Aktiviteter 2019

Fredagstur den 19.juli

Når TOUR-posen rystes på ny.
 
Så ryster Inger og Palle dog ikke på hånden. Begge er fungerende holdkaptajner på dagens etape i holdkørsel. Starten går fra Rita og Per på Figenvej.
 
Og der står de så, parat til udfordringerne. LOV-holdet med de røde trøjer. 19 seniorer på brede dæk. Stålsat og koncentreret. Klassementsrytterne. Et imponerende og frygtindgydende syn. Hverken Astana, Quickstep eller Moviestar tør tilsyneladende stille op.
 
Løbet bliver skudt i gang. Palle tager straks føringen på den 30 km lange etape. Hjælperytterne finder deres plads, mens holdet langsomt kæmper sig frem mod Rønnebæk huse. Der arbejdes, mens der endnu snakkes lystigt i de rødes rækker, og ingen går i udbrud.
 
Men hvor længe kan rytterne mon holde tempoet?
 
Palle ligger fortsat i front, da holdet nærmer sig Sandbakkerne i Appenæs. Der er ikke indlagt bakkespurter i det krævende terræn. Alle kommer uskadt igennem, og snart nærmer vi os Ydernæs. Solen er lige ved at bryde igennem.
Temperaturen stiger, og flaskerne bliver tømt for indhold. Rytterne taler om dopingkontrol. Alle er rene, eller er de nu også det?
 
Der tages pressebillede i maritime omgivelser, og straks efter cykles der videre langs kanalen. Holdet er fortsat samlet, da vi nærmer os omfartsvejen. Her får vi etapens eneste uheld. Poul Eriks forskifter er defekt. Vi kigger forgæves efter en servicevogn. Poul Erik må udgå af løbet.
 
Det er brutalt.
 
Holdet er nu nået helt ned til havnen i Næstved. Der er ingen brosten her. Forbi McDonalds uden at miste en eneste rytter der, og slutspurten sætter ind. Nervepirrende. Rytterne kæmper med de sidste meter, og alle når over målstregen på fantomtid.
 
Glædeligt genforenet med Poul Erik nyder LOV-holdet Ritas og Pers store gæstfrihed på terrassen med øl, kaffe og lækker kage. Cykelsporten længe leve!
Stor tak til Inger, Palle, Rita og Per for endnu en spændende fredags-etape.
 
Kommende fredag  mødes vi hos Henrik og Tove Åvænget 59 Mogenstrup kl 10:00 på tunge cykler. Vi cykler en tur i området på grusveje, skovstier og asfalt - et par timer.

Bagefter er der kaffe/te og brød
 
 PeterVild
 


Tirsdagsmarked i Stege den 16. Juli

“Cykletur til Tirsdagsmarked i Stege 

Vi er en del cykelfolk som mødes på tirsdag den 16.07.2019 i Fladså Hallen kl. 8:00 for at cykle til Tirsdagsmarked i Stege og hjem igen - små 100 km. i det hele. Vi forventer at være hjemme til kaffe kl. 20:00 og måske før😉

Cykelturen bliver i et tempo, hvor alle kan deltage. Hvis der er andre, som har lyst til at cykle med, så møder I bare op. 🚴‍♀️🚴‍♂️ Hilsen Tove”

Med venlig hilsen
Tove Kyhn Madsen
 

Fredagstur den 12. Juli

IKære alle, og måske specielt Jer, der ferierer i div. ind og udlande. Hermed en hilsen fra fredagsholdet.
I sin velkomst kl. 10 på Præsteengen 21 lød det fra Poul Henning: “Jeg foreslår, at vi for at få varmet benene op, starter med at køre en tur op på Åsen og følger Husarstien. Den er ikke værre, end vi alle kan køre med. Efter turen deroppe foreslår jeg, vi kører mod Kalbyrisskoven, og der foreslår jeg, at John tager over og kører forrest på alle de små stier, som kun John kender.”
Og det syntes vi andre, der var mødt op, var et fint forslag. Så vi fulgte gladeligt med.
Der på toppen af Åsen kunne Peter så i øvrigt fortælle om og udpege det sted, hvor han og Merethe - sådan nærmest tilfældigt - fra deres lejlighed i Kbh. i 78 var kørt ned for et hente et juletræ. Og til hinanden sagde - “hvilken natur og hvilken udsigt, hernede kunne det være godt at komme til at bo”. Og året efter - i 79 - flyttede de så herned. Så vi i gruppen kan hermed ønske Merethe og Peter tillykke med 40 år i Rettestrup.
Og Poul Henning havde jo ret - Husarstien har en sværhedsgrad, hvor alle kan være med, også rytterne, som vi var heldige at se et par stykker af.
Generelt må vi sige, som det også fremgår af billederne , at dagens vejr bare var perfekt - som altid om fredagen. Et flot lys på skovstierne og en flot blå himmel mellem træernes kroner. Vores sommer har jo i år budt på regn - varme og vækst. Også på skovstierne. Og det måtte især Susanne og Jens Tamborg erfare. De vilde roser og deres torne gav rifter. Susanne måtte have hjælp fra Merethes nødhjælpssaddeltaske og Jens klarede det med et smil. Og det gjorde Susanne selvfølgelig også.
Dagens gruppebillede blev taget på kampvognsbetonen i Kalbyrisskoven. - Og læg igen mærke til den danske blå himmel.
Ja - dagen var fyldt med smukke udsigter, også den af Susanne og Poul Henning stående på deres terrasse med en mønsterhave og med en hvedemark og en Rønnebæk Fælled som baggrund.
Vi siger mange tak for turen - tak for en kold øl ved hjemkomsten og efter den kaffe og hjemmebagte boller .
- Sandelig - der var noget at komme efter.
Og lige en botanisk ros til Inger Fossing. For de står der jo så mange steder så frodige lige nu. Og Inger fortalte på vores forespørgsel - “de hedder gederams”.
Frode.


Kommende fredag starter vi på tunge cykler fra Figenvej 132.
Palle og Inger er turledere og Rita og Per byder efterfølgende på kaffe og boller.

 


 

fredagstur den 28. jumi

Dagens gruppebillede

Fredagsturen den 21. juni blev en enklelstart med Annelise som havde måtte melde fra til Gråsten. 

Pia, Frode og Tove aflyser fredagsturen til Rødvig den 28. juni, da Henrik og Toves barnebarn skal bisættes den dag.

I stedet mødes man ved Fladså Hallen kl 10.00 på tunge cykler.

Kaffe fra automaten ved hjemkomst eller hvis tiden nærmer sig 1400 så kan man jo lige stikke hovedert ind til Leos afskedsreception og præsentere den røde trøje.

FlemmingCool

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Fredagstur den 21. Juni

Frodes skovtur

Denne fredagstur startede hjemme hos Frode på Birgittevej med strålende solskin som følgesvend.Indledningsvis fortalte Frode, at han havde lyst til at vise os nogle af de nye skov- og naturområder omkring Næstved, somer etableret i et samarbejde mellem Næstved Kommune og Naturstyrelsen. Nogle er så nye, at man knap nok kan få øje på dem, og andre er godt på vej.

Dog først gik turen gennem Herlufsholmskoven, der som gammel fredskov giver fine muligheder for at opleve naturen under det grønne tag. Så kom vi til Ladby, hvor vi nød udsigten over området. Den indhegnede skov her er knap nok kommet op, men om få år vil vi sikkert kunne se træerne strække sig mod himlen. Vi kom gennem Even og Vridsløse Statsskov og tog dagens gruppebillede ved indgangen til den helt nye Skills Skov, som ligger ud til den nye omfartsvej. Næstved var jo som bekendt vært ved DM i Skills tidligere på året. Og i den anledning blev der plantet 320 egetræer samt forskellige andre træer og buske. Skills Skoven omkranser de nye søer, som vi selvfølgelig også skulle runde.

Og lige før Rønnebæk viste Frode os nye skovstier, som vi ikke anede fandtes. Vi skulle træde godt i pedalerne for at bane os vej gennem det høje græs og det blålilla blomsterhav. Det var en smuk og udfordrende oplevelse. Langs Rønnebækkenog siden langs Susåen og kanalen kom vi tilbage til Birgittevej. Frode åbnede fredagscaféen på terrassen med boller, kaffe og te og ikke mindst hans berømte æblekage. Detvar faktisk hele turen værd! Mums :-)

Stor tak til Frode for et dejligt fredags arrangement. 

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/3747100432

Næste fredag viser de fleste seniorer trøjerne frem i det sønderjyske. Men for dem, der ikke tager med, er der mulighed for at starte en ny fredagstur fra hallen på tunge cykler klokken 10.

Fredagstur den 14. juni.

Et med naturen

Kan du finde 12 seniorer i denne flotte blomstereng? Hvis svaret er nej, så går på opdagelse i billedets baggrund. For lige nu går fredagsholdets trøjer fint i spænd med naturen, sådan som vi oplevede den i dag ved Rønnebæk Søskov.

Dagens tur startede ved hallen. Palle og John havde en tur i ærmet. Men da Tove skulle cykle til hallen, konstaterede hun, at hendes mountainbike var punkteret. Hun tog i stedet for sin citybike, som dog hurtigt måtte udskiftes i det krævende terræn. Tove ville vende om, men gruppen insisterede på, at hun skulle med på resten af turen. Sammen med klubbens hurtige ’servicemedarbejdere’, Frode og Poul Henning, fik hun på hjemadressen ordnet miseren og kunne derefter igen støde til gruppen i netop Rønnebæk Søskov.

Palle og John førte os i en ny kombination ad ellers kendte stier gennem vores smukke natur, bl.a. over Fårebakkerne, forbi Rønnebæksholm, Søskoven og via Stenskoven til hallen. To timer i det grønne, frisk luft i lungerne og udfordringer til bentøjet. Det må være opskriften på en fin fredagstur.

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/3724483340

Tilbage ved hallen var der socialt samvær med kaffe fra automaten. Stor tak til Palle og John.

Kommende fredag er det sidste chance for at afpudse formen før årets klubtur til Fiskenæs. Vi mødes hos Frode på Birgittevej. På brede dæk går turen bl.a. til den nyanlagte skov i Ladby og til ’Skillsskoven’. 34 km, og så er der stillet Frodes lækre æblekage i udsigt.

Det lyder til at være et rigtig godt tilbud!

 

PeterVild

 


 

Fredagstur den 7. juni

Fredagsturen var planlagt af Merethe og Peter, og vi skulle ud og se den færdigbyggede Nylandsmølle ved Basnæs.

Heldigvis havde vejret endnu en gang stået os bi, og morgenens regnskyl var stoppet i tide.

Vi cyklede over Myrup, ind gennem skoven og over i Rettestrup plantage, hvor vi gjorde holdt ved udsigtspunktet over Dybsø fjord.

Når man tænker på, hvordan møllen var ved at falde sammen af råd og ælde inden renoveringen, er det et meget flot resultat vi nu så, både ind-og udvendigt.

Man kan vandre omkring møllen, benytte den til overnatning og lægge til med både, så den er en gevinst for området.

Turen gik nogenlunde samme vej tilbage til hallen, hvor Merethe havde tryllet de lækreste boller, rabarbermuffins og kaffe/te frem til cyklisterne.

Tak for endnu en dejlig cykeldag.

PiaCool

 

På fredag køres fra hallen på tunge cykler klokken 10.00 og der er kaffe fra automaten ved hjemkomst.

 


 

Fredagstur den 31. maj

Møns smukke natur

Så var det atter fredagstur. Denne gang mødtes vi på Østmøn, nærmere betegnet ved Magleby Kirke. Her ventede dagens holdledere, Poul Henning og Susanne, klar med turen, der skulle bringe os rundt i noget af Danmarks smukkeste natur. Højt oppe over Østersøen troner Klinteskoven sig og det frodige bakkelandskab, som udfordrede seniorernes puls.

Allerede fra start gik det opad mod Klintholm Gods. Poul Henning havde gjort sit hjemmearbejde og kunne fortælle os om godsets historie, mens vi nød udsigten. Han fortalte om familien Scavenius’ salg af Klinteskoven og Møns Klint til staten i1980 i forbindelse med en større fredning af hele Høje Møn. Godset var de første, der indførte Herefordkvæg i Danmark.

Forbi Mandemarke Bakker og langs den kuperede panoramarute havde vi et pragtfuldt udsyn over Østersøen. Men det var ikke det eneste, der fascinerede os. Frode havde for 14 dage siden opdaget en Lovgarage, netop på denne smukke vej. Garagen ligger i Busene og er nummer 135 i Frodes store samling. Garagen tilhører godset, og de lokale får lov til at bruge den til opbevaring af haveredskaber. Frode fortalte om sin store passion med julelys i øjnene :-)

Så gik turen op i Klinteskoven, som så mange digtere har beskrevet, og guldaldermalere foreviget. Bøgeskoven her forbliver forårsgrøn hele sommeren pga kalken i jorden. Spændende terræn med gode udfordringer til de tunge cykler og deres ejermænd. GPSen viste stigninger på over 17 procent, så der blev trådt godt i pedalerne.

Lige efter skoven og ved Hunosøen stoppede vi op ved det nyopførte hotel ’Hunosøgaard Lake Apartment’, hvor gruppebilledet blev taget. PH havde fået en af egnens helt store ildsjæle, campingpladsejer Ole Eskling, til at fortælle om sit engagement i udviklingen af især Østmøn med bl.a. Dark Sky. Ole Eskling er en meget spændende og filosoferende foredragsholder. Han talte om at opleve og respektere naturen i en moderne verden, at kigge tilbage for at se fremad, at vende ulemper til fordele fx Dark Sky.

Sidste stop var ved den store Sømarke-dysse, runddyssen med de mange skåltegn. Flot udsigt fra toppen mod Stege bugt, inden vi kom tilbage til udgangspunktet. Her åbnede Susanne og Poul Henning fredagscaféen med dejlige boller, ost, muffins og kaffe og te.

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/3679461027

Efter at have styrket os på lækker vis, skulle vi lige en tur i Magleby kirke for at beundre de nyopdagede kalkmalerier. En fredagstur med store oplevelser. Stor tak til Susanne og Poul Henning!

Kommende fredag starter vi fra hallen på tunge cykler. Merethe og jeg står for turen og bagagerumscaféen.

PeterCool

 


 

fredagstur den 24. maj

Skal der ikke - sædvanen tro - være et postkort fra fredagsholdet? Det synes jeg.

En kvindelig gæst til en konfirmationsfest som skulle være i Hallens Cafeteria, kom udenbys fra, og var derfor lidt i tvivl om, hvor man kom ind, og hvor cafeteriaet i det hele taget var. Det kunne jeg forklare hende, og vi kunne i fællesskab, der lidt før kl. 10 blive enige om, at det regnede. Ret så meget endda. Hun kiggede lidt på mig og på cyklen, og så sagde hun, “ ja, jeg husker jo, vi som spejdere lærte, at det ikke er et spørgsmål om vejr, men om påklædning”. Og så ønskede hun mig så venligt god tur.

Dagens gruppebillede blev en selfie. Det var også vådt, og nu ved vi altså, at selv om det er sjældent, så kan det regne om fredagen. Her i Næstved har vi her kl. 17 fået 10 mm.

Frode. Ha ha

 

Susanne og Poul Henning er klar med cykeltur på "høje Møn" fredag den 24. maj kl.10.00.

Vi mødes ved Magleby Kirke og kører en smuk tur mod klinten. Kl.11.00 er det lykkedes os at få en aftale med Ole Eskling som er chef på Camping Møns Klint. Vi påregner at turen slutter klokken 1300.

Han har netop modtaget Campingprisen 2019, og er en ildsjæl i forhold til at promovere Møn som naturoplevelse.

Han vil tage imod os på det nyopførte Hunosøgaard (gamle vandrerhjem) som bliver indviet her midt i april.

Efter en kort fortælling om hans virke, kører vi videre i kuperet terræn, og slutter i Magleby kirke - som i øvrigt har status af cykelkirke. Her vil vi få mulighed for at se de netop frilagte kalkmalerier, og få et par ord med på vejen.

Turen foregår på tunge cykler.

Med de bedste cykelhilsner Susanne og PH Cool

 


 

 

 

 

 

Fredagstur den 17 maj

Så kan vi igen prale med en ny fredagstur her d. 10/5. Denne gang med hovedattraktion og cykelmål hos Annette Rasmussen i Tappernøje - indehaver af Margerit Gymnastik og Profilbeklædning. Måske mest et rum for piger, men vi mænd måtte også godt se og høre med. Og det siger vi naturligvis tak for. Det var både spændende og interessant.

Annette bød os så venligt velkommen - og fortalte os om og viste frem af sine modeller og kollektioner i gymnastikdragter og gymnastiktøj. Ca. 4000 sæt om året syr hun og fremstiller hun efter bestillinger fra gymnastikhold - konkurrencehold og også landshold. Og her burde en af jer piger referere, for mine ord kan ikke helt dække hendes fortælling om syninger - størrelser - udskæringer og perlebelægninger. Men jeg kunne se, at det var tøj, som piger “falder for”. Også vores, for dragterne blev beundret og “holdt i hånden”, som de var lagt frem der på Annettes tilskærerbord. Jeg tror så galt Tove blev så fristet, at hun spurgte Annette til MobilePay.

Også Annettes symaskinepark fik vi lov at se, og igen er jeg nødt til at være lidt forsigtig, for ord som overlocker og plotter er ikke lige i mit forråd. Bedre forstod jeg, at en maskine blev brugt til knaphuller - en til ligeud syning og en en anden til trykknapper.

Alt i alt spændende at se og høre om.

Vi siger mange tak til Annette for hendes brugen tid på os fra Lov.

Med i dagens referat skal også, at vi på vejen til Tappernøje gjorde, holdt ved “Fårupstenen”. (Et navn jeg giver den). Poul Erik har tidligere og fortalte også i dag ved Carstens garagecafe, at stenen, under krigen, er hugget af en karl på den nærliggende gård. Årstallet 1942 - et hagekors som symbol på Tyskland, en stjerne som symbol på Rusland og paraplyen som et symbol på England.

- Flot tur Carsten - tak for den, og selvfølgelig tak til Kirsten for lækkert og udsøgt hjemmebag til garagecafeen.

Og bemærk så lige “årets punktering,” det var Jens Peter, der lige ud for Tappernøje gamle telefoncentral fangede sømmet som Palle viser frem.

Næste fredag er det St. Bededag og helligdag. Og som Peter udtrykte det, er der “fri leg” på tunge cykler fra Hallen kl. 10.

Frode.Vild

 


 

Fredagstur den 10 maj

Fredag den. 03.05.2019

Igen en rigtig dejlig og afvekslende tur med nye stier og veje og 3 Lovgarager, som Frode havde markeret på sit garagekort. 

Vejret var lidt køligt og blæsende, men når vi først fik gang i cyklerne, kunne vi holde varmen. 
Vi kørte af spændende veje mod Korsør og indtog vores klapsammen mad ved vandet og Fæstningen i Korsør. Videre under motorvejsbroen ad snørklede stier og veje til Trelleborg. Her blev indkøbt spændende smykker og is. 

Turen var på 48 dejlige km. dog sluttede vi af med 5. Km op af bakke - det klarede vi også.

Niels (som var ejer af den pragtfulde landvilla med udsigt til Storebæltsbroen) havde ryddet sin garage. Her diskede Palle og Inger op med lækkert hjemmebag og kaffe/the. Bagsgerums cafe blev til garage cafe.

Tak til Palle og Inger for endnu en rigtig god fredagstur - det vil ingen ende tag’ og tak for det.

Fredag den 10.05.2019 starter vi kl. 10:00 fra cykelhandler Karsten i Lov hovedgade. Cykelturen går til Tappernøje, hvor vi skal besøge et forhenværende medlem, der har en systue.

ToveCool

 Fredagstur den 3. maj

Så var det heldigvis igen blevet fredag, og 17 glade cyklister startede fra Kjöng husflidsskole, hvor Rita og Merethe havde en cykeltur parat.

Vi startede i fin stil ud over markerne som tidligere havde været moseområde. 
En lille ekstra smuttur gav os mulighed for at se, hvor man vil opføre et nyt bioanlæg - som pudsigt nok - ikke alle naboer er tilfredse med.

Merethe fortalte om den driftige mand Niels Ryberg, der tilbage i 1700-tallet havde slået sig ned på egnen. Blandt mange andre projekter, var han også begyndt at dræne moseområderne og grave et stort netværk af kanaler. 

Disse forbandt flere moseområder, og på et tidspunkt kunne man om vinteren løbe 10 km på skøjter på kanalerne.

Der skulle også være rester efter tidligere bopladser i dette område.
Så cyklede vi mod Sværdborg og gjorde et lille holdt ved Sværdborg kirke. Her skulle være kalkmalerier af dommedag, men det sprang vi over på denne dejlige dag.

Vi nåede Neble og Grumløse, hvor der stod et flot lindetræ, og hvor gårdmændenes initialer var hugget ind i stenene omkring træet.
I Gammel Lundby stoppede vi ved mindestenen fra genforeningen, og kort herefter kom en af dagens højdepunkter nemlig opdagelsen af en ny Lov garage.

Jeg kan ikke lige oplyse den nøjagtige beliggenhed, men vi har et fint billede, og jeg er sikker på, at Frode vil hjælpe med udpegning af det nøjagtige sted.
Vi kørte tilbage gennem Lundby og endte ved Køng kirke. Her havde et af medlemmerne af menighedsrådet åbnet for kirken, så vi kunne komme op og nyde udsigten i det specielle kirketårn.

Det var den driftige Niels Ryberg, der havde bygget kirken, og vi fik fortalt, at Køng havde været en stor handelsby og bla. haft hørindustri.
Kirken havde fået nyt tårn i halvfemserne, og som en ekstra servicemeddelelse kunne Poul Erik fortælle, at toppen af Køng kirketårn rammer grundstenen på Hammer kirke når der trækkes en direkte linje.

Til slut nåede vi til Køng husflidsskole, hvor både Orla, Åge, Bodil og Jens tog imod. Det var hyggeligt gensyn med træværkstedet, og vi sluttede med kaffe og lækre, lækre boller og muffins som Rita og Merethe havde lavet. Orla fortalte om husflidsskolens historie, og som tak for deres gæstfrihed var der blomster og vin til Orla, Åge og Bodil.

Tak for en herlig dag til Rita og Merethe.

 

”Fredagstur den 3. maj. Vi mødes på Askebjergvej 2B, Slagelse (Slots Bjergby) kl. 10 på tunge cykler.

 

Herfra går turen med fantastiske udsigter på blandet asfalt og grus mod Korsør og Storebælt og senere Trelleborg, hvorfra de sidste 5 km er op ad bakke til vores startpunkt, som ligger 90 m højere.

Turen er på ca. 48 km, hvorfor det nok er en god ide at tage en bolle eller klapsammenmad med.

 

Ved tilbagekomsten åbner vi bagagerumscafeen.

 

Glæder os til at se jer.

Inger & Palle


 

Fredagestur den 26. april

Langfredagstur

Postkassen på Figenvej var så fint iklædt en Lovvest, så ingen var i tvivl om, hvor Rita og Per boede. Her fra adressen blev vi ledt rundt ad mange flotte stier i det dejlige vejr.

Vi cyklede langs Rønnebækken mod Susåen og ud ad Vestre Ringvej, hvor de nye skovområder er ved at tage form. Fællesbilledet blev taget på en bakke, hvorfra vi kunne se ud mod Karrebæk fjord. Det gik stadig vestom, og senere fangede vi Fodsporet, videre mod Holsted og Kalbyrisskoven. Her dækkede anemonerne skovbunden og Hulrodet Lærkespore var der også. Bagefter gik det tværs gennem øvelsesterrænet, hvor Gallowaykvæget og heste forundret så til, da seniorerne forcerede området. Vi gjorde holdt på den nyanlagte cykelbro ved Rønnebæk skole, hvor Per blev sendt i forvejen for at modtage os med kaffe, mens vi andre kørte gennem Fruens Plantage sammen med Rita.

Og nu til 2. akt på Figenvej. Hold da op, hvor blev vi forkælede! Kolde drikke, kaffe, boller og lagkage blev nydt under parasollen på de skønne terrasser.
Stor tak til Per og Rita!

Se turen her. https://connect.garmin.com/modern/activity/3570391171

 

Næste fredag udgår turen fra Køng Husflidskole, hvor Rita og Merethe har en tur på tunge cykler. Efterfølgende har Rita aftalt en rundvisning på Husflidskolen med efterfølgende fredagscafé. Vi vil bede jer om at have 10kr med, så vi kan købe et par flasker vin til Orla.

MeretheCool

 


 

fredag den 19. april Langfredag

Det er jo ikke hver dag, man bliver inviteret til Sjællands højeste punkt, så da Anni og Per sendte invitationen ud, ja - så sagde vi da pænt tak. 

Vi ville gerne køre med. Til Gyldenløveshøj og til skovområderne omkring den og Skjoldenæsholm. Gyldenløveshøj 125,5 m over havet inklusiv den høj, som en vis Gyldenløve lod “lægge på” i 1600-tallet, for på den måde at gøre bakken højere end Kobanke ved Rønnede. (122,9m). 

Vi ville gerne køre med - og også gerne køre med på alle skovvejene Anni og Per havde fundet i det kuperede og spændende cykelterræn. Og gerne nyde de flotte udsigter bl.a. til Pers fødeegn og til stederne i Hvalsø, hvor de - som Per og Anni fortalte - havde mødt hinanden i deres unge dage. Og gerne ville vi også se det flotte område ved Avnsø - som også dengang Anni og Per boede deroppe var et yndet mål for en søndagstur. Bl.a. på de bilfrie i 74. Under hele turen bemærkede vi de mange vejnavne natursten. En enkelt var “lånt” her fra Næstved. Efter mange skønne skovveje fik vi sidst på turen et fint kik ned til Skjoldenæsholms hovedbygning. Og det måtte også med i billedsamlingen. 

Tak til Anni og Per for turen. Flere gange måtte vi både tænke og sige - “ sandelig flot Anni at du kunne holde styr på og lede os rundt på alle de skovveje”. Det var flot. Og også tak for hjemmebagte boller og muffins. Vi har været lidt i “højderne” i dag. 

 

Frode.Cool

 Langfredag starter vi ud fra Figenvej 132 i Næstvedkl. 10:00.

Turen er på de tunge cykler, vi kører rundt om Næstved i skov, over enge mere skov og måske lidt vand kig.

Glæder os til at se jer

Rita og PerSmiler stort

Bonus oplysning:Besøg Husflidsskolens udstilling af efterårets og vinterens arbejde skærtorsdag d. 18. april kl. 13.00 - 16.00. der serveres kaffe/te og kage til rimelige priser.

Vores udstilling har gennem årene haft mange besøgende. Vi håber at se rigtig mange igen i år.

Det kunne tænkes, at du eller måske selv kunne få lyst, at være med på kurserne i vores dejlige Husflidsskole. Vi vægter det sociale samvær meget højt.

Til jer fra LCM der har været på træ dreje kursus er I velkommen til at tage deres ting med til udstillingen i Husflidsskolen

 


 

Fredagstur den 12. april

Fredagstur 05.04.2019

Vi mødte 14 seniorer op i flot solskin og frisk blæst ved Fladså Hallen
Turen blev hurtigt planlagt til Skovtårnet. Poul Erik førte os i strid modvind og mange bakker ud til Skovtårnet. 

Til de besøgende til tårnet er der fra P- plads lavet en lang sti af træ. En stemningsfuldt tur inden tårnet skal bestiges. Stien er ikke tilladt for cykelister, vi måtte cykle på de almindelige skovveje. 

Vi var ikke oppe i tårnet men udsigten fra skovstiens sydside (tror jeg nok) til tårnet var også imponerende, da det majestætisk knejste sig op mellem trætoppene. 

Turen hjem i rygvind foregik i flyvende fart med en enkelt punktering på Oles baghjul. 

Hjemme ventede Anne Grethe og Jens Peter med hjemmebagte boller og kage, da de havde valgt en anden rute. 

Vi cyklede 32,5 km ca 350 højdemeter. 
Igen en pragtfuld fredagstur. Tak til Anne Grethe og Jens Peter for dejlige boller og kage.

ToveCool

Fredagsturen går til skovene ved Skjoldnæsholm.

Vi mødes kl 10 på parkeringspladsen med indkørsel ca 50m efter Kudskehuset Skjoldenæsvej 140, 4174 Jystrup.

Turen er 25 km på MB. Vi skal køre på skovveje med lidt bakker op og ned På gensyn Per og AnniKan li'

 

 

 

 


 

 

Fredagstur den 5. april

19 forårskåde motionister var mødt op på en herlig fredag med høj sol og moderat vind – det kunne ikke gå galt. Peter tog teten og så gik det ellers derudaf.
 
Første skræmmende bakke var Skrædderbakken der fra Pederstrupvej løfter sig med 10 %, herefter over mod området ved Svale- og Stejlehøjen og mod Myrup over den nye jernbanebro til Skovmølle. Så over i Rettestrup plantagen hvor Peter fik os af stier som selv Frode ikke havde kørt før.
 
Ved det store skydetårn kunne Peter berette om landskabet da Merethe og han var flyttet til området – det var nu helt ændret i takt med at de store vejanlæg krævede mere grus.
 
Så gik turen ellers hjemover via Ring Øst til Fladså Banker, men inden måtte vi lige over jernbanebroen ved Grevensvænge - måske sidste gang inden den bliver revet ned. Og så mod Fladsågård hvor vi kunne konstatere at ”Pandekagehuset” stadig eksisterede – hvad mon DSB vil bruge det til? Vi fik også lige et kik på området hvor det nye DSB-værksted skal ligge.
 
Ja direkte hjem blev det ikke da Peter til vores store overraskelse lige mente at vi skulle af Egemose- og Bultevej og runde grusgraven og bagind over Golfbanen inden vi ramte Hallen.
 
Uheld – nej men Lis og Anni var lige nede og kontrollere ”undervognsbehandlingen” på deres cykler og det foregik i slowmotion på blødt underlag, så det blev vist kun til lidt blå mærker fra cykelstyret.
 
Tilbage i hallen var der kaffe fra automaten samt Anni og Pers mfl. medbragte termokander samt Ritas medbragte kager.
 
Tak til Peter samt de glade kager- og kaffegivere.
 
Flemming😎😎
 
På fredag køres fra hallen klkken 10.00 på tunge cykler og der aftales en tur her. Ved hjemkomst kaffe fra automaten.
 

Indianer besøg

Denne fredag var cykeltøjet udskiftet med bytøj, og vi mødtes i Galleri Finnole i Næstved.

Vi fik sæde midt mellem smuk indiansk kunst som tæpper, billeder, masker og trommer, og så gik Ole Ingstrup igang med at fortælle som sit helt specielle forhold til de Canadiske Cree indianere.

Som ung jurist var Ole ansat i fængselsvæsenet, og kom derigennem i kontakt med kollegaer i Canada. Han fik tilbudt en stilling i Canadas fængselsvæsen og ville prøve dette et års tid. Ole blev dog i 21 år. Han blev direktør for den canadiske kriminalforsorg, hvor han bla skulle reformere fængselsvæsen, specielt for de canadiske indianere.

Ole undrede sig over den skæve fordeling af fængslede indianere i forhold til den øvrige befolkning. Grundet hans store indleven og interesse for indianernes kultur og væremåde, indså han, at fængslerne slet ikke var indrettet hensigtsmæssigt for indianerne.

Han rådførte sig med de kloge ældre i indianerreservaterne, og prøvede i første omgang at tilpasse de eksisterende fængsler til indianerne. 
Ole rejste også rundt og holdt foredrag, og under et sådant, opfordrede en indianer ham til at bygge et fængsel udelukkende for indianere.

Efter nogle overvejelser - og et lån på 20 millioner fra en rig indianerstamme - påbegyndtes projektet. Arkitekten havde nært samarbejde med indianernes ældreråd, og fængslet blev indrettet efter indiansk skik med tipi-lignende bygninger og efter deres kulturelle værdier. Dette fik stor betydning for 
resocialiseringen, og meget færre blev genindsat.

Ole fik mange tætte venner blandt indianerne, og grundet hans store indsats og forståelse for indianerne og deres kultur, blev han udnævnt til æreshøvding med navnet Den plettede Ørn. Vi så hans flotte hovedbeklædning, hvor 4000 indianere deltog i ceremonien.

Vi fik også et par prøver på indianske skikke. Tove var heldig at få krop og sjæl renset af røgen fra sweet grass, og vi deltog alle i en trommeceremoni, hvor vi skulle sende gode tanker afsted.
Det var en stor oplevelse at høre om Oles arbejdsliv og hans forståelse og respekt for det indianske folk.

Tak til Peter og Merethe for at have planlagt dette arrangement samt de lækre kager og kaffe bagefter.

På fredag køres fra hallen på tunge cykler  og der planlægges en tur hefra. Kaffe fra automaten ved hjemkomst.

PiaVild

 


 

Besøg hos Næstved Modeljernbane 28. marts

Det gennemgående morgentog til Næstved består af Lollandsbanens Mx M35 og 2 Bg-vogne LJ75 og LJ77. Billed fra Næstved Modeljernbane klub.

Besøg hos Næstved Modeljernbane

Torsdag, den 28. marts kl. 19.30 – 21.00

Nygårdsvej 110, Kobberbakkeskolen, afd. Uglebro, nede i kælderen.

Intro ca. 15 min, derefter på egen hånd. Det er ”køreaften”, så der er meget at se på.

Kaffe og kage står fremme.

 Tilmelding til 40155027 snarest, og husk en tier til Inger pr. person på selve dagen,

 

 


 

Fredagstur den 22. marts

 

Fredagstur fra Enø

 

Endnu en fredagstur efter mange dages regn. Men også denne dag var vi heldige med tørvejr og med enkelte solstrejf under hele turen. Ole og Birgit havde indkaldt til seniortur med start fra Enø. Begge havde dagen forinden prøvekørt turen og opdaget, at skovvejene var særdeles mudrede og i Saltø Skov endda fyldt med skærver, hvilket gav Birgit to punkteringer.
Øv, men nu var vi advaret, og derfor valgte Ole at guide os på en dejlig rundtur på fast og sikkert underlag. Tak for det!

 

Turen gik hen over Enø, langs Karrebæk fjord og med stop ved Margrethehøjen i Borrenakke Skov. Det gamle voldsted, som giver et fint udkig over fjorden, blev straks indtaget og dagens gruppebilledet blev sikret. Næste stop var ved Saltø Gods, hvor Oles fortid som historielærer ikke var til at kimse af. Både her og flere andre steder undervejs kunne han velforberedt fortælle om egnens fortid. Saltø Gods historie går helt tilbage til 1330 og har siden 1725 været i familien Plessens eje. Nu var benene varmet tilstrækkelig op, til at gruppen kunne prøve kræfter med Menstrup bjerg på hele 43 meter over havet. Flot udsigt herfra til Karrebæksminde bugt!

Vi måtte sande, at tiden går alt for hurtigt i hyggeligt selskab, og var derfor nødt til at afkorte den sidste del af den planlagte rute, for hjemme på Enø ventede Birgit med hendes velsmagende kryddersuppe, madbrød og kolde drikke. Her fik vi også selskab af Lotte og Poul Erik. Dagen sluttede på festlig vis med en koncert med Ole på mundharpe og Nanna med solosang.
Det var et fint fredagsarrangement, så stor tak til Ole, Birgit og Nanna.

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/3464393641

 

Kommende fredagsarrangement

Fredag, den 22. marts mødes vi kl. 10.00 i Galleri Finnole,  Axeltorv 6. Der er  en særudstilling om Ole Ingstrups specielle tilknytning til Cree indianerne i Canada, som han vil fortælle om.

På udstillingen vises spændende indianerkunst og kulturgenstande. Ole har et personligt forhold til hver eneste ting, og hans beretninger er gennemstrømmet af hans store og respektfulde kærlighed til det indianske folk, deres kunst, kultur og spiritualitet – og til hans mange indianske venner.

Ole Ingstrup har arbejdet i 21 år som direktør for den canadiske kriminalforsorg. Hans arbejde gik ud på at reformere det canadiske fængselsvæsen – i særlig grad for Canadas oprindelige befolkning, indianerne. For dette arbejde og for sin dybe indføling i og forståelse for indiansk tankegang blev Ole udnævnt til livsvarig æreshøvding ved en kæmpeceremoni med deltagelse af 4000 indianere. Det gør stort indtryk at høre, at han gennem 10 år forud for udnævnelsen blev uddannet til høvding ved at deltage i forskellige ceremonier og ritualer, som hans nære indianske ven (senere bror) inviterede ham til uden selv at vide det.

Oles Ingstrup startede sammen med Finn Arnesen Galleri Finnole i juli sidste år, hvor man kan glæde sig over hans mange farverige malerier.

Efter foredraget er der fredagskaffe og kage.

PeterSmiler stort

 

Cykling? Øøhh jaaa man kan køre til Næstved og tilbage fra bopælen hvis man lyster.


 

Fredagstur den 15. marts

ZJa - igen vi Lovseniormotionscyklister kan altså noget med vejret. For som det kan ses på Yr., så skulle solen komme kl. 10 her til vores fredagscykling d. 8/3. Og sådan blev det sandelig også, for da Annelise bød os velkommen til Fensmark - ja da skinnede den nærmest fra en blå og let hvidskyet himmel. 


Her på d. 8/3 som også er kvindernes internationale (kamp)dag. En dag der har sit afsæt i et socialistisk kvindemøde i Kbh. i 1910, og som i nogle lande har fået en tradition for, at kvinderne denne dag får gaver og blomster. Men i dag må vi mænd dog beklage - vi havde hverken gaver eller blomster i vores cykeltasker til jer piger, men rose jer vil vi gerne. For det er flot og rart, at vi kan følges. Uden tvivl giver det bedre plan i turene, og uden tvivl gør det generelt også udsigterne smukkere. 


Stenskoven - Rendebakken - Vridsløse Kirkeruin og Øverup Bakke var nogle af dagens højdepunkter Annelise havde valgt til os. Og som det kan ses på billederne, blev der kæmpet på Rendebakken. Her skal Inger have lidt ekstra ros, for i fin stil kørte hun op på den mellemste klinge. Fejlen ved forskifteren fik Palle fik dog hurtigt rettet, da vi var oppe. 


Gruppebilledet er fra Vridsløse Kirkeruin. Vridsløse Kirke blev opført i middelalderen, og blev nedlagt og lagt ind under Herlufsholm Sogn i 1560. Vi står i tårnrummet. Og vidste vi det ikke før, fik vi det altså at mærke, da vi kom til Øverup Bakke ved TV masten - det blæste ret så meget, men til Annelise ros skal det siges, at turen, som jeg mener var på ca. 24 km. var lagt, så vi kørte det meste af modvindsvejen i skov. 


Vi siger tak for den fine tur og tak for hjemmebagte boller og krydderkage ved hjemkomsten. Så lækkert. Og tak til John for anretning og servering. Og også tak for den gamle danske - den var god af køre hjem på.

 
Frode.Cool

Næste fredag køres fra hallen klokken 10.00 på tunge cykler og der aftales

en tur her. Anni var i underskud for kagegivning så det klarer hun og med kaffe fra automaten.

 

Sidste!! Vi starter på Reedtzholmvej 105 på Enø hos Birgit og Ole.

 

 


 

Fredagstur den 8. marts

Fredagstur 01.03.2019
20 personer var mødt op ved Fladså Hallen på tunge cykler. Turen blev på stedet lagt af Palle Fossing, som førte os til Svenstrup Efterskole.
Her beundrede vi den forholdsvis nybyggede shelter med 40 overnatningspladser, med form som et modsat vikingeskib og alt opført i meget solidt træ.
Videre til Vejløskoven og gennem Rettestrup Plantage og hjem til Fladså Hallen. Tænker vi kørte ca. 25 km.
Turen afsluttes med kaffe/te/cacao fra hallens udsøgte maskine og i det “pæne” lokale. Endnu en dejlig fredagstur i godt vejr.
Næste fredag den 8. marts mødes vi kl. 10:00 hos Annelise og John Jacobsen på Akacievænget 7, 4684 Fensmark.
Vi kører gennem Stenskoven og skal prøve kræfter med Rendebakken. Tilbage til Stenskoven og op mod Vridsløse og over i det nye byggeri. Forbi Jeshøjgård ad Kalsagervej til Fensmark, hvor vi tager en lille runde i Fensmark inden kaffe og kage.

Hvis vejret driller, bliver turen lavet om til mere landevej over Broksø og Gødstrup men vi håber naturligvis på godt vejr - der er det jo altid på vores fredagsture.

ToveCool

 


 

 

Fredagstur den 1. marts

Solen skinnede højt, det var hundekoldt og der var en svag vind da 18 forventningsfulde motionister mødte op på den flotte hvide gård hvor Ingers lillebror bor.

Palle skitserede kort turens forløb og kunne berolige os med, at Snaphanerne som huserede her i Kastrup Skoven under svenskekrigene, var uddøde – den sidste blev med nogle år forsinket begravet i 1660 – og således beroliget gik det ellers derudad. 

Og hold da op et skønt landskab med bakker og flot natur. Turen var heldigvis planlagt, så vi havde medvind og det gik ned ad bakke på den første halvdel og turen hjem ville så ske i skov med læ.

Kunst af hestesko og døde grise fik vi også set og i skoven på vej hjem så vi overjæger Mogens Andersens sten som markerede en korsvej. I skoven var der stor aktivitet af forstfolk som var i gang med forårsbeskæring m.m.

Kastrup Skov var også i forårshumør og de frosne veje var godt optøet så det var en blandet fornøjelse at cykle på - så både vaskemaskine og haveslange måtte forventes at skulle i brug ved hjemkomst.

Ved Røde Hus blev vi mødt af friske børn i intuitionen som gav os et opmuntrende vink. Det var også her at vi med udsigt til Tystrup-Bavelse søerne så en ørn – tror vi nok og tog familiebilledet.

En punktering blev det også til og så midt i ”plutten”, men inden man får set sig om var Palle godt i gang med at flå dækket af. Han burde have den ”Gyldne ventil” for sin altid store hjælpsomhed.

Turen blev af tidsmæssige årsager afkortet lidt så vi kom ikke over den annoncerede bæk. De sidste 3 km. var for undertegnede en forfærdelig omgang. Cyklen blev tungere og tungere og pludselig var jeg over 500 meter bagud – kun det forhold at der cyklede en foran i gruppen på over 80 år holdt mig på cyklen – jeg var alvorlig ved at overveje om jeg skulle deltage fremover.

Men da jeg kom hjem og fik vasket min cykel, kunne jeg konstatere at jeg var punkteret igen, hvilket var årsagen til at ”batteriet” var fladt – ja så bliver man glad igen og mod på flere ture. 

Tilbage på gården dækkede Inger og Palle op med boller kage og pålæg samt kaffe og te – herligt – stor tak for en dejlig tur og forplejning.

https://connect.garmin.com/modern/activity/3408190310

Flemming😉

Næste fredag køres fra hallen klokken 10.00 på tunge cykler og turen planlæggers her.

Fredagstur den 22. februar

Selvom det var vinterferie, og børnebørnene skulle passes, var vi 14 til cykling denne fredag. 

Vi skuttede os lidt i tågen, men var enige om, at solen ville komme - lige om lidt. Heldigvis var maleren endnu en gang klar med en god tur. 
Vi cyklede over Fårebakkerne, hvor fårene var væk, men hvor et stort hult træ var dagens seværdighed.

Vi nåede omkring Rønnebæk og kravlede op ad en ubehagelig stejl bakke til vandtårnet og videre rundt på Åsen inden turen gik hjemad. 21 km på mange gode stier, og som lovet, tittede solen frem, da vi nåede hallen, hvor vi sluttede af med boller og småkager.

En dejlig tur uden punkteringer eller andre uheld.

PiaSmiler stort

Og så lige stor tak til Pia for de dejlige boller og til Rita for småkagerne.

Flemming Vild

 

Fredag den 22. februar er det tid til at prøve nye veje og stier.

Vi mødes på Højbjergvej 8 ved Sneslev / Fuglebjerg kl. 10 som sædvanlig og kører en tur på et par timer på mellem 20 og 27 km. afhængig af lyst og vejr.

Efterfølgende har vi cafeen klar.

Inger & Palle”

 


 

Fredagstur den 15. Februar

Kære alle

Vi mødes ved hallen på tunge cykler klokken 10.00 og planlægger en tur herfra - ja det er vel ikke alle der er på vinterferie eller passer børnebørn.

FlemmingSmiler


 

 

 

 

Fredagstur den 8. februar

Frodes fredagstur

Denne gang startede vi hjemme hos Frode på Birgittevej. 20 veloplagte seniorer var spændte på, hvad Frode havde i ærmet, og vi blev sandelig ikke skuffet. Vejret var ganske fint til mountainbike-cykling og endda med solstrejf i ny og næ.

Turen førte os langs kanalen ud til Ydernæs. Her kunne vi se området, hvor Næstved kommune overvejer at flytte erhvervshavnen hen. Videre langs vandet og hen til det velvalgte sted, hvor det obligatoriske gruppebillede skulle tages. Seniorerne har åbenbart en forkærlighed for tårne af forskellige størrelser. Flot at nyde udsigten mod Gavnø herfra.

Kort efter blev der igen trådt på bremserne ved Gl. Susås arm. Der blev gravet og kloakeret i stor stil for at klimasikre Næstved syd med udsigten til fremtidige større nedbørsmængder. Poul Erik fortalte om sin søn, som er med til at udføre arbejdet.

Næste stop var ved stien langs Rønnebækken, hvor skolebørn har dekoreret marksten med sjove og poetiske ord som f.eks. Pjækkesten og Lige Gået. Og så var det her, Annegrete utålmodigt spurgte til ’Kærlighedsstien’, det vides dog ikke hvad hun nærmere havde i tankerne.

Ved Fruens Plantage påtog Merethe sig dagens punktering, som hurtigt blev udbedret af Palle og hans assistenter.

Tæt ved de tidligere skydebaner bag Rønnebæksholm blev der fortalt anekdoter om øvelser, konkurrencer og ikke mindst om Enøslagterens tykke pølser. Tilhørerne kunne så fundere over, om det var Flemming, Frode eller Poul Erik, som ramte mest plet.

Tilbage gennem Herlufholms smukke fredskov kom vi i mål på Birgittevej, hvor Frode inviterede på boller, kaffe og ikke mindst hans fantastiske æblekage. Vi nåede også at se beviset for, at Lovs cykeldamer også magter disciplinen med pinde og masker, idet de har leveret varmt tøj til Frodes dukke, så denne trygt kan komme gennem vinteren.

Stor tak til Frode for et fint fredagsarrangement.

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/3347417323

Næste fredag kører vi fra hallen på brede dæk ud på nye eventyr.

Peter{#smileys123.tonqueout}

Fredagstur den 1. februar

Her hvor vi skriver d. 25/1, tror jeg godt, vi fra fredagsholdet må sende et vinterpostkort. For da vi kørte fra hallen viste Peters computer nemlig - 4 grader og senere - 5 grader, og så er det vel ok at kalde det vinter. Og godt for det. For uden vinter er det svært at glæde sig til forår. 


Tove syntes det var lang tid siden, vi havde været i Lov Sønderskov, så den tanke greb vi da med det samme. Så dagens frostvejrstur kom til at hedde Lov Østerskov - Lov Sønderskov - stierne i Myrupbakkerne og i Fårebakkerne og Bultevejen hjem. Helt anderledes for vi plejer altid at køre Bultevejen fra den anden side. 

Ang. dagens gruppebillede så bemærk lige baggrunden for de friske og glade cykelansigter. Farverne ja - og jeg tror, det var 42 årringe Poul Henning talte. I Fårebakkerne skuede vi igen ud over arealet neden for, som DSB påtænker at værkstedsbebygge. 

Fin tur og fin hjemkomst for sandelig om ikke Flemming ventede med en “næsepuster”, som blev udskænket fra P pladsen, da vi jo godt ved, at det er en “afholdshall” vi nyder kaffen i efter vores ture. Og sandelig om ikke Jens Tamborg havde både brød og selvhjemmebagte muffins med. Det var rigtig godt efter den lidt kolde tur. Så tak for det. 

Stierne på Ydernæs har i en del tid været ufarbare på grund af nedgravning af nye kloakledninger, men nu er de til at køre på igen. Så mit forslag er, at vi næste fredag d. 1. feb. genindvier dem. Så kan vi også lige stoppe op og se, hvor Næstved Havn i fremtiden måske skal ligge, og vi kan nyde den nye asfalt på stien tæt ved Dyssegårdsparken. Der har der også været gravet og selv de poetiske sten er igen på plads. Jeg har en særlig kærlighed til - Pjækkedagen. For at få nogle km. i benene tager vi turen forbi Rønnebæksholm og Kasernen og ad den ydre cykelsti kommer vi til Herlufsholmskoven hvor vi slutter turen af med et sving ind på Kærlighedsstien. Ca. 27 km. 

Så vel mødt på Birgittevej 13. På tunge cykler. Og jeg tænker, der ligger lidt boller i fryseren, vi kan styrke os på efter turen.
Frode.Vild

 


 

Fredagstur den 25. januar

Det var herlig fredagscykelvejr da 17 seniorer mødtes ved hallen i høj sol og let frostvejr.

Som nyudsprungen efterlønner havde Kirsten debut i gruppen, og stort velkommen.
Maleren havde et godt turforslag i lommen, og vi cyklede omkring Myrup, over Vordingborglandevejen og rundt i Rettestrup plantage, hvor der er mange gode cykelstier.

De frosne hjulspor efter skovmaskiner gav en udfordring til teknikken, men vi klarede den uden fald eller punkteringer.

Vi gjorde stop ved Nylandsmøllen, der er en 150 år gammel pumpemølle ved Basnæs, som pumpede vand ud i Dybsø fjord, så man kunne indvinde nyt land der tidligere havde været fjordbund.

På en tidligere cykeltur havde vi set møllen, der var ved at falde helt sammen grundet råd og ælde, men nu er flere foreninger gået sammen for at genopbygge møllen.

Vi fik en snak med Jan og malerBirthes søn Nikolaj, der arbejder i det tømrerfirmaet, der renoverer møllen. 

Når møllen bliver færdig, kan den benyttes som madpakkested, og der bliver også bygget en bro fra dæmningen, så man kan sejle dertil.

Herefter gik turen hjemad over Myrup til hallen. Her stod den på kaffe fra automaten og lækker kage fra Susanne.

Den kommende fredag startes der fra hallen kl 10 på tunge cykler. Jens Tamborg vil tage kage med

PHCool

 


 

Fredagstur den 18. januar

Dagens tur – ja hvem kendte en tur – lidt forvirring men Tove lagde ud og blev senere afløst af John. Og gennem golfbanen det gik og så videre af Bultevej til Bøttekildevej, Stenholmvej og så af Brandelev Stationsvej og så blev det spændende endelig noget nyt for forbavsende mange – vi besøgte Fiskebæk Vandmølle. Spændende mølle og ikke mindst den røde møllekat faldt Frodes kærlig på. Her måtte vi tage dagens gruppebillede.

Fremme ved Bonderupvej kunne vi se et større naturgenopretningsprojekt. Og så måtte vi lige aflægge Mogens et sygebesøg. Mogens var jo kommet til skade om søndagen da det var spejlglat i Mogenstrup og måtte ned – resultat brud på sin ankel.

Han var synlig glad for besøget og de mange – god bedring Mogens. Frode og PH mente lige at hans to maskot heste skulle have et æble med på vejen.

Umiddelbart før Næstelsø fortalte Poul Erik om Næstelsø ”hovedbanegård”. En initiativrig præst syntes det var synd for sognebørnene at toget ikke stoppede i Næstelsø så han fik etableret et læskur - trinbræt så togene kunne stoppe – ja de kunne noget i gamle dage.

Da vi kom til Fladså Gård, gjorde vi holdt undertegnede gav en kort orientering om det kommende DSB-værksted og dets placering, som en af klubbens medlemmer der arbejder i DSB BYG, havde oplyst.

Tilbage i Hallen var der automatkaffe da endelig Leo fik skidtet til at virke og Rita havde fast føde med. Per markerede sin netop overståede fødselsdag med En Enkelt som blev udskænket i det skjulte. Men også Inger havde medbragt en kage. En julegave – Tysk Stollen - som bragte minder tilbage til julen.

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/3290501267…

Næste fredag køres atter fra hallen klokken 10.00 og med kaffe fra automaten.

Tak til de glade givere til ”bagrums cafeen"

FlemmingSmiler stort

 


 

Fredagstur den 11. januar

 

Nytårstur eller var det nytårskur fredag den 04.01.2019
22 cyklister startede ud fra Peter og Merete i Rettestrup i fint cykelvejr.

Vi satte kursen mod Rønnebæk, ud til det nye område “Søskoven”, videre forbi Fladsågården, grusgraven i Myrup og sluttede af på skovstierne i Rettestrup plantage. En tur på ca. 25 km. I et meget afvekslende terræn.

Desværre styrtede Tamborg kort før Rettestrup, da hans justeringsskrue til saddelpinden faldt af, Heldigvis blev det kun til mindre hudafskrabninger, så vidt jeg er orienteret.

Vel ankommet til Rettestrup diskede Peter og Merete op med boller og kage uhm....

Anne Grethe havde fødselsdag og gav “En enkelt” til begge ben.

Tak til Peter og Merete for en vellykket NYTÅRSKUR

Fredag den 11. januar mødes vi på tunge cykler ved Fladså Hallen kl. 10:00. Efter cykeltur er der cafekaffe

ToveWaou