Aktiviteter 2022

Fredagstur den 1.juli

Fredagstur i Kalbyrisskoven

Dagens fredagstur blev ført an af Uffe. Blæsevejret taget i betragtning ville vi køre mest muligt i skovområder. Og Kalbyrisskoven var derfor et oplagt mål. Først gjaldt det de brede skovveje, som dernæst blev til et smalt og meget snoget singletrækspor. Det udfordrede vores balanceevner. Højt græs og mange rødder. Uffe hilste på en snog, som dog nåede at bringe sig i sikkerhed for de brede dæk. Hvor er skoven dog frodig lige nu med de mange grønne nuancer, som især bliver fremhævet, når solstrålerne bryder igennem løvet.

På tilbagevejen så vi en ræv ved Bøttekildevej, der hyggede sig midt på en eng. Vi stoppede op for at betragte fyren, som dog straks tog flugten for os ellers fredelige fredagsmotionister.
Da vi kom til Brugsen i Mogenstrup, syntes Uffe og Tamborg, at dagens tur skulle rundes af ved hallen med en lækker og sikkert også velfortjent Magnum-is.
Tak til Uffe, Tamborg og resten af holdet for turen i det grønne. :-)

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/9076964270

 

Kommende fredag kører vi som sædvanlig fra hallen på tunge dæk.

Peter

 

Fredag den 4 juni, var lidt bjergtursagtig, og vi oplevede nye stier ved Nisseringen. Et rigtig god tur med en del højdemeter. 

Fredag den 10 juni er der start fra Fladså Hallen kl. 10:00 på tunge cykler, selvom en 
del af LCM's medlemmer er på tur til Ærø. 

 


 

Tour de France tur lørdag den 2. juli

I stedet for en søndagstur, har vi planlagt en lørdagstur, hvor vi vil opleve Tour de France rytterne på 2. etape.

Turen starter i Roskilde og går gennem Lejre, Holbæk, Odsherred, Kalundborg, Korsør over Storebæltsbroen til Nyborg.

Der er 3 kategori 4-stigninger og en af disse er ved Høve bakke.

Jens Peters svigerinde har et sommerhus lige op til ruten tæt på Høve. Vi har fået lov til at låne sommerhuset dels til parkering og dels som samlingssted før og efter løbet.

Cykelrytterne starter fra Roskilde kl 12.15, og der er 73 km til Høve, hvor de nok kommer ca 13.30.

Vi foreslår, at vi mødes ved sommerhuset: Lundtoftevej 7 - 4560 Vig kl 10.30.

Så har vi tid til en kop kaffe og til at gå rundt i området og evt. helt hen til Høve bakke.

Vi havde overvejet at tage cyklerne med og cykle en tur, men da de omkringliggende veje ef afspærrede, og der helt sikkert vil komme rigtig mange mennesker, mener vi ikke, det vil være en god idé.

I første omgang vil vi gerne vide, hvor mange der har lyst at komme med på turen, både af hensyn til forplejning (vi sørger for kaffe, brød og drikkelse), men også af hensyn til antal parkeringspladser.

Efterfølgende får I opdatering om trafikforholdene og hvordan vi lettest kommer til sommerhuset.

Jens Peter og Pia (mobil: 60602697)

 

 


 

Fredagscykling den 27 maj 2022

7 mand og 2 damer trodsede efterårs stormen her den 27.maj, Frode lagde ud mod "bakken" I Mogenstrup. Måske hedder den Stejlehøjen.
Her skulle Gert, Henriks bror, igen prøve kræfter med stigningen. Der var noget med et rullefald ned ad skrænten sidst han var med. Denne gang var det et kontrolleret fald op ad skrænten.
Videre ad eventyrstien og i ly af skovene. Se ruten på billede. Lige før Vejlø by blev gruppebilledet taget på marken, hvor der er en flot runddel med vilde blomster.
Ved Gavnø indhentede de mørke skyer os og vi måtte stå i ly for havl, se Tamborgs hånd. Hjemad med vinden i ryggen og lidt sol kom der også på vores tur, men de sidste 15 min fik vi regn. Lidt forfrosne mødte vi en låst dør ved Hallen, men så er det godt med en lille kage, kaffe og et tæppe. Tak for turen til Tove, Frode, Tamborg, Henrik, Gert og Per.
God weekend fra Rita

Fredag den 3 juni cykler vi fra hallen kl 10:00 på tunge cykler som sædvanligt

 


 

Bjergløbet i Fakse 28 maj 2022

Lørdag den 29 maj deltog 8 friske cyklister fra LCM i Bjergløbet i Fakse. 

Ruten var på 95 km. og 770 hjd.m. 

DMI havde i Fakse og omegn lovet overskyet  og INGEN regn, men DMI holdt ikke Deres aftale med vejrguderne. Regnen startede lige efter borgmesteren fra Fakse kommune havde skudt løbet i gang. 

LCM delte sig i 2 grupper “de meget hurtige” og “de lidt hurtige”. “De lidt hurtige” kørte sidst og følgebilen blev en tro følgesvend først på turen - og tak for det. 

Efter ca 40 km punkterede Birthe 4 gange indenfor en strækning på 5 km.  Birthe valgte til sidst at trække cyklen hjem de 8 km. til Brøderup. Følgebilen havde vi sendt videre, da vi  fortalte dem, at vi ville skyde genvej for at nå at komme i mål inden aftensmaden. 

Vi mødte de andre fra LCM ca. 6 km. før målstregen, det betød at vi kom samlet i mål   

“De meget hurtige” gennemførte hele løbet og “de lidt hurtige” fik alligevel kørt 72 km. og 481 hjd.m.

Bortset fra regn var det en rigtig flot tur, og der blev da også tid til fotosession undervejs. 

Der var gevinster på vores nr. og alle vandt en præmie -  nogle flottere end andre

HUSK ingen planlagt søndagstur den 5 juni, men cykling fra hallen som vanligt kl 10:00. 

 Glæd Jer til lørdag den 2 juli, hvor Jens Peter og Pia planlægger en tur til Tour de France i Nord Sjælland

Flere oplysninger, når tiden dig nærmer

Tove

 


 

Fredagstur den 27. Maj

Fredagstur d. 20. Maj.
Rita og Per havde indbudt til at høre om - og se egnen omkring Horbelev. Vi var faktisk en stor flok, som kørte 120 km. - og for Pias vedkommende 250 km. - for at komme med på turen. Trods benzinpris på 16.59 kr./l, var det udgifterne værd. Vi startede med at høre om Horbelev skoles forvandling fra nedlagt skole i 2004 til multifunktionshus med fitness, billiard, pizzeria og forsamlingshus med fællesspisning en gang om måneden. Det lød som sød musik for et lokalsamfund, men fornemmede man samtidig, at det var svært at holde ilden brændende??. Der var i hvert fald ukrudt mellem fliserne, og det er aldrig et godt tegn. End ikke den omstændighed, at Per Jannerup tog en realeksamen på stedet for ca. 55 år synes at kunne bære magi til huset længere. Efter kaffe, kager, fortælling om stedet - og rundvisning - kørte vi ud i landskabet. Vi gjorde stop i Særslev, hvor Pers far, for mere end 70 år siden, købte en ejendom for 15.000 kr, og hvor Per kom til verden ved en svær fødsel, som varede 15 år. Jeg indrømmer, at jeg kan have misforstået noget. Næste stop var ved en 15 km. Vold, hvor falstringerne, bag ved palisader, forsvarede sig mod venderne. Det var måske ikke en voldsom høj vold, men man aner den dog med lidt god vilje. Hvem var så Venderne? Annette gav sit bud på det. En slags vendelboer - bare fra tyskland. Vi kom forbi et sted, hvor der skal afdækkes fortidsminder. Jeg fik ikke fat i hele historien, for Frodes gedebukketække tog min opmærksomhed. Hvad er der med Frode og gedebukke. Per, som altid har været en dressmand, var iført nyeste kollektion fra Bontrager, da han berettede om kong Karl og Christoffer den 2. Godt nok var vi i ukkantsdanmark, men en levende brugtvognsforretning kom vi dog forbi. Speciale Citroen 2 CV. Måske en lidt lav omsætingshastighed. Vi kom også forbi en Flexbolig med anneks. Der var ikke voldsom mange veje at vælge imellem, og på forhånd havde vi hørt, at turen ville blive på 23 km. Vi fornemmede på et tidspunkt, at Per var usikker på retningen. Han berolige dog Uffe med denne udmelding: "stol på mig". Umiddelbart efter listede han hen til Rita, og fik udstukket ruten. Vi endte med en lille omvej på 5 km. Afslutningen var med lækkerier fra Ritas køkken. Boller med flere farver og lækre makroner med kokos og i Ukraniefarver. Tak for en god tur.

Næste fredag fra Hallen som sædvanlig.

 


 

Fredagstur den 20 maj

Kære alle

Fredagstur den 13 maj

Henrik havde kaldt til samling på Åvænget 59 for at holde fødselsdagstraditionen i hævd. Og sandelig om ikke 12 personer mødte op - ret godt gået, når man tænker på , at det halve af cykelklubben var til konfirmation eller andre St. Bededags traditioner.
Henrik havde et ønske om at cykle i Kalbyrisskoven, og det blev til fulde opfyldt. Maleren førte an og vi kom rundt i hele skoven - det røde og blå spor og til sidst ridestien.
Inden vi indtog Kalbyrisskoven cyklede vi igennem Stejlehøjen,og her fik vores nye medlem Gerd sin ilddåb, da cyklen gled på en rod, og han væltede ned af skrænten, men undgik at komme i clinch med alle træerne, og dukkede uskadt op.- puha alle trak en lettelse suk, da han uskadt dukkede op.
Frode havde undersøgt hjemmefra, hvad det var for en afgrøde, vi cyklede forbi i onsdags, og det var hestebønner. Frode kunne herefter berette lidt om denne afgrøde.
Vi nåede hjem i god behold efter at have cyklet ca. 23 km. og med sorte skyer truende i horisonten
Henrik diskende op med 2 lækre Jordbær lagkage, som faldt i god jord hos de sultne cyklister. To små stykker blev levnet, som vi kunne nyde om aftenen


Tak til Maleren og Jer andre som gjorde fødselsdagsturen til en fed oplevelse

Fredag den 20.05 har Rita og Per en tur til Hobelev Kulturgården og Vikingeborgen. 

Tove

Næste fredag møde vi kl.10.00  på Kulturgården i Horbelev, Eriksdalsvej 29, 4871  Horbelev .

Foredrag af Torben Stjernholm ca. 1/2 time om kulturgården. Der serveres kaffe og en småkage.

Derefter cykeltur på lette cykler, ca 23-25 km.

Efter cykeltur serverer vi igen Ritas bagværk .

Per og Rita glæder sig til at vise jer deres Falster og  Pers fødeegn.

Foretdaget er desværre ikke gratis så medbring venligst en 10 pr. person.

 


 

Fredagstur den 14. maj

Denne gang føler jeg det som en lidt svær opgave, at beskrive og fortælle om dagens fredagsseniorcykeltur. Lidt svært fordi der var så mange højdepunkter på turen, som alle fortjener at blive nævnt. Selvfølgelig - skal vi først og fremmest sige tak til Anders og Lene fordi vi måtte gæstebesøge dem og deres 12 ha. store “paradis” der på Langøvejen, hvor vi spændte lyttede til Anders’s velkomst og fremlæggelse af dagens tur. Små 30 km. og med sikre stop ved Petersværft, Farø broerne og Kulsbjerge. Og med forskellige “fortællestop” undervejs. Første gang i Langebæk skoven ved det særlige bøgetræ som har en meget speciel masur eller masret ved, som grundet en arvelig fejl i træet har givet denne knudedannelse. Lidt længere fremme i skoven kunne Anders udpege nogle meget gamle egetræer oprindelig tænkt som værende tømmergivende til flådens skibe ca. 200 år tilbage. Og tæt ved Petersværft fik vi lidt senere udpeget datidens oprindelige anløbssted for disse skibe. Fremme ved Petersværft kunne vi så nyde synet til både Langø og Tærø. Og ud af Anders’s store viden om begge øer kan det i al fald nævnes, at Langø i en periode var ejet af den pengestærke Helmersen, og nu ejes af en også pengestærk Lars Svensson. Tærø - fik vi oplyst - bruges nu mest til jagt.
Inden dagens gruppebillede, som alle vist kan lokalisere, gjorde vi holdt ved en meget sjælden havørnerede. Kun folk med lokalkendskab som Anders ved om den, men nu fik vi altså også lov til at få den udpeget. Palle ses på vej ind til udsigtsstedet og på billedet efter forklarer og viser Anders. Men vi skulle ha’ haft kikkert med - men reden var der. Den lille bro lige inden Ellerhammer husene måtte forseres til fods.
Og så dagens uforudsete billede. Lige efter nyråd på vejen foran PH ses en guldfasan. Efter Anders’s forklaring sker det, at der imellem 1000’vis af udrugede fasanæg gemmer sig en guldfasan. Og den kan derfor ses i naturen. Vi var heldige.
Kulsbjerg var som altid hård men også spændende at bestige. Og igen - her fik vi også noget nyt vi at vide . Blå lupin breder sig nærmest invasiv på hele området. Meget markant.
Via Hovvejen og et kig til Petersgård var vi hjemme igen. 35 km. Blev det til. Hjemme igen til Boller og Muffins bagt af Rita. Måske dagens højeste højdepunkt. Og lige til at nyde på Anders og Lenes solterrasse.
Vi siger tak for turen.
 
Frode.😎
 
Næste fredag skal det nævnes, at fredagscyklingen starter kl. 10 og slutter hos Tove og Henrik på Åvænget 59. Det siges, at Henrik påtænker at sammenlægge en af hans berømte lagkager.
 

Cykelaften med prøve af nyt klubtøj

Kære alle

Husk det er i aften at vi skal prøve klubtøj inden det kan bestilles. Vejret tegner ikke for godt til cykling, men kom alligeveld klokken 20.00 når "Tøjmanden" kommer. 

 


 

Søndagstur 01.05.2022

Søndagstur den 1 maj 2022🙂

Herligt vejr, skoven næsten udsprunget og flot lysegrøn, Køge Ås var klar til at blive indtaget af 18 cyklister fra LCM😎

Køge Ås er et super sted til udendørs aktiviteter, og vi mødte flere, der ligesom os nød det dejlige område. Vi mødte bl.a en hardcore MTB som det naturligste af verden cyklede/hoppede over en træstamme, der var 1/2 m. høj. Vi stod måbende og så på, mens vi gjorde klar til at løfte vores cykler over forhindringen. Vi var tilfredse med at cykle rundt på stierne og forhåbentlig komme helskindet hjem. 

Madpakken blev indtaget ved Dyndet, Cramer skulle lige flotte sig med nybagte pandekage fra pandekagehuset, mens vi andre spiste vores klapsammen madder. Det blev til 3 punkteringer og 43 flotte km. 

Efter endt tur var der bagagerum cafe, hvor Inger havde bagt sin berømte chokoladekage og en banankage

Tak til Inger og Palle for en flot tilrettelagt tur og dejlige kager😋 Også tak til alle os andre, som var mødt op, og gjorde denne tur til en rigtig dejlig cykeloplevelse💪

Søndagstur den 5. juni aflyses, da det er pinse og Grundlovsdag.

Næste søndagstur bliver lørdag den. 2. Juli, hvor Jens Peter og Pia har noget i tankerne (cykling og se på cykling) i forbindelse med Tour de France. Flere oplysninger, når tiden sig nærmer. 

Tove

 


 

fredagstur den 6. maj

12 seniorer på tur, John maler førte os rundt på små 30 km. Dejlig tur først rundt i Mogenstrup forbi Toms "hytte" den nåede jeg desværre ikke at se...op i skoven, ud på landet asfalt og grus, vi havde det hele.


Kom også forbi mit gamle arbejde, hvor vi hilste på Anders Jenrich der har lovet at vise os Langebæk næste fredag, sammen med sin cykelmakker Søren.

Tak til Inger for dejlig tiltrængt chokolade kage.

Næste fredag mødes vi på Langøvej 8, 4772 Langebæk, turen er på Ca 25 km.
Husk jeres kaffe/the. Vi bringer boller og kage, den nydes i Anders have eller ved hans shelter.

 

 


 

Stort tillykke med fødselsdagen Merete. Du sendte 15 seniorer afsted. Peter tog teten og førte os igennem 23 km landskabsmotiver,anemonetæppebeklædte skovbunde ,åbne landskaber med spirende og snarlige blomstrende rapsmarker.

Ved et af vore ophold mente P.H at kunne se de hvide ender af havørne. Dette rettede Ole straks til at være en hind med to råer.

Vi sluttede den solbeskinnede dag hos Merete,og peter med et overflødighedshorn af et sønderjysk kaffebord.

Tove holdt en tale på foreningens vegne og p.h. overbragte den flot indkøbte kurv af Susanne til fødselaren.

Stor tak til merethe og Peter for denne dejlige dag.

Næste fredag som sædvanlig fra hallen 10,00 på brede dæk.

 

 


 

Søndagstur den 1. maj 2022 med Lov Cykel Motion.

Vi mødes på parkeringspladsen, Kongebrovej 2, 4600 Køge, direkte ved frakørsel 33 Lellinge på Sydmotorvejen kl. 10.00.

Planlægningen har givet lidt udfordringer på grund af væltede træer og opkørte veje, men turen er klar og prøvekørt.

Det bliver blandet kørsel på henholdsvis grus og asfaltveje, dog mest grus.

Først går det mod Køgehvor vi efter at have passeret Gammelkjøgegaard følger Køge Å Stien forbi Ll. Salby, Spanager og Regnemark, til vi lander ved Badesøen ved Humleore Skov.

Tilbageturen går til dels ad samme stier og veje, indtil vi drejer fra i Lellinge og tager en lille afstikker gennem Åshøje Overdrev før vi når tilbage til parkeringspladsen.

Tag evt. en klapsammenmad medDen kan nydes ved Badesøen efter 25 km’s kørsel.

Turen er ikke egnet til racer, så det bliver på brede dæk.

Turen er på ca. 43 km. og 170 højdemeter så med pauser tager det nok en 3 – 4 timer, før vi når tilbage til bilerne, hvor Inger har gemt lidt kage i bagagerummet.

Drikkevarer må I selv klare.

Vel mødt.

Inger & Palle

 


 

Når bare man er mange nok

 

Så blev det igen tid til fredagstur fra hallen. Helligdagen havde reduceret antallet af ryttere betragteligt. Men bare man er to, er det nok til et hold.

 

Vi kørte sydpå, og på vej mod Lundby stoppede vi op ved Jættestuegraven. Vi plejer altid at suse forbi, men i dag tog vi os tid til at stifte nærmere bekendtskab med den. Jættestuen, som var en fællesgrav, blev opført af de første bønder i Danmark for 5200 år siden. Utroligt at tænke på.

Og så blev vi ved med at spejde efter den første rapsblomst. Kulden, blæsten og finregnen havde endnu ikke fået rapsmarkerne til at folde deres flotte gule blomsterpragt ud, men da vi nærmede os  Køng, fik vi øje på de første blomster.

Turen blev noget længere end tænkt, da Merethes indre GPS ofte kolliderede med holdkaptajnens intentioner ;-)

 

Kommende fredag starter og slutter turen på tunge cykler på Rettestrupvej 18. Fredagscafeen denne dag bliver bestyret af Merethe, som vist har noget lagkage i støbeskeen.

 

Peter🙂


 

PÅSKEFERIE

Referat 8. April.
2 super seje og velkørende cykelpiger var mødt frem sammen med 8 mandlige pedaltrampere. Ingen A ryttere kom til start denne fredag.

Lidt hårdt vejr, men dog overkommeligt når man først var ude i det. Vi kørte lidt på må og få i starten. Dog mest på må. På et tidspunkt får Tamborg lidt tekniske problemer. Pigerne var godt i gang, og ikke særligt interessere i pause, så de kørte videre. Mens Tamborg fumlede lidt med problemet, som var bagskærmen, spurgte Uffe hvem der meldte sig til at skrive referat. Tamborgs finger røg i vejret (en af dem, som ikke arbejdede med bagskærmen). Alle var tilfredse indtil Tamborg meddelte, at han havde hørt spørgsmålet som : hvem vil være min kammerat?. Nå Palle fik løst det tekniske problem, og vi indledte jagten på pigerne. Vi fandt dem ved et udvidet T kryds i skoven. (Hvor 4 veje mødtes) mens vi stod og diskuterede, hvilken vej vi skulle vælge kom en ung havørn sejlende lige over os. Som gammel naturfotograf fangede jeg den straks. I skal nok forstørre billedet, for at finde den, men den er der (find Holger for dem der kan deres børnebørn bøger) Mørkebrun med hvid hale. Næsten ligesom en kongeørn. Palle overtog førertrøjen, og så blev der ellers samlet medvind op. Altså vi kørte i hård modvind, indtil der stod tilstrækkelig medvind på kontoen, som vi til slut kunne ride hjem på.

Gruppebilledet blev ikke helt skarpt, men bagerst er det Per Janner i grønt og John Flacke i gult - og ingen kage til kaffen

Så er det jo den 9. April i dag. En mørk dag og en lysets dag. Det lyse er, at vores søde cykelven Merethe blev født på denne dag for 70 år siden. TILLYKKE 

Næste fredag er langfredag. Vi ses igen den 22. April. God påske.

 

 


 

fredagstur den 8, april

Fredagstur den 1. april 22
I dag skulle vi på udflugt til Lundbygård, hvor Carsten havde aftalt, at vi måtte komme på besøg og høre om juletræsproduktion.

Vi cyklede til Lov, Hammer og Hammer Torup og nåede godset Lundbygård, hvor Carsten tog imod os.

Godset Lundbygård går helt tilbage til 1600 tallet hvor en af ejerne var den berømte Gøngehøvding.

I dag har godset Europas største samlede areal af juletræer, der leveres til 17 lande. Den årlige produktion er på 600.000 træer.

Godsforvalter Flemming Schmidt fortalte meget spændende om virksomheden lige fra egen frøproduktion til udplantning af minitræerne efter to års ophold på planteskole. Herefter blev træerne passet og plejet i op til 9 år, beskåret med speciel udviklet Storm-P beskærer, der både kunne beskære de underste grene og samtidig afklippe viltre skud, så træet fik den hel rette facon for et rigtigt juletræ. 

Vi kom også ind på balancen mellem det at drive et effektivt landbrug, og leve op til alle myndighedernes krav om bæredygtighed, miljøhensyn, gode arbejdsvilkår for de ansatte og mulighed for dyrelivet i et område med en sådan monokultur.

Der blev stillet nysgerrige spørgsmål, og vi havde en god diskution.

Efter besøget cyklede vi hjem til hallen hvor vi fik en god kop kaffe/kakao og et gruppebillede. Tak til Carsten for endnu en spændende fredagstur.

Pia🙂🙂

Næste fredag køres som sædvanlig fra hallen 1000 på de tunge.

 


 

LCM Triatlon 03.04.2022

25 medlemmer fra LCM havde sat hinanden stævne i Fladså Hallen kl. 09:30 til årets LCM triatlon 

Der var 5 discipliner (gå/løb 4. km., cykling 18 km., svømning 400 m., praktisk hjælp og socialt samvær). 
 
Stævnet blev gennemført i flot stil og alle klarede mindst 3 ud af de 5 discipliner og andre klarede alle 5🤩
 
Inger og Palle havde målt ruterne op og lavet kort, Anni sørgede for gode håndmadder og drikkelse, Pia havde bagt lækker kage, Lotte koordinerede og Tove informerede. 
Et rigtigt godt gennemført arrangement, som vil blive gentaget til næste år. 
 
Tak til os som arrangerede og tak til alle Jer som deltog👍
Tove🙂
 

 

Fredagstur den 25.03.22
Fantastisk vejr høj sol og mange varmegraderfantastisk cykelvejr
Palle og John førte an på en tur gennem Eventyrstien, Rettestrupplantage, Vejlø, ad grusveje til Grevensvænge, Myrup, helvedes bakken ved Fladså Gården og gennem stierne i Mogenstrup til Fladså Hallen. Vi har nok kørt ca. 25 km., da min km. tæller ikke var helt stabil den dag.


Vel ankommet til hallen bød Inger og Palle på den berømte chokolade kage - uhm og tak for kage


Fredag den 01.04.22 cykles fra hallen kl. 10:00. Turen går et smut forbi Lundbygård, hvor vi skal høre om julrtræsproduktion

Tove

Som Tove allerede har skrevet, cykler vi fra hallen klokken 10 på fredag. Vi cykler til Lundbygård, hvor Carsten har aftalt, at en af de ansatte vil fortælle om den årlige produktion af 600.000 juletræer.

Hvis man gerne vil høre på og ikke cykler, kan man møde op klokken 10.30 ved stedets kontor til venstre for hovedbygningen.
Efterfølgende fortsætter cykelholdet deres tur for til sidst at slutte ved hallen.
 
Peter
 

Fredagstur den 25. marts

En halv snes cyklister mødtes ved hallen og i det fine vejr gik det den nærmeste vej til Lov. Flere sluttede sig til flokken ved Fladså Turist. På firmaets parkeringsplads blev vi budt velkommen af Per, der startede firmaet i 1986. Derefter så vi en kæmpestor busvaskemaskine til godt en million. Firmaet har 25 busser.  I chaufførstuen ventede der kaffe/te og kage. Per, sønnen, Lykke og et par andre regerede på kontoret. "Papirarbejdet" virkede uoverskueligt. Beløb, der overstiger en folkepensionist fatteevne, svirrede i luften. Overskredne miljøregler koster nemt over 15.000 - bare for en lille forglemmelse. Da jeg ikke kunne rumme flere oplysninger henviser jeg til firmaet hjemmeside. - Jeg fik helt lyst til at tage på bustur ved at se den! Tak til Fladså Turist og Carsten for et interessant erhvervsbesøg. - Hjemturen gik gennem Lov Sønderskov og Myrup. Ved kaffen i hallen nød vi Toms banankage med chokolade. Flere har nok ikke haft det store behov for frokost efter arrangementet!!

Inger

Næste fredag fra hallen 1000 som sædvanlig 

 


 

Opstart søndag den 27. marts klokken 1000 fra Hallen. Som sædvanlig forplejning ved hjemkomst.

Fredagstur den 18. marts

Dejligt solskinsvejr - en dejlig frisk vind og 13 friske cyklister. Vi havde premiere på opdeling i 2 hold. Begge hold kørte fra hallen kl. 10.04. Begge hold kom retur kl. 11.57, og begge hold havde kørt 23 km.
 
Hold A bestod af 5 cyklister. Hold B bestod af 8. Jeg var en af dem. Vi havde stort set ikke asfalt under dækkene. Kørte på smalle stier og singletrack ruter i Fruens Plantage. Oven i dette åd vi vandtårnsbakken. Det var faktisk en hård tur. Ikke et ord om Lov cykelfarver, men bemærk lige påklædningen på hold B. Tom var undskyldt. Han har kun sommertøj i Lov farver, og kan vel ikke købe tøj nu hvor gerne han end ville? A pros pro Tom (vores friske nye pust på fredagsholdet) så bemærkede jeg, at han gerne går lige til kanten. Det resulterede i dagens flotte styrt, da forhjulet absolut ville skråt op af kanten i et dybt hjulspor. Senere bemærkede jeg, at han gennempløjede et pilekrat og store løse sten. Balancetræning Tom.
 
Nå - men nu spekulerer jeg så på, hvilket hold jeg skal køre med næste gang. Selv om jeg godt kan følge med, så kan det også blive for hårdt. En ting er sikkert. Hvis man søger op på hold A, så skal man holde sig bagerst. Hvem ved - måske kører vi alle på hold A en dag - hvor hold A vel at bemærke bestemmer farten.
Tom vil bage kage (selv)til næste fredag, ligesom Tamborg havde gjort til i dag. Meget lækker kage som jeg ikke kender navnet på. Måske Marengs med æbler? Tak for den.
 
PH🙂

Kommende fredag starter vi som sædvanlig fra hallen klokken 10, og der er mulighed for at cykle i 2 hold. Klokken 10.15 stopper vi ved Fladså Turist på Hovedgaden 7 i Lov. Carsten har formidlet kontakten til Lykke, Per og Mathias, som vil fortælle om virksomhedens historie og deres mange aktiviteter.
Selv om man ikke cykler denne dag, er man velkommen til at deltage ved selve besøget hos Fladså Turist.


Efterfølgende fortsætter vi cykelturen for til sidst at slutte ved hallen, hvor Tom har overtaget 'kagestafetten'.

Fredagstur den 11. marts

Corona-ramt fredagstur

Det var perfekt cykelvejr i dag, og Palle havde en fin rundtur i ærmet. Over golfbanen, Bøgesø, Brandelev, Bonderup, øvelsesterrænnet og Rønnebæk Søskov. Inger var den eneste kvinde på holdet, og det klarer hun med et smil. Flere, både kvindelige og mandelige seniorer, måtte undvære fredagsmotionen på grund af Corona. Susanne og Merethe er startet på genoptræning med en gåtur. Klubben må siges p.t. at være noget medtaget.

Se turen her: 

https://connect.garmin.com/modern/activity/8396117047

Tilbage ved hallen blev turen afrundet med kaffe og Susanne og Merethes mundgodt. Tamborg lover kage til næste fredag.

God bedring til resten af holdet! Forhåbentlig er alle snart tilbage på cyklen igen. :-)

Peter

På fredag køres som sædvanlig fra hallen.

Søndagstur den 6 marts 2022

 


 


Søndags tur d. 6 marts 2022.😎

17 Deltager var mødt op til denne lokale guidede tur. 

Turen startede i Brøderup med sol og forsat via det skønne skovområde ved Bækkeskov forbi kludeegen videre til Leestrup og derfra til Vemmeltofte, videre til Roholte, hvorfra vi fugte kirkestien til Strandegård ved Feddet. Her på stien stoppede vi for at nyde udsigten og se den store flok af rådyr (ca. 30), som var bestilt til opstilling af vores lokale guider. Rådyrene gik stille og roligt og "græssede” på marken, og kikkede vi op, så vi havørnen svæve stille og roligt over marken, fantastisk syn. Vi holdt der et godt stykke tid, da vi havde en punktering, og den var til al held ikke lige til at udbedre😉, så det gav os god tid til at nyde det fantastiske landskab og dyreliv. 

Turen forsatte til Feddet, hvor vi cyklede ud til fugletårnet og igen kunne vi nyde den dejlige udsigt over Præstø fjord og Maderne. Denne søndag stod vi på Fed side af fjorden (på Præstø turen 6/2 var vi på Præstø side), og da vejret var solrigt og klart, var udsigten fantastisk. Tilbage fra fugletårnet gik turen via Lindersvold/Mosebølle og videre tilbage gennem Bækkeskov via Sølperup og via skolestien til Malerværkstedet i Brøderup, hvor der var dækket op med varm suppe, brød og spegepølse, som der blev spist godt af.

Tak for det gode selskab, til alle fremmødte og en særlig tak til Mette, Jesper, Birthe og Jan for denne fantastiske tur og dejlige forplejning🙂

Sussie🤩

Næste arrangeret søndagstur bliver den 03.04.2022, her skal vi lave en 10% Ironman tilpasset LCM😲

Nærmere herom når tiden sig nærmer.🙂

 


 

Fredagstur den 4.marts

Uhhh hvor det regnede og blæste da 7 glade cyklister mødte op ved hallen. Glæden var til forventning om to gange kager, både Inger og Susanne havde kager med. Så turen startede med kaffe og Susannes banan muffin og Ingers chokolade kage. Og så blev "krigen" endevendt igen igen, bare det var os der bestemte i verden, så var der aldrig mere krig, men masser af kager og øl....


Efter 1/2 time i varme og hygge holdt det op med at regne, meeen det var lidt svært at skulle ud på cyklen....Palle havde heldigvis tænkt på en rute og kunne overtale os andre til at cykle. Susanne ville ellers hellere i Netto.


Ja så ville jeg da hellere på cyklen.

Ud i strid modvind til Myrup, ned ad Vordingborg vejen og ind over land hvor det endelig blev medvind. Se ruten nedenunder.
Inger var vist blevet deprimeret over al den krig og elendighed så hun måtte bage en kage, Susannes bevæggrunde for at bage fik jeg ikke fat i.

God weekend alle og god bedring til Birgit som IKKE havde corona men bare var skidt...

Rita😘

 

På fredag atter fra hallen som vi plejer på de tunge.

 

 


 

Søndagstur den 6 marts 2022

Lov Cykel Motions lokale guider (Birthe og Mette) for Up Town og Down Town Tappernøje tilbyder:

Søndag d. 6. marts 2022 er dagens bedste tilbud:

 • Cykeltur på MBT med lokal kendte guider 
 • Rute på enten 10 km. eller 40 km
  • 40 km. Rute starter fra Brøderupvej 1, 4733 Tappernøje, kl. 10.00  
  • 10 km rute starter fra parkeringspladsen ved Fed Camping kl. 11.00 eller når 40 km. Ruten ankommer til Fed Camping. Herefter følges begge ruter rundt på Feddet. 
  • Besøg Syd Sjællands smukke natur og dyre liv.
  • Besøg Tappernøje Waterfront
  • Nyd den fantastiske udsigt over Præstø fjord, fra Fugletårnet på Fedet, måske er du heldig at se en havørn
  • Oplev troldmagien ved Kludeegen i Leestrup Skoven
  • Oplev det spirende forår, hvor bækken klukker og fuglene synger.
  • Oplev det vilde dyreliv
  • Vær en del af et rigtigt godt fællesskab, med rigtigt godt humør

Til slut vil vores lokale guider tage os med på besøg, hos en lokal kunsthåndværker, hvor der vil blive budt på lokale specialiteter.

Pris for hele arrangementet: 0,00 kr.

Der er parkerings muligheder, ved Korskildeskole og på Brøderupvej 1.

Birthe Olsen og Mette Bavnhøj Stampe🙂🙂

 


 

Fredagstur den 25. februar

I skole igen

Rita og Per havde inviteret til besøg på Flakkebjerg Skolemuseum og en fortælling om en forsvunden tid. Men først skulle der selvfølgelig cykles.

Meteorologerne havde varslet regn og rusk op ad dagen, men vi satte vores lid til at kunne gennemføre turen, inden uvejret holdt sit indtog. Og det var et godt sats, for 2 timers landevejskørsel blev det til i tørvejr og moderat blæst. Selvom Ritas computer i starten nægtede at vise den ellers planlagte rute, blev det en fin rundtur i for os ukendt terræn med bakker og små landsbyer. Vi passerede Falkensteen Gods, som imponerede med sine flotte bygninger og Boeslunde Kirkes særprægede gavle. Vi havde lidt travlt, for vi skulle jo i skole ved 12- tiden. Inden da nåede vi dog også at aflægge besøg i Halkevad Mindelund, som bl.a. indeholdt en genforeningssten.

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/8317303205

Tilbage ved skolemuseet ventede Erik Jensen, far til Rita og Pers svigersøn. Han fortalte om museet, som har været anvendt som forskole fra 1904 til 1962. Vi sad bænket i klasseværelset, hvor lærerinden fru Ingeborg Nielsen i mere end 47 år underviste elever fra oplandet. Og så var der spisefrikvarter, hvor Rita bød på fedtemadder med spegepølse og øl, næsten som i de ’gode gamle dage’. Ritas lækre squashkage afrundede spisefrikvarteret på bedste vis. Efter rundvisning i lærerindeboligen fik vi fri til at holde weekend.

Der var for øvrigt ingen eftersidninger, men masser af uvejr, da vi skulle køre hjem.

Mange tak til Per og Rita for et spændende fredagsarrangement.

Næste fredag cykler vi som sædvanlig fra hallen på tunge cykler.

Peter

 

 


 

Fredagstur den 18.februar

 

11 seniorer mødte til fredagens tur. Trods regn og slud tog Peter og maler initiativet. Nu førte maler os igennem Mogenstrup, ad stier, som jeg aldrig har cyklet på. Hvor har den mand det dog fra.


Turen gik herefter over Myrup Svenstrup Vejle Appenæs Rønnebækhuse Rønnebæk Næstelsø og sluttelig til kaffen i hallen, hvor Merete diskede op med dejlig hjemmebag.

Skøn afslutning på en 29 km tur.

Tak for turen til alle.
Peter 😀.


Fredagsturen, den 18.februar, går ikke som tidligere meldt ud til Østmøn.
I stedet for inviterer Rita og Per til en spændende tur til Flakkebjerg Skolemuseum, hvor vi helt sikkert kommer til at genopfriske vores skolelærdom.

Vi mødes klokken 10 på adressen Gimlingevej 2, 4200 Slagelse.

Efter en ca. 2 timers cykeltur på asfalt er der rundvisning på Skolemuseet. Der er stillet en bid mad i udsigt og kage til egen kaffe.

Rita beder om, at vi tilmelder os turen til hende, gerne med SMS på 27260452.

 

 


 

 

 

I dag kørte imod vest. Gennem Myrup og skovene mod Svenstrup. Vi holdt rast i Vejløskoven og kørte forbi mølleren og hjem over Basnæs og Myrup. Det var en dejlig frisk tur i tørvejr og rygvind på tilbagevejen.


Kaffe og kage hjemme i Fladsåhallen. Tak til Palle, der fiksede mit nye cykelstativ. På udturen væltede cyklen flere gange. Men nu sidder bøjlen helt fast.

Anni🙂🙂

Næste fredag som sædvanlig fra Hallen 10.00.

 

 


 

Søndagstur den 06.02.2022

Kirsten og Anders havde laver en flot tur rundt i Præstø og omegn, målet var Jættestuen Svend Gønges hule i Bønsvig Skov på Jungshoved.
Vi havde fint vejr sol og blæst men ingen regn, den var falder om natten og dagen før. Underlaget var lidt mere pladret end som så, der skulle god fart på for at komme igennem stierne. Cyklerne var pladret godt til og det var cyklisterne også.
Vi var så heldige at blive budt på en sildemad, da vi kom hjem. Det trængte vi til oven på alle strabadserer.
Tak til Kirsten og Anders for en rigtig fin tur og god forplejning.

Næste søndagstur er den 6 marts, hvor Birthe og Mette har en spændende tur i ærmet
Tove

 


 

 

Søndagstur den 6. Februar

Den første søndagstur i år er trygt lagt i hænderne hos Kirsten og Anders Flackebjerg.

Vi mødes på Fjordparken 11, Præstø kl.10:00 på tunge cykler med brede dæk. Turen går til Præstø og omegn og varer ca. 2 timer. Når vi kommer hjem, vil der være kaffe og kage.

Håber rigtig mange har lyst til at udfordre vinterformen, og er den ikke i top, kan den blive det👍😊

Cykelhilsen fra Sussie, Pia og Tove🚴‍♂️🚴‍♀️🚴‍♂️🚴‍♀️


 

Dagens tur startede i høj sol men hundekold. Fra hallen var man hurtig fremme ved dagens højdepunkt i Hammer.

Målet var Kildevangs Antik hvor man sluttede sig til dem som havde valgt at lade cyklen hvile for dagen. Carsten havde aftalt dette spændende besøg hos Frede og Rikke som mange kender fra TV.

Efter en kort velkomst blev vi så sluppet løs i dette mekka af nostalgi. Og hvor der meget at se på. Rikke og hendes far Frede fortalte deres spændende vej til Hammer og antikverden samt om deres TV optræden alt imedens vi nød mor Irenes dejlige kage og kaffe.

Efter ca. en time begyndte det at trække i pedalerne og turen fortsatte i det flotte vejr.
Stor tak til Carsten for denne store og spændende oplevelse.

Flemming😋

I morgen køres som sædvanlig fra Hallen.

 

 


 

Fredagstur den 21. januar

Nogen må jo passe træningen, mens andre hygger sig med håndbold og kunst og varme stuer og . . . . .

Det var vi så 10 der gjorde på 26 km. skovveje under ledelse af John maler - for en gangs skyld. Måske skulle man også prøve at interessere sig lidt for håndbold.

Hvornår spiller Danmark? Den kamp tror jeg jeg vil se - altså hvis det er en aften, hvor der ikke er "En sag for Frost". Nå men altså 26 km. i fuld sol og med fuld vind. Skønt. Vi var lidt usikre på, om vi måtte indtage kaffe i Fladså Hallen.

Derfor gjorde i stop hos Peter og Merethe. Måske kunne vi nasse lidt kaffe der. Ingen hjemme. Og dog  -  en enkelt mente at have set en kunstner og musiker dukke sig under vindueskarmen.

Nå - men vi fik kaffe i Fladså. Dejlig tur i friskt og lyst vejr.

Men men .......

’ANTIKDUELLEN’

 

Fredag, den 21.januar mødes vi som sædvanlig ved hallen klokken 10. Turen bliver dog i første omgang kort, fordi vi cykler direkte til Kildevang Antik i Hammer.
 
Carsten har lavet en aftale med Rikke og hendes far Frede, som byder på en kop kaffe klokken 10.15. Vi skal høre om deres antikforretning og ikke mindst om deres medvirken i mange afsnit af DR’s serie ’Antikduellen’. Carsten siger, at begge har meget på hjertet, så vi afsætter god tid til besøget. Afhængig af besøgets længde, kan vi efterfølgende fortsætte cykelturen for at ende ved hallen til sidst.
 
Selv om man ikke vil cykle på fredag, er man meget vedkommen til at møde op klokken 10.15 på Hammervej 52A for at høre en sikkert spændende fortælling.

 

 


 

 

 

Fredagstur den 14 januar

 


Nytårskur

Så tog fredagsholdet fat i 2022.

Vi var 9 seniorer, som mødte op ved Boserupskovens parkeringsplads på årets første almindelige fredag og kunne ønske hinanden godt nytår.

Cyklerne havde på grund af vejret fået lov til at få sig en hviledag, og cykelskoene var skiftet ud med vandrestøvler. Palle og Inger stod for en frisk travetur gennem Boserupskoven, hvor vi hurtig fik varmen med en energisk Palle i front. Der var få fuglefløjt i luften, men til gengæld gik snakken lystigt blandt deltagerne. Årets første gruppebillede blev taget ved Denderup sø. Punkteringer var der for en gangs skyld ingen af. :-)

Efter en god times gåtur vendte vi tilbage til udgangspunktet og kunne endnu en gang nyde Ingers lækre Brownies, vaniljekranse, te, kaffe og sandelig også 1 Enkelt til halsen. Vores forkvinde havde for øvrigt svært ved at begrænse sit indtag af vaniljekranse, men får forhåbentlig ingen mén af det.

Stort tak til Inger og Palle. Og således kom fredagsholdet på en hyggelig måde i gang med det nye år.

Kommende fredag bliver det dog alvor: Vi mødes kampberedt i fuld uniform og på 2 hjul ved hallen klokken 10.

Peter

 

 


 

Fredags Nytårstur den 7. januar

Kære alle

Så starter fredagscykelåret op igen - hvor bliver tiden dog af?

Og traditioinen tro bliver det fra Parkeringsdpladsen i Boserupskoven ved Skovbørnehaven.

Vejret tegner ikke godt, så det er besluttet, at det bliver en gåtur i skoven da vi skal passe på os selv i det glatte vejr - men det forhindrer naturligvis ikke dem som har mod på det - at cykle med forsigtighed.

Det sociale skal vi ikke glemme så mon kke der før eller efter turen bliver lejlighed til at ønske hinanden godt nytår med indholdet i de medbragte termokander eller lommelærker.

Ps! Dagens billede et dejligt minderigt tilkbageblik på vores tur i Thy Nationalpark - må vi få lige så mange gode minder i 2022.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.02 | 18:10

ok

...
13.07 | 15:14

vores nye e-mail adresse
med venlig hilsen
john og birgit

...
14.09 | 15:37

Det tror jeg der er mange som vil kunne bruge. I øvrigt vil jeg gerne tilbyde alle medlemme 10% rabat hos Uniwatches.dk hvis det var noget?

...
26.02 | 15:38

Lige en opgave Flemming. - En "lovbook" kun for klubbens medlemmer til opfordringer til ture - til beretninger om ture - til billeder - til køb/salg - osv.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE