi ved, at mange med os vil glæde sig.

Og efter - jeg mener - ca. 26 km., ja så nåede vi så dagens højdepunkt. Og jeg kan vel bare sige - se på billedet - ser ikke alle glade, afslappede, veltilfredse og behagede ud?

Til Jan og Annette siger vi tak for både gæstfrihed, kaffe, the, brød og kage.

Næste fredag er vi, som Annelise også selv har nævnt, inviteret til Fensmark. Vi mødes kl. 10 på Akacievænget 7 og cykler samlet til Haslev, hvor John som mangeårig medarbejder har nøglen til Seas’ museumsafdeling. Og den må vi godt få at se. - Spændende.

Frode.

Fredagscykling Fredag d. 20/9-19

Tur til Seas El-museum Energivej 33, Haslev

Vi  mødes hos Annelise og John på Akacievænget 7, Fensmark kl. 10.00

Vi cykler samlet til Haslev, vælg selv cykel, vi kører kun på asfalt.

Der er 17 km fra Fensmark til Haslev.

Vi skal ind igennem hovedindgangen, som ligger ca 50 mtr fra porten.

Cyklerne kan ligge på græsset foran indgangen.

John vil være der for at få os lukket ind.

Fra kl. 11 – 12 bliver vi ført rundt af 2 guider.

Museet passes af frivillige og ulønnede, det er stort og spændende og man kan genkende rigtig mange el-ting fra vores tid.

Når vi er tilbage i Fensmark vil der være kaffe/the og boller i garagen.

Annelise & John

 

 

Fredagstur den 13. september

Sidste år samme tid

På fredag køres fra Hallen på tunge cykler.

 

Men  her lidt til kalenderen:

Fredagsturen d. 20/9 bliver til Haslev SEAS El-museum.

Vi mødes i Fensmark og cykler samlet derover. Skulle vejret mod alt sansynlighed blive dårligt, kører vi i bil. 

I kan også sætte kryds i kalenderen den 27. september, hvor fredagsturen går til Stevns med Pia som stifinder.

 

Mere herom senere for begge ture.

 

Fredagstur den 6. september

Hvis ikke man vidste bedre, ville man jo tro, at Hammer Kirke - den gule derude syd for Næstved og Mogenstrup - at den ejes og altid har været ejet af Poul Erik. For ligesom hans far, hans farfar og også hans oldefar var Poul Erik igennem mange år ansat som graver derude. Vist så - der har vel også været både præster og degne op gennem tiderne, men det er jo kun graveren, der kender hver en sten både i kirkens mure og på kirkegårdens mindesteder. Så derfor - den kirke er og bliver jo Poul Eriks. 


På denne uges seniorfredagstur blev vi så selvfølgelig både lidt og meget klogere. Og selvfølgelig tak til Poul Erik for det. Tak for en personlig, kompetent og vel forberedt frem-og rundvisning. Hvor vi fik oplyst, at kirken er bygget ca. 1150 og tårnet ca. 100 år senere. At altertavle, prædikestol og de 12 apostle, som hænger i tårnrummet, alle er skåret af den berømte billedskærer Abel Schrøder. At kirken i en over 100 årig periode frem til 1917 var ejet af Lundbygård. Og at det hvide kapel også blev bygget af og brugt som gravsted for familiemedlemmer derfra. Nu i brug som alm. kapel. Og ved selvsyn og selvprøvelse erfarede vi, at vi som almene mennesker i 1100 tallet ikke var så høje som nu. Det var lidt af en udfordring at komme op i tårnet. Og måske (tænker jeg) stammer nogle af Poul Eriks knæproblemer fra de mange daglige ture derop. Og gode høreværn fandtes vist heller ikke. Midt i firserne blev den elektriske ringning installeret, og det var en stor hjælp, forklarede Poul Erik. 


De to klokker støbt i (det årstal fik jeg ikke noteret) var et værdigt sted for dagens gruppebillede. Og Annelise - du kom ikke med, da du var gået ned før os andre. Undskyld. 


Græsplænen ved den gl. Rytterskole var et perfekt sted for dagens “Lotte-cafe”. Tak til dig for din lækre æblekage og ditto muffins. 


Og jo - en cykeltur fik vi selvfølgelig også. Omkring Bårse - Risby og Lundbygården. 

Frode. 
Næste fredag mødes vi - om ikke andet annonceres - på tunge cykler ved Hallen kl. 10.

 

Fredagstur den 30. august

Gættekonkurrence og en skulpturel fredagsoplevelse

Denne fredagstur blev ført an af Tove, som foreslog, at vi gentog turen fra familiearrangementet sidste lørdag. Og det blev en fin rundtur på 2 timer, hvor vi bl.a. lagde vejen forbi Tappernøje.

Familieturen indebar en gættekonkurrence, som omhandlede spørgsmål om klubbens historie. Og selvfølgelig skulle seniorerne også have afprøvet deres paratviden, når vi ankom til de forskellige poster. Hvor mange medlemmer havde Lov Cykelmotion, da den startede i 1988? Hvor mange formænd har der været? Hvor mange medlemmer er der i dag? Osv. Vi måtte dog sande, at ingen seniorer opnåede maksimumpoints.

Ved Snesere Kirke blev vi opmærksom på en træskærer, Allan Bo Jensen, som var i gang med at lægge sidste hånd på sit nye og imponerende værk ’Peters Fiskefangst’. Den 5 meter høje og 3 tons tunge egestamme er i løbet af ugen blevet bearbejdet med motorsav og skulle senere i dag flyttes med kran til kirkegården, hvor den skal erstatte den tidligere skulptur, som stod ud til vejen.

Det var spændende at tale med kunstneren, og selvfølgelig skulle gruppebilledet tages her.

Tilbage ved hallen stod den på kagesammenskudsgilde fra Ritas fryser og Tove og Annis frisk indkøbte kager. Endnu en hyggelig fredagstur, hvor pulsen kom op, de små grå blev aktiveret ved posterne og en flot træskulptur kunne studeres på nært hold. Stor tak til Tove, Rita og Anni og Allan Bo Jensen.

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/3980783840

Kommende fredag mødes vi ved Hammer Kirke på tunge cykler. Poul Erik og Lotte har en tur. Vi slutter af med at komme op i kirketårnet og fredagscafe i samlingssalen.

Fredagstur 23. august

Fredags turen d. 16. august havde tiltrukket 12 motionister og nogle truende sorte skyer. Med hensyn til skyerne blev det heldigvis ved truslen. Motionisterne fik kørt 26 km. under styrmand P. E. Nielsens (indforstået viden fra sidste fredags kanotur) ledelse. Vi kørte til baneoverskæring mellem Lov og Hammer. Vi spejdede forgæves efter den bro, som er fjernet og erstattet af en lille underføring for gående, cyklister og grå Fergusonner. Området var i meget gammel tid havbund, hvilket igen i mange år har givet problemer for jernbanen som lå på et ustabilt underlag. Poul Erik fortalte, at der nu var rammet store betonpæle ca. 20 meter i jorden med 75 cm. mellemrum. Herpå er der støbt betondæk, som skal sikre, at togene kan holde maximum fart til forskel fra tidligere, hvor alle tog troligt sænkede farten til 70 km/t for at undgå rystelser. Billederne vidner om steder, som vi tidligere har besøgt, men hvordan skulle det kunne undgås? God tur. God motion og gode muffins fra Merethes ovn. Ellers noget? Nå jo - Frode var der ikke😉

På fredag køres fra hallen på tunge cykle og turen planlægges herfra.

Fredagstur den 16. august

Seniorer til vands og til lands

Nu er det blevet en tradition. For i dag var det ikke blot tredje, men fjerde gang, at seniorerne sejlede op og ned ad Susåen. Cykler, klubtrøjer og hjelme bliver denne dag erstattet med kanoer, redningsveste og pagajer. Turen på åen indbefatter hverken højdemeter, gennemsnitsfart eller

punkteringer. Inger og Frode er faste holdkaptajner for denne disciplin, som lægger op til anderledes naturoplevelser og hyggeligt samvær. Og det var lige det, vi skulle nyde i dag.

Sammen hjalp vi hinanden med at hente kanoerne fra Lille Næstved Skole og ned til åen. Ved ’Kurts Havn’ gav Frode os en kort introduktion om turens forløb. Kanoerne blev sat i vandet, og så sejlede vi bogstavelig talt op ad åen. Vejret var ganske behageligt og vind og strøm minimal.

Selv om man er en meget garvet cyklist, må man her sande, at der på vandet gælder lidt andre regler og teknikker, når det gælder fremdriften. Poul Erik havde muligvis lidt svært ved at undvære gearskifte og bagbremse. Til gengæld fik han gode muligheder for at botanisere i åens tætte bevoksninger, når båden mærkeligt nok fandt vej ind i sivene. Guldsmede, ænder og en enkelt svane fulgte seniorernes færden med en vis undren.

I en kano skal der samarbejdes mellem kaptajnen og styrmanden. Rollefordelingen kan for nogens vedkommende give problemer i et ellers velfungerende  parforhold. Men så slemt gik det heldigvis ikke i dag.

Alle både kom sikkert til frokoststedet ved Ganges Bro.  Annelise havde fulgt os på cykel og sluttede sig til selskabet, der nu nød frokosten i det grønne. Frode havde taget duge med, så bordene tog sig ganske festlig ud. Vi nød vores medbragte mad og og lidt forskellig snaps, som fik Rita og Per til at bryde ud i sang. Mange lækkerier til den efterfølgende kaffe gjorde det en smule svært at komme i gang med at sejle tilbage igen. Men når man kan sejle op ad åen, kan man vel også sejle ned igen. Og det gjorde vi.

Seniorerne sluttede et anderledes og dejligt fredagsarrangement på græsplanen hos Frode med en velfortjent øl. Stor tak til Inger og Frode.

Kommende fredag skal vi op på hesten igen, den med de brede dæk. Vi mødes ved hallen og aftaler turen på stedet.

Peter😎

kanotur fredag den 9. august

Fredag d. 9 nærmer sig og dermed også vores kanotur 2019. Og det er med glæde, jeg kan fortælle, at der - som også billederne viser - igen er vand nok i åen til sejlads. Det har ellers knebet et stykke tid. Faktisk kunne jeg - i et par gummistøvler - næsten - i en periode gå “tørskoet” over åen her tæt ved Slusehuset. Men nu har Park og Vej, som står for pasningen af den gl. Maglemølle sluse fået monteret nye skodder og tætnet nogle af de gamle, så nu er der vandstand igen. 
Inger og jeg byder derfor velkommen til kanoturen 2019 til Ganges Bro. 
Vi mødes her på Birgittevej kl. 10 og går i fællesskab over og henter kanoerne. Kanoerne skal løftes ned fra deres stativ, så det er et mandejob. Der følger veste med kanoerne, som kan bruges, om man ønsker, men det er dog ikke et krav. Vi regner med kunne lægge ud fra Kurts Havn kl. ca. 10.45. Og læg i øvrigt mærke til, at den - meget med henblik på specielt denne tur - er nyrenoveret. Ca. Kl 12 tænker vi, vi når Ganges Bro, og så et det frokosttid. Og her er det jo sådan, at man hver især medbringer madkurven og medbringer, hvad man ønsker at nyde/drikke dertil. Også evt. kaffe/the og kage. Og også evt. service. Jeg tager et par duge med, så bordene kan blive “dækket”. Hvor længe vi er på pladsen deroppe, afhænger lidt af vejret, men vi regner med at være her tibage igen ca. 14 - 14.30. 
Vi råder over 6 kanoer, men af hensyn til en evt. justering af antallet vil vi gerne bede om en tilbagemelding fra Jer, der gerne vil med. Og gerne senest onsdag kl. 10. Og gerne på telefon/SMS 40957316. Og så er vi også nødt til at bede om 25 kr. pr mand til lejeprisen. Og endelig skal det jo også siges, at man naturligvis både kan cykle eller gå til Ganges Bro. 

Vel mødt. 
Inger og Frode.

Familietur

Nu er den lange cykelrute på 22 km. til familieturen den 17.08.2019 prøvekørt af  disse 3 friske kvinder. Turen er på tunge cykler og på grus- og asfaltveje i vores flotte område. 

Tilmeldingsfrist er forlænget til tirsdag den 06.08.2019 og I kan skrive jer på til tirsdags cykelaften. 

Bestyrelsen

vi står gerne på hovedet for medlemmerne😎😆

Fredagstur den 26. Juli

Fredagstur d. 19. Juli. Vi startede turen fra Tove og Henriks skønne hus. Herom senere. Vi startede alle med en tom følelse. Frode var ikke mødt op😳. Det var der andre, der heller ikke var, men Frode? Her er, hvad de gik glip af: Ca 20 km. Næsten udelukkende på singletrack spor i skoven omkring Mogenstrup, Fårebakkerne og Fruens Plantage. John ledte flokken. Vi kørte en del på parallelle spor, så der var forskellige sværhedsgrader. Det gik fint, bortset fra, at Tove stod af cyklen på en reglementeret måde. Heldigvis skete der kun skade på forskærmen. En vej var spærret af halmballer. Når vi går tilbage i tiden var alle vel fiskere, jægere og bønder. Et par cykelryttere var tættere på deres rødder end andre, og gav en hånd med i høstens tid. Det var iøvrigt Milles kæreste, som sammen med ejerne var ved at fylde høloftet med god hø. Måske også til Milles hest?
Gruppebilledert er taget i Fruens Plantage ved mindestenen, som er rejst til ære for fruen. Fruen er Marie. Født Carlsen. Gift med ejeren af Rønnebæksholm. Så blev navnet Marie Toft. Hun blev enke før hun fyldte 40, og drev Rønnebæksholm videre. En meget populær ejer blandt naboer, fæstebønder m.m. Man kan næsten blive helt rørt, når man læser skriften på stenen. Hun blev gift med N.F.S. Grundtvig, men døde alt for tidlig midt i fyrrene.
Tove og Henrik bød på boller, kaffe og kager. Dejlige sager. Blomsterbillederne er fra deres skønne have. Hold da helt op for en oase. Jeg talte i øvrigt 64 krukker med skønne planter. Der var formentlig en del flere? Jeg talte 7.459 bier og brombasser - alle på hårdt arbejde. Der var mange flere, men Susanne ville hjem inden jeg var færdig med at tælle. Skøn tur. Der var bare lige det med Frode🤔 Udskyld billedkvaliteten. Jeg havde glemt min Samsung. Peter sendte mig ruten fra GPS. Han har åbenbart heller ikke en Samsung, for de parallelle ruter fremgik ikke. Jeg vedhæfter den derfor ikke. Nåh ja - jeg kunne heller ikke finde ud af det.😔

På fredag køres fra hallen og man planlægger en tur herfra og herefter automatkaffe. 

Fredagstur den 19.juli

Når TOUR-posen rystes på ny.

Så ryster Inger og Palle dog ikke på hånden. Begge er fungerende holdkaptajner på dagens etape i holdkørsel. Starten går fra Rita og Per på Figenvej.

Og der står de så, parat til udfordringerne. LOV-holdet med de røde trøjer. 19 seniorer på brede dæk. Stålsat og koncentreret. Klassementsrytterne. Et imponerende og frygtindgydende syn. Hverken Astana, Quickstep eller Moviestar tør tilsyneladende stille op.

Løbet bliver skudt i gang. Palle tager straks føringen på den 30 km lange etape. Hjælperytterne finder deres plads, mens holdet langsomt kæmper sig frem mod Rønnebæk huse. Der arbejdes, mens der endnu snakkes lystigt i de rødes rækker, og ingen går i udbrud.

Men hvor længe kan rytterne mon holde tempoet?

Palle ligger fortsat i front, da holdet nærmer sig Sandbakkerne i Appenæs. Der er ikke indlagt bakkespurter i det krævende terræn. Alle kommer uskadt igennem, og snart nærmer vi os Ydernæs. Solen er lige ved at bryde igennem.

Temperaturen stiger, og flaskerne bliver tømt for indhold. Rytterne taler om dopingkontrol. Alle er rene, eller er de nu også det?

Der tages pressebillede i maritime omgivelser, og straks efter cykles der videre langs kanalen. Holdet er fortsat samlet, da vi nærmer os omfartsvejen. Her får vi etapens eneste uheld. Poul Eriks forskifter er defekt. Vi kigger forgæves efter en servicevogn. Poul Erik må udgå af løbet.

Det er brutalt.

Holdet er nu nået helt ned til havnen i Næstved. Der er ingen brosten her. Forbi McDonalds uden at miste en eneste rytter der, og slutspurten sætter ind. Nervepirrende. Rytterne kæmper med de sidste meter, og alle når over målstregen på fantomtid.

Glædeligt genforenet med Poul Erik nyder LOV-holdet Ritas og Pers store gæstfrihed på terrassen med øl, kaffe og lækker kage. Cykelsporten længe leve!

Stor tak til Inger, Palle, Rita og Per for endnu en spændende fredags-etape.

Kommende fredag  mødes vi hos Henrik og Tove Åvænget 59 Mogenstrup kl 10:00 på tunge cykler. Vi cykler en tur i området på grusveje, skovstier og asfalt - et par timer.

Bagefter er der kaffe/te og brød

 Peter🤪

Tirsdagsmarked i Stege den 16. Juli

“Cykletur til Tirsdagsmarked i Stege 

Vi er en del cykelfolk som mødes på tirsdag den 16.07.2019 i Fladså Hallen kl. 8:00 for at cykle til Tirsdagsmarked i Stege og hjem igen - små 100 km. i det hele. Vi forventer at være hjemme til kaffe kl. 20:00 og måske før😉

Cykelturen bliver i et tempo, hvor alle kan deltage. Hvis der er andre, som har lyst til at cykle med, så møder I bare op. 🚴‍♀️🚴‍♂️ Hilsen Tove”

Med venlig hilsen

Tove Kyhn Madsen

Fredagstur den 12. Juli

IKære alle, og måske specielt Jer, der ferierer i div. ind og udlande. Hermed en hilsen fra fredagsholdet.
I sin velkomst kl. 10 på Præsteengen 21 lød det fra Poul Henning: “Jeg foreslår, at vi for at få varmet benene op, starter med at køre en tur op på Åsen og følger Husarstien. Den er ikke værre, end vi alle kan køre med. Efter turen deroppe foreslår jeg, vi kører mod Kalbyrisskoven, og der foreslår jeg, at John tager over og kører forrest på alle de små stier, som kun John kender.”
Og det syntes vi andre, der var mødt op, var et fint forslag. Så vi fulgte gladeligt med.
Der på toppen af Åsen kunne Peter så i øvrigt fortælle om og udpege det sted, hvor han og Merethe - sådan nærmest tilfældigt - fra deres lejlighed i Kbh. i 78 var kørt ned for et hente et juletræ. Og til hinanden sagde - “hvilken natur og hvilken udsigt, hernede kunne det være godt at komme til at bo”. Og året efter - i 79 - flyttede de så herned. Så vi i gruppen kan hermed ønske Merethe og Peter tillykke med 40 år i Rettestrup.
Og Poul Henning havde jo ret - Husarstien har en sværhedsgrad, hvor alle kan være med, også rytterne, som vi var heldige at se et par stykker af.
Generelt må vi sige, som det også fremgår af billederne , at dagens vejr bare var perfekt - som altid om fredagen. Et flot lys på skovstierne og en flot blå himmel mellem træernes kroner. Vores sommer har jo i år budt på regn - varme og vækst. Også på skovstierne. Og det måtte især Susanne og Jens Tamborg erfare. De vilde roser og deres torne gav rifter. Susanne måtte have hjælp fra Merethes nødhjælpssaddeltaske og Jens klarede det med et smil. Og det gjorde Susanne selvfølgelig også.
Dagens gruppebillede blev taget på kampvognsbetonen i Kalbyrisskoven. - Og læg igen mærke til den danske blå himmel.
Ja - dagen var fyldt med smukke udsigter, også den af Susanne og Poul Henning stående på deres terrasse med en mønsterhave og med en hvedemark og en Rønnebæk Fælled som baggrund.
Vi siger mange tak for turen - tak for en kold øl ved hjemkomsten og efter den kaffe og hjemmebagte boller .
- Sandelig - der var noget at komme efter.
Og lige en botanisk ros til Inger Fossing. For de står der jo så mange steder så frodige lige nu. Og Inger fortalte på vores forespørgsel - “de hedder gederams”.
Frode.


Kommende fredag starter vi på tunge cykler fra Figenvej 132.
Palle og Inger er turledere og Rita og Per byder efterfølgende på kaffe og boller.

 

fredagstur den 28. jumi

Dagens gruppebillede

Fredagsturen den 21. juni blev en enklelstart med Annelise som havde måtte melde fra til Gråsten. 

Pia, Frode og Tove aflyser fredagsturen til Rødvig den 28. juni, da Henrik og Toves barnebarn skal bisættes den dag.

I stedet mødes man ved Fladså Hallen kl 10.00 på tunge cykler.

Kaffe fra automaten ved hjemkomst eller hvis tiden nærmer sig 1400 så kan man jo lige stikke hovedert ind til Leos afskedsreception og præsentere den røde trøje.

Flemming😎

Fredagstur den 21. Juni

Frodes skovtur

Denne fredagstur startede hjemme hos Frode på Birgittevej med strålende solskin som følgesvend.Indledningsvis fortalte Frode, at han havde lyst til at vise os nogle af de nye skov- og naturområder omkring Næstved, somer etableret i et samarbejde mellem Næstved Kommune og Naturstyrelsen. Nogle er så nye, at man knap nok kan få øje på dem, og andre er godt på vej.

Dog først gik turen gennem Herlufsholmskoven, der som gammel fredskov giver fine muligheder for at opleve naturen under det grønne tag. Så kom vi til Ladby, hvor vi nød udsigten over området. Den indhegnede skov her er knap nok kommet op, men om få år vil vi sikkert kunne se træerne strække sig mod himlen. Vi kom gennem Even og Vridsløse Statsskov og tog dagens gruppebillede ved indgangen til den helt nye Skills Skov, som ligger ud til den nye omfartsvej. Næstved var jo som bekendt vært ved DM i Skills tidligere på året. Og i den anledning blev der plantet 320 egetræer samt forskellige andre træer og buske. Skills Skoven omkranser de nye søer, som vi selvfølgelig også skulle runde.

Og lige før Rønnebæk viste Frode os nye skovstier, som vi ikke anede fandtes. Vi skulle træde godt i pedalerne for at bane os vej gennem det høje græs og det blålilla blomsterhav. Det var en smuk og udfordrende oplevelse. Langs Rønnebækkenog siden langs Susåen og kanalen kom vi tilbage til Birgittevej. Frode åbnede fredagscaféen på terrassen med boller, kaffe og te og ikke mindst hans berømte æblekage. Detvar faktisk hele turen værd! Mums :-)

Stor tak til Frode for et dejligt fredags arrangement. 

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/3747100432

Næste fredag viser de fleste seniorer trøjerne frem i det sønderjyske. Men for dem, der ikke tager med, er der mulighed for at starte en ny fredagstur fra hallen på tunge cykler klokken 10.

Fredagstur den 14. juni.

Et med naturen

Kan du finde 12 seniorer i denne flotte blomstereng? Hvis svaret er nej, så går på opdagelse i billedets baggrund. For lige nu går fredagsholdets trøjer fint i spænd med naturen, sådan som vi oplevede den i dag ved Rønnebæk Søskov.

Dagens tur startede ved hallen. Palle og John havde en tur i ærmet. Men da Tove skulle cykle til hallen, konstaterede hun, at hendes mountainbike var punkteret. Hun tog i stedet for sin citybike, som dog hurtigt måtte udskiftes i det krævende terræn. Tove ville vende om, men gruppen insisterede på, at hun skulle med på resten af turen. Sammen med klubbens hurtige ’servicemedarbejdere’, Frode og Poul Henning, fik hun på hjemadressen ordnet miseren og kunne derefter igen støde til gruppen i netop Rønnebæk Søskov.

Palle og John førte os i en ny kombination ad ellers kendte stier gennem vores smukke natur, bl.a. over Fårebakkerne, forbi Rønnebæksholm, Søskoven og via Stenskoven til hallen. To timer i det grønne, frisk luft i lungerne og udfordringer til bentøjet. Det må være opskriften på en fin fredagstur.

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/3724483340

Tilbage ved hallen var der socialt samvær med kaffe fra automaten. Stor tak til Palle og John.

Kommende fredag er det sidste chance for at afpudse formen før årets klubtur til Fiskenæs. Vi mødes hos Frode på Birgittevej. På brede dæk går turen bl.a. til den nyanlagte skov i Ladby og til ’Skillsskoven’. 34 km, og så er der stillet Frodes lækre æblekage i udsigt.

Det lyder til at være et rigtig godt tilbud!

Peter🤪

Fredagstur den 7. juni

Fredagsturen var planlagt af Merethe og Peter, og vi skulle ud og se den færdigbyggede Nylandsmølle ved Basnæs.

Heldigvis havde vejret endnu en gang stået os bi, og morgenens regnskyl var stoppet i tide.

Vi cyklede over Myrup, ind gennem skoven og over i Rettestrup plantage, hvor vi gjorde holdt ved udsigtspunktet over Dybsø fjord.

Når man tænker på, hvordan møllen var ved at falde sammen af råd og ælde inden renoveringen, er det et meget flot resultat vi nu så, både ind-og udvendigt.

Man kan vandre omkring møllen, benytte den til overnatning og lægge til med både, så den er en gevinst for området.

Turen gik nogenlunde samme vej tilbage til hallen, hvor Merethe havde tryllet de lækreste boller, rabarbermuffins og kaffe/te frem til cyklisterne.

Tak for endnu en dejlig cykeldag.

Pia😎

 

På fredag køres fra hallen på tunge cykler klokken 10.00 og der er kaffe fra automaten ved hjemkomst.

 

Fredagstur den 31. maj

Møns smukke natur

Så var det atter fredagstur. Denne gang mødtes vi på Østmøn, nærmere betegnet ved Magleby Kirke. Her ventede dagens holdledere, Poul Henning og Susanne, klar med turen, der skulle bringe os rundt i noget af Danmarks smukkeste natur. Højt oppe over Østersøen troner Klinteskoven sig og det frodige bakkelandskab, som udfordrede seniorernes puls.

Allerede fra start gik det opad mod Klintholm Gods. Poul Henning havde gjort sit hjemmearbejde og kunne fortælle os om godsets historie, mens vi nød udsigten. Han fortalte om familien Scavenius’ salg af Klinteskoven og Møns Klint til staten i1980 i forbindelse med en større fredning af hele Høje Møn. Godset var de første, der indførte Herefordkvæg i Danmark.

Forbi Mandemarke Bakker og langs den kuperede panoramarute havde vi et pragtfuldt udsyn over Østersøen. Men det var ikke det eneste, der fascinerede os. Frode havde for 14 dage siden opdaget en Lovgarage, netop på denne smukke vej. Garagen ligger i Busene og er nummer 135 i Frodes store samling. Garagen tilhører godset, og de lokale får lov til at bruge den til opbevaring af haveredskaber. Frode fortalte om sin store passion med julelys i øjnene :-)

Så gik turen op i Klinteskoven, som så mange digtere har beskrevet, og guldaldermalere foreviget. Bøgeskoven her forbliver forårsgrøn hele sommeren pga kalken i jorden. Spændende terræn med gode udfordringer til de tunge cykler og deres ejermænd. GPSen viste stigninger på over 17 procent, så der blev trådt godt i pedalerne.

Lige efter skoven og ved Hunosøen stoppede vi op ved det nyopførte hotel ’Hunosøgaard Lake Apartment’, hvor gruppebilledet blev taget. PH havde fået en af egnens helt store ildsjæle, campingpladsejer Ole Eskling, til at fortælle om sit engagement i udviklingen af især Østmøn med bl.a. Dark Sky. Ole Eskling er en meget spændende og filosoferende foredragsholder. Han talte om at opleve og respektere naturen i en moderne verden, at kigge tilbage for at se fremad, at vende ulemper til fordele fx Dark Sky.

Sidste stop var ved den store Sømarke-dysse, runddyssen med de mange skåltegn. Flot udsigt fra toppen mod Stege bugt, inden vi kom tilbage til udgangspunktet. Her åbnede Susanne og Poul Henning fredagscaféen med dejlige boller, ost, muffins og kaffe og te.

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/3679461027

Efter at have styrket os på lækker vis, skulle vi lige en tur i Magleby kirke for at beundre de nyopdagede kalkmalerier. En fredagstur med store oplevelser. Stor tak til Susanne og Poul Henning!

Kommende fredag starter vi fra hallen på tunge cykler. Merethe og jeg står for turen og bagagerumscaféen.

Peter😎

 

fredagstur den 24. maj

Skal der ikke - sædvanen tro - være et postkort fra fredagsholdet? Det synes jeg.

En kvindelig gæst til en konfirmationsfest som skulle være i Hallens Cafeteria, kom udenbys fra, og var derfor lidt i tvivl om, hvor man kom ind, og hvor cafeteriaet i det hele taget var. Det kunne jeg forklare hende, og vi kunne i fællesskab, der lidt før kl. 10 blive enige om, at det regnede. Ret så meget endda. Hun kiggede lidt på mig og på cyklen, og så sagde hun, “ ja, jeg husker jo, vi som spejdere lærte, at det ikke er et spørgsmål om vejr, men om påklædning”. Og så ønskede hun mig så venligt god tur.

Dagens gruppebillede blev en selfie. Det var også vådt, og nu ved vi altså, at selv om det er sjældent, så kan det regne om fredagen. Her i Næstved har vi her kl. 17 fået 10 mm.

Frode. 🙃

Susanne og Poul Henning er klar med cykeltur på "høje Møn" fredag den 24. maj kl.10.00.

Vi mødes ved Magleby Kirke og kører en smuk tur mod klinten. Kl.11.00 er det lykkedes os at få en aftale med Ole Eskling som er chef på Camping Møns Klint. Vi påregner at turen slutter klokken 1300.

Han har netop modtaget Campingprisen 2019, og er en ildsjæl i forhold til at promovere Møn som naturoplevelse.

Han vil tage imod os på det nyopførte Hunosøgaard (gamle vandrerhjem) som bliver indviet her midt i april.

Efter en kort fortælling om hans virke, kører vi videre i kuperet terræn, og slutter i Magleby kirke - som i øvrigt har status af cykelkirke. Her vil vi få mulighed for at se de netop frilagte kalkmalerier, og få et par ord med på vejen.

Turen foregår på tunge cykler.

Med de bedste cykelhilsner Susanne og PH 😎

Fredagstur den 17 maj

Så kan vi igen prale med en ny fredagstur her d. 10/5. Denne gang med hovedattraktion og cykelmål hos Annette Rasmussen i Tappernøje - indehaver af Margerit Gymnastik og Profilbeklædning. Måske mest et rum for piger, men vi mænd måtte også godt se og høre med. Og det siger vi naturligvis tak for. Det var både spændende og interessant.

Annette bød os så venligt velkommen - og fortalte os om og viste frem af sine modeller og kollektioner i gymnastikdragter og gymnastiktøj. Ca. 4000 sæt om året syr hun og fremstiller hun efter bestillinger fra gymnastikhold - konkurrencehold og også landshold. Og her burde en af jer piger referere, for mine ord kan ikke helt dække hendes fortælling om syninger - størrelser - udskæringer og perlebelægninger. Men jeg kunne se, at det var tøj, som piger “falder for”. Også vores, for dragterne blev beundret og “holdt i hånden”, som de var lagt frem der på Annettes tilskærerbord. Jeg tror så galt Tove blev så fristet, at hun spurgte Annette til MobilePay.

Også Annettes symaskinepark fik vi lov at se, og igen er jeg nødt til at være lidt forsigtig, for ord som overlocker og plotter er ikke lige i mit forråd. Bedre forstod jeg, at en maskine blev brugt til knaphuller - en til ligeud syning og en en anden til trykknapper.

Alt i alt spændende at se og høre om.

Vi siger mange tak til Annette for hendes brugen tid på os fra Lov.

Med i dagens referat skal også, at vi på vejen til Tappernøje gjorde, holdt ved “Fårupstenen”. (Et navn jeg giver den). Poul Erik har tidligere og fortalte også i dag ved Carstens garagecafe, at stenen, under krigen, er hugget af en karl på den nærliggende gård. Årstallet 1942 - et hagekors som symbol på Tyskland, en stjerne som symbol på Rusland og paraplyen som et symbol på England.

- Flot tur Carsten - tak for den, og selvfølgelig tak til Kirsten for lækkert og udsøgt hjemmebag til garagecafeen.

Og bemærk så lige “årets punktering,” det var Jens Peter, der lige ud for Tappernøje gamle telefoncentral fangede sømmet som Palle viser frem.

Næste fredag er det St. Bededag og helligdag. Og som Peter udtrykte det, er der “fri leg” på tunge cykler fra Hallen kl. 10.

Frode.🤪

Fredagstur den 10 maj

Fredag den. 03.05.2019

Igen en rigtig dejlig og afvekslende tur med nye stier og veje og 3 Lovgarager, som Frode havde markeret på sit garagekort. 

Vejret var lidt køligt og blæsende, men når vi først fik gang i cyklerne, kunne vi holde varmen. 
Vi kørte af spændende veje mod Korsør og indtog vores klapsammen mad ved vandet og Fæstningen i Korsør. Videre under motorvejsbroen ad snørklede stier og veje til Trelleborg. Her blev indkøbt spændende smykker og is. 

Turen var på 48 dejlige km. dog sluttede vi af med 5. Km op af bakke - det klarede vi også.

Niels (som var ejer af den pragtfulde landvilla med udsigt til Storebæltsbroen) havde ryddet sin garage. Her diskede Palle og Inger op med lækkert hjemmebag og kaffe/the. Bagsgerums cafe blev til garage cafe.

Tak til Palle og Inger for endnu en rigtig god fredagstur - det vil ingen ende tag’ og tak for det.

Fredag den 10.05.2019 starter vi kl. 10:00 fra cykelhandler Karsten i Lov hovedgade. Cykelturen går til Tappernøje, hvor vi skal besøge et forhenværende medlem, der har en systue.

Tove😎

 

Fredagstur den 3. maj

Så var det heldigvis igen blevet fredag, og 17 glade cyklister startede fra Kjöng husflidsskole, hvor Rita og Merethe havde en cykeltur parat.

Vi startede i fin stil ud over markerne som tidligere havde været moseområde. 
En lille ekstra smuttur gav os mulighed for at se, hvor man vil opføre et nyt bioanlæg - som pudsigt nok - ikke alle naboer er tilfredse med.

Merethe fortalte om den driftige mand Niels Ryberg, der tilbage i 1700-tallet havde slået sig ned på egnen. Blandt mange andre projekter, var han også begyndt at dræne moseområderne og grave et stort netværk af kanaler. 

Disse forbandt flere moseområder, og på et tidspunkt kunne man om vinteren løbe 10 km på skøjter på kanalerne.

Der skulle også være rester efter tidligere bopladser i dette område.
Så cyklede vi mod Sværdborg og gjorde et lille holdt ved Sværdborg kirke. Her skulle være kalkmalerier af dommedag, men det sprang vi over på denne dejlige dag.

Vi nåede Neble og Grumløse, hvor der stod et flot lindetræ, og hvor gårdmændenes initialer var hugget ind i stenene omkring træet.
I Gammel Lundby stoppede vi ved mindestenen fra genforeningen, og kort herefter kom en af dagens højdepunkter nemlig opdagelsen af en ny Lov garage.

Jeg kan ikke lige oplyse den nøjagtige beliggenhed, men vi har et fint billede, og jeg er sikker på, at Frode vil hjælpe med udpegning af det nøjagtige sted.
Vi kørte tilbage gennem Lundby og endte ved Køng kirke. Her havde et af medlemmerne af menighedsrådet åbnet for kirken, så vi kunne komme op og nyde udsigten i det specielle kirketårn.

Det var den driftige Niels Ryberg, der havde bygget kirken, og vi fik fortalt, at Køng havde været en stor handelsby og bla. haft hørindustri.
Kirken havde fået nyt tårn i halvfemserne, og som en ekstra servicemeddelelse kunne Poul Erik fortælle, at toppen af Køng kirketårn rammer grundstenen på Hammer kirke når der trækkes en direkte linje.

Til slut nåede vi til Køng husflidsskole, hvor både Orla, Åge, Bodil og Jens tog imod. Det var hyggeligt gensyn med træværkstedet, og vi sluttede med kaffe og lækre, lækre boller og muffins som Rita og Merethe havde lavet. Orla fortalte om husflidsskolens historie, og som tak for deres gæstfrihed var der blomster og vin til Orla, Åge og Bodil.

Tak for en herlig dag til Rita og Merethe.

”Fredagstur den 3. maj. Vi mødes på Askebjergvej 2B, Slagelse (Slots Bjergby) kl. 10 på tunge cykler.

Herfra går turen med fantastiske udsigter på blandet asfalt og grus mod Korsør og Storebælt og senere Trelleborg, hvorfra de sidste 5 km er op ad bakke til vores startpunkt, som ligger 90 m højere.

Turen er på ca. 48 km, hvorfor det nok er en god ide at tage en bolle eller klapsammenmad med.

Ved tilbagekomsten åbner vi bagagerumscafeen.

Glæder os til at se jer.

Inger & Palle

Fredagestur den 26. april

Langfredagstur

Postkassen på Figenvej var så fint iklædt en Lovvest, så ingen var i tvivl om, hvor Rita og Per boede. Her fra adressen blev vi ledt rundt ad mange flotte stier i det dejlige vejr.

Vi cyklede langs Rønnebækken mod Susåen og ud ad Vestre Ringvej, hvor de nye skovområder er ved at tage form. Fællesbilledet blev taget på en bakke, hvorfra vi kunne se ud mod Karrebæk fjord. Det gik stadig vestom, og senere fangede vi Fodsporet, videre mod Holsted og Kalbyrisskoven. Her dækkede anemonerne skovbunden og Hulrodet Lærkespore var der også. Bagefter gik det tværs gennem øvelsesterrænet, hvor Gallowaykvæget og heste forundret så til, da seniorerne forcerede området. Vi gjorde holdt på den nyanlagte cykelbro ved Rønnebæk skole, hvor Per blev sendt i forvejen for at modtage os med kaffe, mens vi andre kørte gennem Fruens Plantage sammen med Rita.

Og nu til 2. akt på Figenvej. Hold da op, hvor blev vi forkælede! Kolde drikke, kaffe, boller og lagkage blev nydt under parasollen på de skønne terrasser.
Stor tak til Per og Rita!

Se turen her. https://connect.garmin.com/modern/activity/3570391171

 

Næste fredag udgår turen fra Køng Husflidskole, hvor Rita og Merethe har en tur på tunge cykler. Efterfølgende har Rita aftalt en rundvisning på Husflidskolen med efterfølgende fredagscafé. Vi vil bede jer om at have 10kr med, så vi kan købe et par flasker vin til Orla.

Merethe😎

 

fredag den 19. april Langfredag

Det er jo ikke hver dag, man bliver inviteret til Sjællands højeste punkt, så da Anni og Per sendte invitationen ud, ja - så sagde vi da pænt tak. 

Vi ville gerne køre med. Til Gyldenløveshøj og til skovområderne omkring den og Skjoldenæsholm. Gyldenløveshøj 125,5 m over havet inklusiv den høj, som en vis Gyldenløve lod “lægge på” i 1600-tallet, for på den måde at gøre bakken højere end Kobanke ved Rønnede. (122,9m). 

Vi ville gerne køre med - og også gerne køre med på alle skovvejene Anni og Per havde fundet i det kuperede og spændende cykelterræn. Og gerne nyde de flotte udsigter bl.a. til Pers fødeegn og til stederne i Hvalsø, hvor de - som Per og Anni fortalte - havde mødt hinanden i deres unge dage. Og gerne ville vi også se det flotte område ved Avnsø - som også dengang Anni og Per boede deroppe var et yndet mål for en søndagstur. Bl.a. på de bilfrie i 74. Under hele turen bemærkede vi de mange vejnavne natursten. En enkelt var “lånt” her fra Næstved. Efter mange skønne skovveje fik vi sidst på turen et fint kik ned til Skjoldenæsholms hovedbygning. Og det måtte også med i billedsamlingen. 

Tak til Anni og Per for turen. Flere gange måtte vi både tænke og sige - “ sandelig flot Anni at du kunne holde styr på og lede os rundt på alle de skovveje”. Det var flot. Og også tak for hjemmebagte boller og muffins. Vi har været lidt i “højderne” i dag. 

Frode.😎

 Langfredag starter vi ud fra Figenvej 132 i Næstvedkl. 10:00.

Turen er på de tunge cykler, vi kører rundt om Næstved i skov, over enge mere skov og måske lidt vand kig.

Glæder os til at se jer

Rita og Per😀

Bonus oplysning:Besøg Husflidsskolens udstilling af efterårets og vinterens arbejde skærtorsdag d. 18. april kl. 13.00 - 16.00. der serveres kaffe/te og kage til rimelige priser.

Vores udstilling har gennem årene haft mange besøgende. Vi håber at se rigtig mange igen i år.

Det kunne tænkes, at du eller måske selv kunne få lyst, at være med på kurserne i vores dejlige Husflidsskole. Vi vægter det sociale samvær meget højt.

Til jer fra LCM der har været på træ dreje kursus er I velkommen til at tage deres ting med til udstillingen i Husflidsskolen

Fredagstur den 12. april

Fredagstur 05.04.2019

Vi mødte 14 seniorer op i flot solskin og frisk blæst ved Fladså Hallen
Turen blev hurtigt planlagt til Skovtårnet. Poul Erik førte os i strid modvind og mange bakker ud til Skovtårnet. 

Til de besøgende til tårnet er der fra P- plads lavet en lang sti af træ. En stemningsfuldt tur inden tårnet skal bestiges. Stien er ikke tilladt for cykelister, vi måtte cykle på de almindelige skovveje. 

Vi var ikke oppe i tårnet men udsigten fra skovstiens sydside (tror jeg nok) til tårnet var også imponerende, da det majestætisk knejste sig op mellem trætoppene. 

Turen hjem i rygvind foregik i flyvende fart med en enkelt punktering på Oles baghjul. 

Hjemme ventede Anne Grethe og Jens Peter med hjemmebagte boller og kage, da de havde valgt en anden rute. 

Vi cyklede 32,5 km ca 350 højdemeter. 
Igen en pragtfuld fredagstur. Tak til Anne Grethe og Jens Peter for dejlige boller og kage.

Tove😎

Fredagsturen går til skovene ved Skjoldnæsholm.

Vi mødes kl 10 på parkeringspladsen med indkørsel ca 50m efter Kudskehuset Skjoldenæsvej 140, 4174 Jystrup.

Turen er 25 km på MB. Vi skal køre på skovveje med lidt bakker op og ned På gensyn Per og Anni👍

 

 

 

 

Fredagstur den 5. april

19 forårskåde motionister var mødt op på en herlig fredag med høj sol og moderat vind – det kunne ikke gå galt. Peter tog teten og så gik det ellers derudaf.

Første skræmmende bakke var Skrædderbakken der fra Pederstrupvej løfter sig med 10 %, herefter over mod området ved Svale- og Stejlehøjen og mod Myrup over den nye jernbanebro til Skovmølle. Så over i Rettestrup plantagen hvor Peter fik os af stier som selv Frode ikke havde kørt før.

Ved det store skydetårn kunne Peter berette om landskabet da Merethe og han var flyttet til området – det var nu helt ændret i takt med at de store vejanlæg krævede mere grus.

Så gik turen ellers hjemover via Ring Øst til Fladså Banker, men inden måtte vi lige over jernbanebroen ved Grevensvænge - måske sidste gang inden den bliver revet ned. Og så mod Fladsågård hvor vi kunne konstatere at ”Pandekagehuset” stadig eksisterede – hvad mon DSB vil bruge det til? Vi fik også lige et kik på området hvor det nye DSB-værksted skal ligge.

Ja direkte hjem blev det ikke da Peter til vores store overraskelse lige mente at vi skulle af Egemose- og Bultevej og runde grusgraven og bagind over Golfbanen inden vi ramte Hallen.

Uheld – nej men Lis og Anni var lige nede og kontrollere ”undervognsbehandlingen” på deres cykler og det foregik i slowmotion på blødt underlag, så det blev vist kun til lidt blå mærker fra cykelstyret.

Tilbage i hallen var der kaffe fra automaten samt Anni og Pers mfl. medbragte termokander samt Ritas medbragte kager.

Tak til Peter samt de glade kager- og kaffegivere.

Flemming😎😎

På fredag køres fra hallen klkken 10.00 på tunge cykler og der aftales en tur her. Ved hjemkomst kaffe fra automaten.

Indianer besøg

Denne fredag var cykeltøjet udskiftet med bytøj, og vi mødtes i Galleri Finnole i Næstved.

Vi fik sæde midt mellem smuk indiansk kunst som tæpper, billeder, masker og trommer, og så gik Ole Ingstrup igang med at fortælle som sit helt specielle forhold til de Canadiske Cree indianere.

Som ung jurist var Ole ansat i fængselsvæsenet, og kom derigennem i kontakt med kollegaer i Canada. Han fik tilbudt en stilling i Canadas fængselsvæsen og ville prøve dette et års tid. Ole blev dog i 21 år. Han blev direktør for den canadiske kriminalforsorg, hvor han bla skulle reformere fængselsvæsen, specielt for de canadiske indianere.

Ole undrede sig over den skæve fordeling af fængslede indianere i forhold til den øvrige befolkning. Grundet hans store indleven og interesse for indianernes kultur og væremåde, indså han, at fængslerne slet ikke var indrettet hensigtsmæssigt for indianerne.

Han rådførte sig med de kloge ældre i indianerreservaterne, og prøvede i første omgang at tilpasse de eksisterende fængsler til indianerne. 
Ole rejste også rundt og holdt foredrag, og under et sådant, opfordrede en indianer ham til at bygge et fængsel udelukkende for indianere.

Efter nogle overvejelser - og et lån på 20 millioner fra en rig indianerstamme - påbegyndtes projektet. Arkitekten havde nært samarbejde med indianernes ældreråd, og fængslet blev indrettet efter indiansk skik med tipi-lignende bygninger og efter deres kulturelle værdier. Dette fik stor betydning for 
resocialiseringen, og meget færre blev genindsat.

Ole fik mange tætte venner blandt indianerne, og grundet hans store indsats og forståelse for indianerne og deres kultur, blev han udnævnt til æreshøvding med navnet Den plettede Ørn. Vi så hans flotte hovedbeklædning, hvor 4000 indianere deltog i ceremonien.

Vi fik også et par prøver på indianske skikke. Tove var heldig at få krop og sjæl renset af røgen fra sweet grass, og vi deltog alle i en trommeceremoni, hvor vi skulle sende gode tanker afsted.
Det var en stor oplevelse at høre om Oles arbejdsliv og hans forståelse og respekt for det indianske folk.

Tak til Peter og Merethe for at have planlagt dette arrangement samt de lækre kager og kaffe bagefter.

På fredag køres fra hallen på tunge cykler  og der planlægges en tur hefra. Kaffe fra automaten ved hjemkomst.

Pia🤪

Besøg hos Næstved Modeljernbane 28. marts

Det gennemgående morgentog til Næstved består af Lollandsbanens Mx M35 og 2 Bg-vogne LJ75 og LJ77. Billed fra Næstved Modeljernbane klub.

Besøg hos Næstved Modeljernbane

Torsdag, den 28. marts kl. 19.30 – 21.00

Nygårdsvej 110, Kobberbakkeskolen, afd. Uglebro, nede i kælderen.

Intro ca. 15 min, derefter på egen hånd. Det er ”køreaften”, så der er meget at se på.

Kaffe og kage står fremme.

 Tilmelding til 40155027 snarest, og husk en tier til Inger pr. person på selve dagen,

 

 

Fredagstur den 22. marts

 

Fredagstur fra Enø

 

Endnu en fredagstur efter mange dages regn. Men også denne dag var vi heldige med tørvejr og med enkelte solstrejf under hele turen. Ole og Birgit havde indkaldt til seniortur med start fra Enø. Begge havde dagen forinden prøvekørt turen og opdaget, at skovvejene var særdeles mudrede og i Saltø Skov endda fyldt med skærver, hvilket gav Birgit to punkteringer.
Øv, men nu var vi advaret, og derfor valgte Ole at guide os på en dejlig rundtur på fast og sikkert underlag. Tak for det!

 

Turen gik hen over Enø, langs Karrebæk fjord og med stop ved Margrethehøjen i Borrenakke Skov. Det gamle voldsted, som giver et fint udkig over fjorden, blev straks indtaget og dagens gruppebilledet blev sikret. Næste stop var ved Saltø Gods, hvor Oles fortid som historielærer ikke var til at kimse af. Både her og flere andre steder undervejs kunne han velforberedt fortælle om egnens fortid. Saltø Gods historie går helt tilbage til 1330 og har siden 1725 været i familien Plessens eje. Nu var benene varmet tilstrækkelig op, til at gruppen kunne prøve kræfter med Menstrup bjerg på hele 43 meter over havet. Flot udsigt herfra til Karrebæksminde bugt!

Vi måtte sande, at tiden går alt for hurtigt i hyggeligt selskab, og var derfor nødt til at afkorte den sidste del af den planlagte rute, for hjemme på Enø ventede Birgit med hendes velsmagende kryddersuppe, madbrød og kolde drikke. Her fik vi også selskab af Lotte og Poul Erik. Dagen sluttede på festlig vis med en koncert med Ole på mundharpe og Nanna med solosang.
Det var et fint fredagsarrangement, så stor tak til Ole, Birgit og Nanna.

 

Kommende fredagsarrangement

Fredag, den 22. marts mødes vi kl. 10.00 i Galleri Finnole,  Axeltorv 6. Der er  en særudstilling om Ole Ingstrups specielle tilknytning til Cree indianerne i Canada, som han vil fortælle om.

På udstillingen vises spændende indianerkunst og kulturgenstande. Ole har et personligt forhold til hver eneste ting, og hans beretninger er gennemstrømmet af hans store og respektfulde kærlighed til det indianske folk, deres kunst, kultur og spiritualitet – og til hans mange indianske venner.

Ole Ingstrup har arbejdet i 21 år som direktør for den canadiske kriminalforsorg. Hans arbejde gik ud på at reformere det canadiske fængselsvæsen – i særlig grad for Canadas oprindelige befolkning, indianerne. For dette arbejde og for sin dybe indføling i og forståelse for indiansk tankegang blev Ole udnævnt til livsvarig æreshøvding ved en kæmpeceremoni med deltagelse af 4000 indianere. Det gør stort indtryk at høre, at han gennem 10 år forud for udnævnelsen blev uddannet til høvding ved at deltage i forskellige ceremonier og ritualer, som hans nære indianske ven (senere bror) inviterede ham til uden selv at vide det.

Oles Ingstrup startede sammen med Finn Arnesen Galleri Finnole i juli sidste år, hvor man kan glæde sig over hans mange farverige malerier.

Efter foredraget er der fredagskaffe og kage.

Peter😀

Cykling? Øøhh jaaa man kan køre til Næstved og tilbage fra bopælen hvis man lyster.

Fredagstur den 15. marts

ZJa - igen vi Lovseniormotionscyklister kan altså noget med vejret. For som det kan ses på Yr., så skulle solen komme kl. 10 her til vores fredagscykling d. 8/3. Og sådan blev det sandelig også, for da Annelise bød os velkommen til Fensmark - ja da skinnede den nærmest fra en blå og let hvidskyet himmel. 


Her på d. 8/3 som også er kvindernes internationale (kamp)dag. En dag der har sit afsæt i et socialistisk kvindemøde i Kbh. i 1910, og som i nogle lande har fået en tradition for, at kvinderne denne dag får gaver og blomster. Men i dag må vi mænd dog beklage - vi havde hverken gaver eller blomster i vores cykeltasker til jer piger, men rose jer vil vi gerne. For det er flot og rart, at vi kan følges. Uden tvivl giver det bedre plan i turene, og uden tvivl gør det generelt også udsigterne smukkere. 


Stenskoven - Rendebakken - Vridsløse Kirkeruin og Øverup Bakke var nogle af dagens højdepunkter Annelise havde valgt til os. Og som det kan ses på billederne, blev der kæmpet på Rendebakken. Her skal Inger have lidt ekstra ros, for i fin stil kørte hun op på den mellemste klinge. Fejlen ved forskifteren fik Palle fik dog hurtigt rettet, da vi var oppe. 


Gruppebilledet er fra Vridsløse Kirkeruin. Vridsløse Kirke blev opført i middelalderen, og blev nedlagt og lagt ind under Herlufsholm Sogn i 1560. Vi står i tårnrummet. Og vidste vi det ikke før, fik vi det altså at mærke, da vi kom til Øverup Bakke ved TV masten - det blæste ret så meget, men til Annelise ros skal det siges, at turen, som jeg mener var på ca. 24 km. var lagt, så vi kørte det meste af modvindsvejen i skov. 


Vi siger tak for den fine tur og tak for hjemmebagte boller og krydderkage ved hjemkomsten. Så lækkert. Og tak til John for anretning og servering. Og også tak for den gamle danske - den var god af køre hjem på.

 
Frode.🙂

Næste fredag køres fra hallen klokken 10.00 på tunge cykler og der aftales

en tur her. Anni var i underskud for kagegivning så det klarer hun og med kaffe fra automaten.

 

Sidste!! Vi starter på Reedtzholmvej 105 på Enø hos Birgit og Ole.

 

 

Fredagstur den 8. marts

Fredagstur 01.03.2019
20 personer var mødt op ved Fladså Hallen på tunge cykler. Turen blev på stedet lagt af Palle Fossing, som førte os til Svenstrup Efterskole.
Her beundrede vi den forholdsvis nybyggede shelter med 40 overnatningspladser, med form som et modsat vikingeskib og alt opført i meget solidt træ.
Videre til Vejløskoven og gennem Rettestrup Plantage og hjem til Fladså Hallen. Tænker vi kørte ca. 25 km.
Turen afsluttes med kaffe/te/cacao fra hallens udsøgte maskine og i det “pæne” lokale. Endnu en dejlig fredagstur i godt vejr.
Næste fredag den 8. marts mødes vi kl. 10:00 hos Annelise og John Jacobsen på Akacievænget 7, 4684 Fensmark.
Vi kører gennem Stenskoven og skal prøve kræfter med Rendebakken. Tilbage til Stenskoven og op mod Vridsløse og over i det nye byggeri. Forbi Jeshøjgård ad Kalsagervej til Fensmark, hvor vi tager en lille runde i Fensmark inden kaffe og kage.

Hvis vejret driller, bliver turen lavet om til mere landevej over Broksø og Gødstrup men vi håber naturligvis på godt vejr - der er det jo altid på vores fredagsture.

Tove😎

Fredagstur den 1. marts

Solen skinnede højt, det var hundekoldt og der var en svag vind da 18 forventningsfulde motionister mødte op på den flotte hvide gård hvor Ingers lillebror bor.

Palle skitserede kort turens forløb og kunne berolige os med, at Snaphanerne som huserede her i Kastrup Skoven under svenskekrigene, var uddøde – den sidste blev med nogle år forsinket begravet i 1660 – og således beroliget gik det ellers derudad. 

Og hold da op et skønt landskab med bakker og flot natur. Turen var heldigvis planlagt, så vi havde medvind og det gik ned ad bakke på den første halvdel og turen hjem ville så ske i skov med læ.

Kunst af hestesko og døde grise fik vi også set og i skoven på vej hjem så vi overjæger Mogens Andersens sten som markerede en korsvej. I skoven var der stor aktivitet af forstfolk som var i gang med forårsbeskæring m.m.

Kastrup Skov var også i forårshumør og de frosne veje var godt optøet så det var en blandet fornøjelse at cykle på - så både vaskemaskine og haveslange måtte forventes at skulle i brug ved hjemkomst.

Ved Røde Hus blev vi mødt af friske børn i intuitionen som gav os et opmuntrende vink. Det var også her at vi med udsigt til Tystrup-Bavelse søerne så en ørn – tror vi nok og tog familiebilledet.

En punktering blev det også til og så midt i ”plutten”, men inden man får set sig om var Palle godt i gang med at flå dækket af. Han burde have den ”Gyldne ventil” for sin altid store hjælpsomhed.

Turen blev af tidsmæssige årsager afkortet lidt så vi kom ikke over den annoncerede bæk. De sidste 3 km. var for undertegnede en forfærdelig omgang. Cyklen blev tungere og tungere og pludselig var jeg over 500 meter bagud – kun det forhold at der cyklede en foran i gruppen på over 80 år holdt mig på cyklen – jeg var alvorlig ved at overveje om jeg skulle deltage fremover.

Men da jeg kom hjem og fik vasket min cykel, kunne jeg konstatere at jeg var punkteret igen, hvilket var årsagen til at ”batteriet” var fladt – ja så bliver man glad igen og mod på flere ture. 

Tilbage på gården dækkede Inger og Palle op med boller kage og pålæg samt kaffe og te – herligt – stor tak for en dejlig tur og forplejning.

Flemming😉

Næste fredag køres fra hallen klokken 10.00 på tunge cykler og turen planlæggers her.

Fredagstur den 22. februar

Selvom det var vinterferie, og børnebørnene skulle passes, var vi 14 til cykling denne fredag. 

Vi skuttede os lidt i tågen, men var enige om, at solen ville komme - lige om lidt. Heldigvis var maleren endnu en gang klar med en god tur. 
Vi cyklede over Fårebakkerne, hvor fårene var væk, men hvor et stort hult træ var dagens seværdighed.

Vi nåede omkring Rønnebæk og kravlede op ad en ubehagelig stejl bakke til vandtårnet og videre rundt på Åsen inden turen gik hjemad. 21 km på mange gode stier, og som lovet, tittede solen frem, da vi nåede hallen, hvor vi sluttede af med boller og småkager.

En dejlig tur uden punkteringer eller andre uheld.

Pia😀

Og så lige stor tak til Pia for de dejlige boller og til Rita for småkagerne.

Flemming 🤪

Fredag den 22. februar er det tid til at prøve nye veje og stier.

Vi mødes på Højbjergvej 8 ved Sneslev / Fuglebjerg kl. 10 som sædvanlig og kører en tur på et par timer på mellem 20 og 27 km. afhængig af lyst og vejr.

Efterfølgende har vi cafeen klar.

Inger & Palle”

Fredagstur den 15. Februar

Kære alle

Vi mødes ved hallen på tunge cykler klokken 10.00 og planlægger en tur herfra - ja det er vel ikke alle der er på vinterferie eller passer børnebørn.

Flemming🙂

Fredagstur den 8. februar

Frodes fredagstur

Denne gang startede vi hjemme hos Frode på Birgittevej. 20 veloplagte seniorer var spændte på, hvad Frode havde i ærmet, og vi blev sandelig ikke skuffet. Vejret var ganske fint til mountainbike-cykling og endda med solstrejf i ny og næ.

Turen førte os langs kanalen ud til Ydernæs. Her kunne vi se området, hvor Næstved kommune overvejer at flytte erhvervshavnen hen. Videre langs vandet og hen til det velvalgte sted, hvor det obligatoriske gruppebillede skulle tages. Seniorerne har åbenbart en forkærlighed for tårne af forskellige størrelser. Flot at nyde udsigten mod Gavnø herfra.

Kort efter blev der igen trådt på bremserne ved Gl. Susås arm. Der blev gravet og kloakeret i stor stil for at klimasikre Næstved syd med udsigten til fremtidige større nedbørsmængder. Poul Erik fortalte om sin søn, som er med til at udføre arbejdet.

Næste stop var ved stien langs Rønnebækken, hvor skolebørn har dekoreret marksten med sjove og poetiske ord som f.eks. Pjækkesten og Lige Gået. Og så var det her, Annegrete utålmodigt spurgte til ’Kærlighedsstien’, det vides dog ikke hvad hun nærmere havde i tankerne.

Ved Fruens Plantage påtog Merethe sig dagens punktering, som hurtigt blev udbedret af Palle og hans assistenter.

Tæt ved de tidligere skydebaner bag Rønnebæksholm blev der fortalt anekdoter om øvelser, konkurrencer og ikke mindst om Enøslagterens tykke pølser. Tilhørerne kunne så fundere over, om det var Flemming, Frode eller Poul Erik, som ramte mest plet.

Tilbage gennem Herlufholms smukke fredskov kom vi i mål på Birgittevej, hvor Frode inviterede på boller, kaffe og ikke mindst hans fantastiske æblekage. Vi nåede også at se beviset for, at Lovs cykeldamer også magter disciplinen med pinde og masker, idet de har leveret varmt tøj til Frodes dukke, så denne trygt kan komme gennem vinteren.

Stor tak til Frode for et fint fredagsarrangement.

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/3347417323

Næste fredag kører vi fra hallen på brede dæk ud på nye eventyr.

Peter😋

Fredagstur den 1. februar

Her hvor vi skriver d. 25/1, tror jeg godt, vi fra fredagsholdet må sende et vinterpostkort. For da vi kørte fra hallen viste Peters computer nemlig - 4 grader og senere - 5 grader, og så er det vel ok at kalde det vinter. Og godt for det. For uden vinter er det svært at glæde sig til forår. 


Tove syntes det var lang tid siden, vi havde været i Lov Sønderskov, så den tanke greb vi da med det samme. Så dagens frostvejrstur kom til at hedde Lov Østerskov - Lov Sønderskov - stierne i Myrupbakkerne og i Fårebakkerne og Bultevejen hjem. Helt anderledes for vi plejer altid at køre Bultevejen fra den anden side. 

Ang. dagens gruppebillede så bemærk lige baggrunden for de friske og glade cykelansigter. Farverne ja - og jeg tror, det var 42 årringe Poul Henning talte. I Fårebakkerne skuede vi igen ud over arealet neden for, som DSB påtænker at værkstedsbebygge. 

Fin tur og fin hjemkomst for sandelig om ikke Flemming ventede med en “næsepuster”, som blev udskænket fra P pladsen, da vi jo godt ved, at det er en “afholdshall” vi nyder kaffen i efter vores ture. Og sandelig om ikke Jens Tamborg havde både brød og selvhjemmebagte muffins med. Det var rigtig godt efter den lidt kolde tur. Så tak for det. 

Stierne på Ydernæs har i en del tid været ufarbare på grund af nedgravning af nye kloakledninger, men nu er de til at køre på igen. Så mit forslag er, at vi næste fredag d. 1. feb. genindvier dem. Så kan vi også lige stoppe op og se, hvor Næstved Havn i fremtiden måske skal ligge, og vi kan nyde den nye asfalt på stien tæt ved Dyssegårdsparken. Der har der også været gravet og selv de poetiske sten er igen på plads. Jeg har en særlig kærlighed til - Pjækkedagen. For at få nogle km. i benene tager vi turen forbi Rønnebæksholm og Kasernen og ad den ydre cykelsti kommer vi til Herlufsholmskoven hvor vi slutter turen af med et sving ind på Kærlighedsstien. Ca. 27 km. 

Så vel mødt på Birgittevej 13. På tunge cykler. Og jeg tænker, der ligger lidt boller i fryseren, vi kan styrke os på efter turen.
Frode.🤪

 

Fredagstur den 25. januar

Det var herlig fredagscykelvejr da 17 seniorer mødtes ved hallen i høj sol og let frostvejr.

Som nyudsprungen efterlønner havde Kirsten debut i gruppen, og stort velkommen.
Maleren havde et godt turforslag i lommen, og vi cyklede omkring Myrup, over Vordingborglandevejen og rundt i Rettestrup plantage, hvor der er mange gode cykelstier.

De frosne hjulspor efter skovmaskiner gav en udfordring til teknikken, men vi klarede den uden fald eller punkteringer.

Vi gjorde stop ved Nylandsmøllen, der er en 150 år gammel pumpemølle ved Basnæs, som pumpede vand ud i Dybsø fjord, så man kunne indvinde nyt land der tidligere havde været fjordbund.

På en tidligere cykeltur havde vi set møllen, der var ved at falde helt sammen grundet råd og ælde, men nu er flere foreninger gået sammen for at genopbygge møllen.

Vi fik en snak med Jan og malerBirthes søn Nikolaj, der arbejder i det tømrerfirmaet, der renoverer møllen. 

Når møllen bliver færdig, kan den benyttes som madpakkested, og der bliver også bygget en bro fra dæmningen, så man kan sejle dertil.

Herefter gik turen hjemad over Myrup til hallen. Her stod den på kaffe fra automaten og lækker kage fra Susanne.

Den kommende fredag startes der fra hallen kl 10 på tunge cykler. Jens Tamborg vil tage kage med

PH😎

 

Fredagstur den 18. januar

Dagens tur – ja hvem kendte en tur – lidt forvirring men Tove lagde ud og blev senere afløst af John. Og gennem golfbanen det gik og så videre af Bultevej til Bøttekildevej, Stenholmvej og så af Brandelev Stationsvej og så blev det spændende endelig noget nyt for forbavsende mange – vi besøgte Fiskebæk Vandmølle. Spændende mølle og ikke mindst den røde møllekat faldt Frodes kærlig på. Her måtte vi tage dagens gruppebillede.

Fremme ved Bonderupvej kunne vi se et større naturgenopretningsprojekt. Og så måtte vi lige aflægge Mogens et sygebesøg. Mogens var jo kommet til skade om søndagen da det var spejlglat i Mogenstrup og måtte ned – resultat brud på sin ankel.

Han var synlig glad for besøget og de mange – god bedring Mogens. Frode og PH mente lige at hans to maskot heste skulle have et æble med på vejen.

Umiddelbart før Næstelsø fortalte Poul Erik om Næstelsø ”hovedbanegård”. En initiativrig præst syntes det var synd for sognebørnene at toget ikke stoppede i Næstelsø så han fik etableret et læskur - trinbræt så togene kunne stoppe – ja de kunne noget i gamle dage.

Da vi kom til Fladså Gård, gjorde vi holdt undertegnede gav en kort orientering om det kommende DSB-værksted og dets placering, som en af klubbens medlemmer der arbejder i DSB BYG, havde oplyst.

Tilbage i Hallen var der automatkaffe da endelig Leo fik skidtet til at virke og Rita havde fast føde med. Per markerede sin netop overståede fødselsdag med En Enkelt som blev udskænket i det skjulte. Men også Inger havde medbragt en kage. En julegave – Tysk Stollen - som bragte minder tilbage til julen.

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/3290501267…

Næste fredag køres atter fra hallen klokken 10.00 og med kaffe fra automaten.

Tak til de glade givere til ”bagrums cafeen"

Flemming😀

 

Fredagstur den 11. januar

 

Nytårstur eller var det nytårskur fredag den 04.01.2019
22 cyklister startede ud fra Peter og Merete i Rettestrup i fint cykelvejr.

Vi satte kursen mod Rønnebæk, ud til det nye område “Søskoven”, videre forbi Fladsågården, grusgraven i Myrup og sluttede af på skovstierne i Rettestrup plantage. En tur på ca. 25 km. I et meget afvekslende terræn.

Desværre styrtede Tamborg kort før Rettestrup, da hans justeringsskrue til saddelpinden faldt af, Heldigvis blev det kun til mindre hudafskrabninger, så vidt jeg er orienteret.

Vel ankommet til Rettestrup diskede Peter og Merete op med boller og kage uhm....

Anne Grethe havde fødselsdag og gav “En enkelt” til begge ben.

Tak til Peter og Merete for en vellykket NYTÅRSKUR

Fredag den 11. januar mødes vi på tunge cykler ved Fladså Hallen kl. 10:00. Efter cykeltur er der cafekaffe

Tove🤩

Nyeste kommentarer

15.02 | 17:10

ok

13.07 | 13:14

vores nye e-mail adresse med venlig hilsen john og birgit

14.09 | 13:37

Det tror jeg der er mange som vil kunne bruge. I øvrigt vil jeg gerne tilb...

26.02 | 14:38

Lige en opgave Flemming. - En "lovbook" kun for klubbens medle...