Aktiviteter 2019

Fredagstur den 22. marts

 

Fredagstur fra Enø

 

Endnu en fredagstur efter mange dages regn. Men også denne dag var vi heldige med tørvejr og med enkelte solstrejf under hele turen. Ole og Birgit havde indkaldt til seniortur med start fra Enø. Begge havde dagen forinden prøvekørt turen og opdaget, at skovvejene var særdeles mudrede og i Saltø Skov endda fyldt med skærver, hvilket gav Birgit to punkteringer.
Øv, men nu var vi advaret, og derfor valgte Ole at guide os på en dejlig rundtur på fast og sikkert underlag. Tak for det!

 

Turen gik hen over Enø, langs Karrebæk fjord og med stop ved Margrethehøjen i Borrenakke Skov. Det gamle voldsted, som giver et fint udkig over fjorden, blev straks indtaget og dagens gruppebilledet blev sikret. Næste stop var ved Saltø Gods, hvor Oles fortid som historielærer ikke var til at kimse af. Både her og flere andre steder undervejs kunne han velforberedt fortælle om egnens fortid. Saltø Gods historie går helt tilbage til 1330 og har siden 1725 været i familien Plessens eje. Nu var benene varmet tilstrækkelig op, til at gruppen kunne prøve kræfter med Menstrup bjerg på hele 43 meter over havet. Flot udsigt herfra til Karrebæksminde bugt!

Vi måtte sande, at tiden går alt for hurtigt i hyggeligt selskab, og var derfor nødt til at afkorte den sidste del af den planlagte rute, for hjemme på Enø ventede Birgit med hendes velsmagende kryddersuppe, madbrød og kolde drikke. Her fik vi også selskab af Lotte og Poul Erik. Dagen sluttede på festlig vis med en koncert med Ole på mundharpe og Nanna med solosang.
Det var et fint fredagsarrangement, så stor tak til Ole, Birgit og Nanna.

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/3464393641

 

Kommende fredagsarrangement

Fredag, den 22. marts mødes vi kl. 10.00 i Galleri Finnole,  Axeltorv 6. Der er  en særudstilling om Ole Ingstrups specielle tilknytning til Cree indianerne i Canada, som han vil fortælle om.

På udstillingen vises spændende indianerkunst og kulturgenstande. Ole har et personligt forhold til hver eneste ting, og hans beretninger er gennemstrømmet af hans store og respektfulde kærlighed til det indianske folk, deres kunst, kultur og spiritualitet – og til hans mange indianske venner.

Ole Ingstrup har arbejdet i 21 år som direktør for den canadiske kriminalforsorg. Hans arbejde gik ud på at reformere det canadiske fængselsvæsen – i særlig grad for Canadas oprindelige befolkning, indianerne. For dette arbejde og for sin dybe indføling i og forståelse for indiansk tankegang blev Ole udnævnt til livsvarig æreshøvding ved en kæmpeceremoni med deltagelse af 4000 indianere. Det gør stort indtryk at høre, at han gennem 10 år forud for udnævnelsen blev uddannet til høvding ved at deltage i forskellige ceremonier og ritualer, som hans nære indianske ven (senere bror) inviterede ham til uden selv at vide det.

Oles Ingstrup startede sammen med Finn Arnesen Galleri Finnole i juli sidste år, hvor man kan glæde sig over hans mange farverige malerier.

Efter foredraget er der fredagskaffe og kage.

PeterSmiler stort

 

Cykling? Øøhh jaaa man kan køre til Næstved og tilbage fra bopælen hvis man lyster.


 

Fredagstur den 15. marts

ZJa - igen vi Lovseniormotionscyklister kan altså noget med vejret. For som det kan ses på Yr., så skulle solen komme kl. 10 her til vores fredagscykling d. 8/3. Og sådan blev det sandelig også, for da Annelise bød os velkommen til Fensmark - ja da skinnede den nærmest fra en blå og let hvidskyet himmel. 


Her på d. 8/3 som også er kvindernes internationale (kamp)dag. En dag der har sit afsæt i et socialistisk kvindemøde i Kbh. i 1910, og som i nogle lande har fået en tradition for, at kvinderne denne dag får gaver og blomster. Men i dag må vi mænd dog beklage - vi havde hverken gaver eller blomster i vores cykeltasker til jer piger, men rose jer vil vi gerne. For det er flot og rart, at vi kan følges. Uden tvivl giver det bedre plan i turene, og uden tvivl gør det generelt også udsigterne smukkere. 


Stenskoven - Rendebakken - Vridsløse Kirkeruin og Øverup Bakke var nogle af dagens højdepunkter Annelise havde valgt til os. Og som det kan ses på billederne, blev der kæmpet på Rendebakken. Her skal Inger have lidt ekstra ros, for i fin stil kørte hun op på den mellemste klinge. Fejlen ved forskifteren fik Palle fik dog hurtigt rettet, da vi var oppe. 


Gruppebilledet er fra Vridsløse Kirkeruin. Vridsløse Kirke blev opført i middelalderen, og blev nedlagt og lagt ind under Herlufsholm Sogn i 1560. Vi står i tårnrummet. Og vidste vi det ikke før, fik vi det altså at mærke, da vi kom til Øverup Bakke ved TV masten - det blæste ret så meget, men til Annelise ros skal det siges, at turen, som jeg mener var på ca. 24 km. var lagt, så vi kørte det meste af modvindsvejen i skov. 


Vi siger tak for den fine tur og tak for hjemmebagte boller og krydderkage ved hjemkomsten. Så lækkert. Og tak til John for anretning og servering. Og også tak for den gamle danske - den var god af køre hjem på.

 
Frode.Cool

Næste fredag køres fra hallen klokken 10.00 på tunge cykler og der aftales

en tur her. Anni var i underskud for kagegivning så det klarer hun og med kaffe fra automaten.

 

Sidste!! Vi starter på Reedtzholmvej 105 på Enø hos Birgit og Ole.

 

 


 

Fredagstur den 8. marts

Fredagstur 01.03.2019
20 personer var mødt op ved Fladså Hallen på tunge cykler. Turen blev på stedet lagt af Palle Fossing, som førte os til Svenstrup Efterskole.
Her beundrede vi den forholdsvis nybyggede shelter med 40 overnatningspladser, med form som et modsat vikingeskib og alt opført i meget solidt træ.
Videre til Vejløskoven og gennem Rettestrup Plantage og hjem til Fladså Hallen. Tænker vi kørte ca. 25 km.
Turen afsluttes med kaffe/te/cacao fra hallens udsøgte maskine og i det “pæne” lokale. Endnu en dejlig fredagstur i godt vejr.
Næste fredag den 8. marts mødes vi kl. 10:00 hos Annelise og John Jacobsen på Akacievænget 7, 4684 Fensmark.
Vi kører gennem Stenskoven og skal prøve kræfter med Rendebakken. Tilbage til Stenskoven og op mod Vridsløse og over i det nye byggeri. Forbi Jeshøjgård ad Kalsagervej til Fensmark, hvor vi tager en lille runde i Fensmark inden kaffe og kage.

Hvis vejret driller, bliver turen lavet om til mere landevej over Broksø og Gødstrup men vi håber naturligvis på godt vejr - der er det jo altid på vores fredagsture.

ToveCool

 


 

 

Fredagstur den 1. marts

Solen skinnede højt, det var hundekoldt og der var en svag vind da 18 forventningsfulde motionister mødte op på den flotte hvide gård hvor Ingers lillebror bor.

Palle skitserede kort turens forløb og kunne berolige os med, at Snaphanerne som huserede her i Kastrup Skoven under svenskekrigene, var uddøde – den sidste blev med nogle år forsinket begravet i 1660 – og således beroliget gik det ellers derudad. 

Og hold da op et skønt landskab med bakker og flot natur. Turen var heldigvis planlagt, så vi havde medvind og det gik ned ad bakke på den første halvdel og turen hjem ville så ske i skov med læ.

Kunst af hestesko og døde grise fik vi også set og i skoven på vej hjem så vi overjæger Mogens Andersens sten som markerede en korsvej. I skoven var der stor aktivitet af forstfolk som var i gang med forårsbeskæring m.m.

Kastrup Skov var også i forårshumør og de frosne veje var godt optøet så det var en blandet fornøjelse at cykle på - så både vaskemaskine og haveslange måtte forventes at skulle i brug ved hjemkomst.

Ved Røde Hus blev vi mødt af friske børn i intuitionen som gav os et opmuntrende vink. Det var også her at vi med udsigt til Tystrup-Bavelse søerne så en ørn – tror vi nok og tog familiebilledet.

En punktering blev det også til og så midt i ”plutten”, men inden man får set sig om var Palle godt i gang med at flå dækket af. Han burde have den ”Gyldne ventil” for sin altid store hjælpsomhed.

Turen blev af tidsmæssige årsager afkortet lidt så vi kom ikke over den annoncerede bæk. De sidste 3 km. var for undertegnede en forfærdelig omgang. Cyklen blev tungere og tungere og pludselig var jeg over 500 meter bagud – kun det forhold at der cyklede en foran i gruppen på over 80 år holdt mig på cyklen – jeg var alvorlig ved at overveje om jeg skulle deltage fremover.

Men da jeg kom hjem og fik vasket min cykel, kunne jeg konstatere at jeg var punkteret igen, hvilket var årsagen til at ”batteriet” var fladt – ja så bliver man glad igen og mod på flere ture. 

Tilbage på gården dækkede Inger og Palle op med boller kage og pålæg samt kaffe og te – herligt – stor tak for en dejlig tur og forplejning.

https://connect.garmin.com/modern/activity/3408190310

Flemming😉

Næste fredag køres fra hallen klokken 10.00 på tunge cykler og turen planlæggers her.

Fredagstur den 22. februar

Selvom det var vinterferie, og børnebørnene skulle passes, var vi 14 til cykling denne fredag. 

Vi skuttede os lidt i tågen, men var enige om, at solen ville komme - lige om lidt. Heldigvis var maleren endnu en gang klar med en god tur. 
Vi cyklede over Fårebakkerne, hvor fårene var væk, men hvor et stort hult træ var dagens seværdighed.

Vi nåede omkring Rønnebæk og kravlede op ad en ubehagelig stejl bakke til vandtårnet og videre rundt på Åsen inden turen gik hjemad. 21 km på mange gode stier, og som lovet, tittede solen frem, da vi nåede hallen, hvor vi sluttede af med boller og småkager.

En dejlig tur uden punkteringer eller andre uheld.

PiaSmiler stort

Og så lige stor tak til Pia for de dejlige boller og til Rita for småkagerne.

Flemming Vild

 

Fredag den 22. februar er det tid til at prøve nye veje og stier.

Vi mødes på Højbjergvej 8 ved Sneslev / Fuglebjerg kl. 10 som sædvanlig og kører en tur på et par timer på mellem 20 og 27 km. afhængig af lyst og vejr.

Efterfølgende har vi cafeen klar.

Inger & Palle”

 


 

Fredagstur den 15. Februar

Kære alle

Vi mødes ved hallen på tunge cykler klokken 10.00 og planlægger en tur herfra - ja det er vel ikke alle der er på vinterferie eller passer børnebørn.

FlemmingSmiler


 

 

 

 

Fredagstur den 8. februar

Frodes fredagstur

Denne gang startede vi hjemme hos Frode på Birgittevej. 20 veloplagte seniorer var spændte på, hvad Frode havde i ærmet, og vi blev sandelig ikke skuffet. Vejret var ganske fint til mountainbike-cykling og endda med solstrejf i ny og næ.

Turen førte os langs kanalen ud til Ydernæs. Her kunne vi se området, hvor Næstved kommune overvejer at flytte erhvervshavnen hen. Videre langs vandet og hen til det velvalgte sted, hvor det obligatoriske gruppebillede skulle tages. Seniorerne har åbenbart en forkærlighed for tårne af forskellige størrelser. Flot at nyde udsigten mod Gavnø herfra.

Kort efter blev der igen trådt på bremserne ved Gl. Susås arm. Der blev gravet og kloakeret i stor stil for at klimasikre Næstved syd med udsigten til fremtidige større nedbørsmængder. Poul Erik fortalte om sin søn, som er med til at udføre arbejdet.

Næste stop var ved stien langs Rønnebækken, hvor skolebørn har dekoreret marksten med sjove og poetiske ord som f.eks. Pjækkesten og Lige Gået. Og så var det her, Annegrete utålmodigt spurgte til ’Kærlighedsstien’, det vides dog ikke hvad hun nærmere havde i tankerne.

Ved Fruens Plantage påtog Merethe sig dagens punktering, som hurtigt blev udbedret af Palle og hans assistenter.

Tæt ved de tidligere skydebaner bag Rønnebæksholm blev der fortalt anekdoter om øvelser, konkurrencer og ikke mindst om Enøslagterens tykke pølser. Tilhørerne kunne så fundere over, om det var Flemming, Frode eller Poul Erik, som ramte mest plet.

Tilbage gennem Herlufholms smukke fredskov kom vi i mål på Birgittevej, hvor Frode inviterede på boller, kaffe og ikke mindst hans fantastiske æblekage. Vi nåede også at se beviset for, at Lovs cykeldamer også magter disciplinen med pinde og masker, idet de har leveret varmt tøj til Frodes dukke, så denne trygt kan komme gennem vinteren.

Stor tak til Frode for et fint fredagsarrangement.

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/3347417323

Næste fredag kører vi fra hallen på brede dæk ud på nye eventyr.

Peter{#smileys123.tonqueout}

Fredagstur den 1. februar

Her hvor vi skriver d. 25/1, tror jeg godt, vi fra fredagsholdet må sende et vinterpostkort. For da vi kørte fra hallen viste Peters computer nemlig - 4 grader og senere - 5 grader, og så er det vel ok at kalde det vinter. Og godt for det. For uden vinter er det svært at glæde sig til forår. 


Tove syntes det var lang tid siden, vi havde været i Lov Sønderskov, så den tanke greb vi da med det samme. Så dagens frostvejrstur kom til at hedde Lov Østerskov - Lov Sønderskov - stierne i Myrupbakkerne og i Fårebakkerne og Bultevejen hjem. Helt anderledes for vi plejer altid at køre Bultevejen fra den anden side. 

Ang. dagens gruppebillede så bemærk lige baggrunden for de friske og glade cykelansigter. Farverne ja - og jeg tror, det var 42 årringe Poul Henning talte. I Fårebakkerne skuede vi igen ud over arealet neden for, som DSB påtænker at værkstedsbebygge. 

Fin tur og fin hjemkomst for sandelig om ikke Flemming ventede med en “næsepuster”, som blev udskænket fra P pladsen, da vi jo godt ved, at det er en “afholdshall” vi nyder kaffen i efter vores ture. Og sandelig om ikke Jens Tamborg havde både brød og selvhjemmebagte muffins med. Det var rigtig godt efter den lidt kolde tur. Så tak for det. 

Stierne på Ydernæs har i en del tid været ufarbare på grund af nedgravning af nye kloakledninger, men nu er de til at køre på igen. Så mit forslag er, at vi næste fredag d. 1. feb. genindvier dem. Så kan vi også lige stoppe op og se, hvor Næstved Havn i fremtiden måske skal ligge, og vi kan nyde den nye asfalt på stien tæt ved Dyssegårdsparken. Der har der også været gravet og selv de poetiske sten er igen på plads. Jeg har en særlig kærlighed til - Pjækkedagen. For at få nogle km. i benene tager vi turen forbi Rønnebæksholm og Kasernen og ad den ydre cykelsti kommer vi til Herlufsholmskoven hvor vi slutter turen af med et sving ind på Kærlighedsstien. Ca. 27 km. 

Så vel mødt på Birgittevej 13. På tunge cykler. Og jeg tænker, der ligger lidt boller i fryseren, vi kan styrke os på efter turen.
Frode.Vild

 


 

Fredagstur den 25. januar

Det var herlig fredagscykelvejr da 17 seniorer mødtes ved hallen i høj sol og let frostvejr.

Som nyudsprungen efterlønner havde Kirsten debut i gruppen, og stort velkommen.
Maleren havde et godt turforslag i lommen, og vi cyklede omkring Myrup, over Vordingborglandevejen og rundt i Rettestrup plantage, hvor der er mange gode cykelstier.

De frosne hjulspor efter skovmaskiner gav en udfordring til teknikken, men vi klarede den uden fald eller punkteringer.

Vi gjorde stop ved Nylandsmøllen, der er en 150 år gammel pumpemølle ved Basnæs, som pumpede vand ud i Dybsø fjord, så man kunne indvinde nyt land der tidligere havde været fjordbund.

På en tidligere cykeltur havde vi set møllen, der var ved at falde helt sammen grundet råd og ælde, men nu er flere foreninger gået sammen for at genopbygge møllen.

Vi fik en snak med Jan og malerBirthes søn Nikolaj, der arbejder i det tømrerfirmaet, der renoverer møllen. 

Når møllen bliver færdig, kan den benyttes som madpakkested, og der bliver også bygget en bro fra dæmningen, så man kan sejle dertil.

Herefter gik turen hjemad over Myrup til hallen. Her stod den på kaffe fra automaten og lækker kage fra Susanne.

Den kommende fredag startes der fra hallen kl 10 på tunge cykler. Jens Tamborg vil tage kage med

PHCool

 


 

Fredagstur den 18. januar

Dagens tur – ja hvem kendte en tur – lidt forvirring men Tove lagde ud og blev senere afløst af John. Og gennem golfbanen det gik og så videre af Bultevej til Bøttekildevej, Stenholmvej og så af Brandelev Stationsvej og så blev det spændende endelig noget nyt for forbavsende mange – vi besøgte Fiskebæk Vandmølle. Spændende mølle og ikke mindst den røde møllekat faldt Frodes kærlig på. Her måtte vi tage dagens gruppebillede.

Fremme ved Bonderupvej kunne vi se et større naturgenopretningsprojekt. Og så måtte vi lige aflægge Mogens et sygebesøg. Mogens var jo kommet til skade om søndagen da det var spejlglat i Mogenstrup og måtte ned – resultat brud på sin ankel.

Han var synlig glad for besøget og de mange – god bedring Mogens. Frode og PH mente lige at hans to maskot heste skulle have et æble med på vejen.

Umiddelbart før Næstelsø fortalte Poul Erik om Næstelsø ”hovedbanegård”. En initiativrig præst syntes det var synd for sognebørnene at toget ikke stoppede i Næstelsø så han fik etableret et læskur - trinbræt så togene kunne stoppe – ja de kunne noget i gamle dage.

Da vi kom til Fladså Gård, gjorde vi holdt undertegnede gav en kort orientering om det kommende DSB-værksted og dets placering, som en af klubbens medlemmer der arbejder i DSB BYG, havde oplyst.

Tilbage i Hallen var der automatkaffe da endelig Leo fik skidtet til at virke og Rita havde fast føde med. Per markerede sin netop overståede fødselsdag med En Enkelt som blev udskænket i det skjulte. Men også Inger havde medbragt en kage. En julegave – Tysk Stollen - som bragte minder tilbage til julen.

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/3290501267…

Næste fredag køres atter fra hallen klokken 10.00 og med kaffe fra automaten.

Tak til de glade givere til ”bagrums cafeen"

FlemmingSmiler stort

 


 

Fredagstur den 11. januar

 

Nytårstur eller var det nytårskur fredag den 04.01.2019
22 cyklister startede ud fra Peter og Merete i Rettestrup i fint cykelvejr.

Vi satte kursen mod Rønnebæk, ud til det nye område “Søskoven”, videre forbi Fladsågården, grusgraven i Myrup og sluttede af på skovstierne i Rettestrup plantage. En tur på ca. 25 km. I et meget afvekslende terræn.

Desværre styrtede Tamborg kort før Rettestrup, da hans justeringsskrue til saddelpinden faldt af, Heldigvis blev det kun til mindre hudafskrabninger, så vidt jeg er orienteret.

Vel ankommet til Rettestrup diskede Peter og Merete op med boller og kage uhm....

Anne Grethe havde fødselsdag og gav “En enkelt” til begge ben.

Tak til Peter og Merete for en vellykket NYTÅRSKUR

Fredag den 11. januar mødes vi på tunge cykler ved Fladså Hallen kl. 10:00. Efter cykeltur er der cafekaffe

ToveWaou